Diplomacija biznisa

U redu je da se ne mijenjate, OSIM ako ne želite tapkati u mjestu

Što god da radite, ide vam pristojno i bez korištenja socijalnih mreža i bez da zaposlene šaljete na rafting na Neretvu da se nauče timskom radu. Ne zanima vas što je sve u stanju 3D printer? Dugo godina se bavite svojim poslom i sasvim ste fino preživjeli i bez tog oblaka kojeg stalno spominju informatički pametnjakovići. 

 

PROČITAJTE VIŠE: 6 razloga zašto su hobiji važniji nego ikada

 

Hrvatski

Lokalno proizvedena hrana ili jeftinija hrana? 5 razloga zašto izbor nije tako jednostavan, posebno u doba korone!

Definicija lokalno proizvedene hrane nije ista ako živite u Houstonu i ako živite u Mostaru. Naravno da lokalna hrana nije sve što na tržnicama kupujete od ljubaznih teta koje vas uvjeravaju kako sve što prodaju raste eto tu, iza brda. Posebno kad već u rano proljeće nude šipak veličine nogometne lopte ili divovske lubenice. 

 

Hrvatski

6 i ½ razloga zašto bicikl treba biti vaše novo najdraže prijevozno sredstvo po gradu!

Ovih dana ne manjkaju predviđanja o tome kako će korona utjecati na naš budući transport s mjesta na mjesto. Preko ulice ili preko oceana, princip obaveznog fizičkog razmaka će jednako vrijediti. 

 

PROČITAJTE JOŠ: Što ima prednost: inteligencija, obrazovanje ili iskustvo? Iznenađenje, važnije je koliko ste pouzdani!

 

Hrvatski

Što ima prednost: inteligencija, obrazovanje ili iskustvo? Iznenađenje, važnije je koliko ste pouzdani!

Možete imati desetljeća radnog iskustva i besprijekorno obrazovanje ali za one koji vam daju posao sve je to od male koristi ako ga niste u stanju obaviti na vrijeme. I to ne samo na vrijeme, nego i upravo onako kako treba. I tako svaki put. 

 

Postoji li potreba da se neprestano provjerava bavite li se zadanim pitanjima ili problemima crnih rupa u kozmosu, onda će i vaš IQ iznad 130 i vaše fotografsko pamćenje imati vrlo malu upotrebnu vrijednost za one koji vas plaćaju. 

Hrvatski

Rad nakon korone: 4 sugestije za povećanje fleksibilnosti na radnom mjestu

Fleksibilnost na radnom mjestu definitivno nije prevladavajuća karakteristika radne snage na našim prostorima. Možda je u pitanju prethodni ekonomski sustav, možda obrazovanje, nešto treće?

 

PROČITAJTE VIŠE: Život nakon korone: 6 prednosti javnih vrtova

 

Bilo kako bilo, većina nas još uvijek vjeruje kako je za sreću dovoljno vrlo precizno znati opis vlastitog radnog mjesta.

Hrvatski

Život nakon korone: 6 prednosti javnih vrtova

Kako će se izgledati život nakon korone ili možda život u pauzi između dvije korone nije sigurno i još puno nagađamo. No, u stanju smo već vidjeti neke dijelove budućnosti.

 

 

Stoga su velike šanse da je svatko od nas već donio odluku o tome što ćemo vrlo skoro mijenjati.

Dijelom jer će nas korona virus na to primorati. Neke promjene inicirat ćemo sami jer nas je ovo iskustvo nečemu i naučilo.

Tako, većina nas već zna da ćemo više kupovati online a manje u trgovinama.

Hrvatski

5 savjeta za povećanje kreativnosti u doba korone

Odat ćemo tajnu o kreativnosti. Ona nije onakva kakvom ste je možda zamišljali. 

 

Čitav svijet je na pauzi u doba korone, i vi s njim? Potpuno shvaćamo kako za svoju karijeru ili samostalni biznis ovih dana ne možete učiniti previše.

Ipak, postoje određene menadžerske vještine koje sada možete unapređivati da biste ih više koristili kad jednom prođe doba korone.

Jedna od njih je kreativnost.

Odat ćemo tajnu o kreativnosti. Ona nije onakva kakvom ste je možda zamišljali. 

Hrvatski