arhitekstura i dizajn

BesplatnI programI koji će vam pomoći da kreirate svoj vrt

Ako imate ideju kako da uredite novi ili uljepšate postojeći vrt, ali vam je potrebno da prvo vidite kako će sve to da izgleda, pogledajte ove online servise, aplikacije i programe koji će vam u tome pomoći. 

 

Pored profesionalnih softvera za pejzažnu arhitekturu, na internetu se mogu naći i brojni programi i aplikacije koje se bave dizajniranjem dvorišta, vrtova i ostalih zelenih površina. Neki od njih će vam ponuditi rad u 2D okruženju, dok neki omogućavaju 3D prikaz, pa i virtuelnu šetnju kroz dizajnirano dvorište.

Hrvatski

Proljetno uređenje okućnice - Sajam d.o.o.

Uredite svoje dvorište već ovog proljeća. Potrudite se da prostor u kojem boravite bude uređen elegantno, moderno ali i praktično!

 

Proljeće nam donosi više sunca i energije, priroda se budi i sve je ljepše, a budimo se i mi. U ovom periodu želimo da nešto mijenjamo, uređujemo, pospremimo i uljepšamo – da napravimo sklad sa prirodom. U takvim situacijama najčešće polazimo od vrta i same okućnice jer su oni ogledalo doma, a u narednim mjesecima upravo je to mjesto na kome ćemo provoditi sve više i više vremena.

Hrvatski

Moderna i inovativna arhitektura - Cvjetnji toranj u Holandiji

Holandija je poznata po cvijeću, a isto tako i po modernoj i inovativnoj arhitekturi. Kada se to spoji, dobije se fascinantna fasada zgrade Flores Tower.

 

U holandskom gradu Almere od aprila do oktobra 2022. održava se svjetska izložba hortikulture Floriade Expo 2022. Na njoj će biti prikazana rješenja, inovacije i tehnologije za zelenije i zdravije, održive gradove budućnosti.

 

Hrvatski