KOMPANIJE
Petrohemija: Ulaskom u novi segment poslovanja Hifa Oil za kratko vrijeme otvorila nova tržišta u regiji i EU
Manager.ba BiH 31 ožujka, 2018

Hifa Oil, bosanskohercegovački vodeći domaći distributer nafte i naftnih derivata, ušavši u petrohemiju kao novi sektor poslovanja za samo nekoliko mjeseci otvorila je nova tržišta za svoje proizvode u regiji i EU. Radi se o širokoj paleti polietilenskih granulata koji se koriste u građevinskoj, prehrambenoj, automobilskoj, industriji ekektrotehnike, itd. Hifa Oil plasira ove proizvode za sada pored tržišta Bosne i Hercegovine na tržišta Srbije, Hrvatske, Turske, ali i Njemačke, te Nizozemske. 

“Posao se izvrsno razvija. I ovdje su naše kompetencije koje imamo u oblasti poslovanja sa naftnim derivatima došle u punom smislu do izražaja. Pored tržišta regije i Njemačke, namjera nam je da ovaj posao dalje proširimo na ostatak EU. Počeli smo u novembru prošle godine i već smo ostvarili zavidne rezultate, te uvjerili naše dobavljače i kupce da smo u prodaju i distribuciju petrohemijskih proizvoda ušli sa ozbiljnom namjerom da postanemo prepoznatljiv i pouzdan partner, kako u regiji Jugoistočne Evrope, tako i na tržištima zemalja EU”, izjavio je Kenan Ahmetlić izvršni direktor i član Uprave Hifa Oil.

- Razvili smo sistem raznovrsne i kvalitetne ponude, te brze i efikasne dostave sa velikim skladišnim kapacitetima, a trenutno je na stanju oko 1.000 tona različitih materijala. Cilj nam je pružiti sigurnu i brzu isporuku kupcima i amortizovati velike turbulencije koje se često dešavaju u procesu nabavke ovih materijala. Naši najveći kupci su proizvođači LDPE i HDPE folija, proizvođači stiropora, proizvođači PVC profila, proizvođači komponenti za bijelu tehniku kao i proizvođači prehrambene ambalaže. Tokom godine nastojat ćemo proširiti portfelj proizvoda čime ćemo još više uvećati krug dobavljača i kupaca, navodi se u saopćenju Hifa Oil.
 
Zanimljivo je da Hifa Oil osim avio goriva - tržišta koje je otvoreno prošle godine, u okviru novog sektora poslovanja sa petrohemijskim proizvodima snabdijeva aerodrome i sa gnojivom “Urea”, a koje se koristi kao jedna od komponenti prilikom zaštite od zamrzavanja površina za uzlijetanje i slijetanje aviona.
 
O Hifa Oil Grupaciji
HIFA OIL je lider u prometu nafte i naftnih derivata u BiH, sa 20% udjela na domaćem tržištu bijelih naftnih derivata, a prva je i u distribuciji crnih derivate na domaćem, i tržištima regije u oblasti asfaltgradnje u Austriji, Sloveniji, Hrvatskoj i u drugim zemljama regiona. Prošla godina je okončana sa ukupnom količinskom realizacijom od oko 300.000 tona različitih derivata u 9 zemalja regiona. Zajedno sa kompanijama kćerkama EURO ROAL, EURO METALI, EURO STIL, EURO POWER, PETROBIT, BITROL Slovenija, te njemačkim LB.Profile, ukupni godišnji prometi naših kompanija već dosežu iznos od blizu pola milijarde KM, a dobiti se računaju u dvocifrenom milionskom iznosu. Svoje poslovanje osim ovih parametara kompanija gradi i na drugim važnim osnovama i postulatima, kao što su razvoj ljudskih potencijala, društvena odgovornost i unaprijeđenje ekoloških sistema, kaže se u saopćenju Hifa Oil.

Povezani članci

1

2

Video
VIDEO
Hrvatska pjevačica otkriva tajnu rasta La Piela za 500 posto u godinu dana
VIDEO
Mate Rimac: Poznat mi je osjećaj kad puno radiš, a ne znaš hoće li firma preživjeti do idućeg tjedna
VIDEO
Život je igra! Kako pobijediti? | Velimir Srića | TEDxUniversityofZagreb