POZITIVAN PRIMJER
Umirovljeni inženjeri počeli s praksom u mostarskom Starku
manager.ba/akta.ba BiH 09 prosinca, 2021
Izvor fotografije:
akta.ba

Mostarska kompanija NSoft prošli je mjesec objavila zanimljiv oglas u kojem su tražili  inženjere u penziji za dvotjednu praksu u njihovoj tvornici STARK.

 

Oglas je izazvao zanimljive reakcije u cijelom regionu, a nakon procesa prijava i selekcije, odabrana su četiri inženjera i jedna inženjerka u penziji. 

Područje Grada Mostara je bilo poznato po svojim proizvodnim pogonima, koji su zapošljavali tisućee radnika i svoje proizvode izvozili diljem svijeta. Bivši industrijski giganti više nisu tu ali i dalje žive u pričama onih koji to vrijeme pamte i sa sjajem u očima pričaju o njemu.

Djelatnici NSofta i STARK-a željeli su biti domaćini znanju i iskustvu penzioniranih inženjera koji su bili dio ovog zlatnog doba te čuti, uvažiti i implementirati sve prijedloge za poboljšanja koja dobiju kao rezultat ovog projekta.

Na oglas se javilo tridesetak kandidata iz čitave države, a iz kompanije NSoft zaključuju da im je ovaj selekcijski proces bio jedan od najzanimljivijih i najizazovnijih u karijeri i da finalne odluke nisu bile nimalo lagane. 

 

penzioneri inženjeri

 

"Od početka procesa prijava do intervjua za praksu bilo je jasno da ćemo steći zlata vrijedno iskustvo jer smo imali priliku i zadovoljstvo da razgovaramo s gigantima koji su pravili avione, obrazovali se po cijelom svijetu, pisali stručnu literaturu iz oblasti strojarstva, ISO standarde, te bili sudski vještaci, inspektori i radili u samom vrhu proizvodne industrije. Odabrali smo na kraju pet kandidata čija znanja i iskustva najviše odgovaraju našim potrebama, i ne sumnjamo da će svako od njih iz svog bogatog iskustva dati doprinos i korisne prijedloge za unaprjeđenje našeg procesa proizvodnje u Stark tvornici", kazali su iz kompanije NSoft. 

Svi prijavljeni koji su prema oglasu zadovoljavali osnovne kriterije bili su pozvani na razgovore u kompaniju NSoft na koje su dolazili uglavnom u pratnji svoje odrasle djece ili unučadi. Nakon finalnih odluka, svi kandidati koji su bili u užem izboru također su imali priliku vidjeti STARK i upoznati se detaljnije sa svim procesima na upriličenom druženju.

Odabranih pet započelo je jučer još jedno novo iskustvo druženja i uzajamnog učenja s mnoštvom pitanja i znatiželje i naravno da su došli pola sata ranije na prvi radni dan.

 

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Video
STIPE KRIŠTO, B KRUG
Birao je: Njemačka ili Livno
DR. GORAN ĐUZEL, POLIKLINIKA VITALIS
Javni zdravstveni sustav mora biti zdrav
JOSIP MARTINOVIĆ
Hercegovačka vina imaju dobru cijenu, vrijeme je za sljedeću razinu