Diplomacija biznisa

5 vrlo jednostavnih sugestija za povećanje produktivnosti (ili kako postići da vam dan stvarno ima 24 sata)

S vremena na vrijeme se upitate kako to da svima drugima dan traje 24 sata, samo je vaš nekako okračao? Kako bi se inače drugačije moglo objasniti da neki ljudi, nakon posla, još stignu učiti njemački, igrati tenis, planinariti i restaurirati stari namještaj? I kako takvi uvijek imaju vremena za prijatelje i kako samo njihova djeca nikada u školu ne dođu bez domaće zadaće. I još imaju i mali vinograd, i malog psa. 

 

Hrvatski

Smije li se kasniti na Zoom? Nikako, plus još šest pravila finog virtualnog ponašanja

Kasniti na bilo koji sastanak, privatni ili poslovni, je apsolutno neprihvatljivo. U stvarnom svijetu ponekad, ali samo ponekad, moguće je prikriti kašnjenje metodom neprimjetnog ušuljavanja dok su svi zabavljeni PowerPoint prezentacijom.

 

PROČITAJTE VIŠE: U redu je da se ne mijenjate, OSIM ako ne želite tapkati u mjestu

 

Hrvatski

U redu je da se ne mijenjate, OSIM ako ne želite tapkati u mjestu

Što god da radite, ide vam pristojno i bez korištenja socijalnih mreža i bez da zaposlene šaljete na rafting na Neretvu da se nauče timskom radu. Ne zanima vas što je sve u stanju 3D printer? Dugo godina se bavite svojim poslom i sasvim ste fino preživjeli i bez tog oblaka kojeg stalno spominju informatički pametnjakovići. 

 

PROČITAJTE VIŠE: 6 razloga zašto su hobiji važniji nego ikada

 

Hrvatski

Lokalno proizvedena hrana ili jeftinija hrana? 5 razloga zašto izbor nije tako jednostavan, posebno u doba korone!

Definicija lokalno proizvedene hrane nije ista ako živite u Houstonu i ako živite u Mostaru. Naravno da lokalna hrana nije sve što na tržnicama kupujete od ljubaznih teta koje vas uvjeravaju kako sve što prodaju raste eto tu, iza brda. Posebno kad već u rano proljeće nude šipak veličine nogometne lopte ili divovske lubenice. 

 

Hrvatski

6 i ½ razloga zašto bicikl treba biti vaše novo najdraže prijevozno sredstvo po gradu!

Ovih dana ne manjkaju predviđanja o tome kako će korona utjecati na naš budući transport s mjesta na mjesto. Preko ulice ili preko oceana, princip obaveznog fizičkog razmaka će jednako vrijediti. 

 

PROČITAJTE JOŠ: Što ima prednost: inteligencija, obrazovanje ili iskustvo? Iznenađenje, važnije je koliko ste pouzdani!

 

Hrvatski