naftni derivati

Osposobljava se naftni terminal u Bihaću, predat zahtjev za okolišnu dozvolu

Glavni-izvedbeni projekt rekonstrukcije terminala tečnih naftnih goriva Bihać završen je od strane Instituta za Građevinarstvo (IG), d.o.o. Banja Luka, u prosincu/decembru 2018. godine. Reviziju i usklađenost Glavnog-izvedbenog projekta rekonstrukcije terminala tečnih naftnih goriva Bihać sa zahtjevima Zakona o prostornom uređenju i građenju, podzakonskim propisima i posebnim propisima u FBiH izvršila je ovlaštena firma EUROING, d.o.o. Bihać.

 

Hrvatski

Hifa Oil uskoro otvara tehnološki najsuvremeniji terminal tečnih goriva na Balkanu

– Realizacijom investicije u ukupnom obimu od više desetina miliona KM Hifa Oil će uskoro u Zenici otvoriti tehnološki najsavremeniji terminal tečnih goriva na Balkanu. Ova kompanija je kao lider u distribuciji nafte i naftnih derivata u našoj zemlji prošle godine kupila Terminale Željezare Zenica, čim je osim jačanja konkurentskih prednosti novim investicijama omogućena još veća sigurnost i stabilnost snabdijevanja tržišta Bosne i Hercegovine naftom na duži rok, navodi se u saopćenju za javnost Hifa Oil.

Hrvatski

Petrohemija: Ulaskom u novi segment poslovanja Hifa Oil za kratko vrijeme otvorila nova tržišta u regiji i EU

Hifa Oil, bosanskohercegovački vodeći domaći distributer nafte i naftnih derivata, ušavši u petrohemiju kao novi sektor poslovanja za samo nekoliko mjeseci otvorila je nova tržišta za svoje proizvode u regiji i EU. Radi se o širokoj paleti polietilenskih granulata koji se koriste u građevinskoj, prehrambenoj, automobilskoj, industriji ekektrotehnike, itd. Hifa Oil plasira ove proizvode za sada pored tržišta Bosne i Hercegovine na tržišta Srbije, Hrvatske, Turske, ali i Njemačke, te Nizozemske. 

Hrvatski

Prošla 2017. do sada najbolja poslovna godina za Hifa Oil i njene članice

– Hifa Oil, bosanskohercegovački vodeći domaći distributer nafte i naftnih derivata, u protekloj 2017. godini ostvarila je najbolju poslovnu godinu od kako postoji sa zabilježenim rastom po svim segmentima poslovanja, kako u investicijama, tako i u broju radnih mjesta, udjelu na tržištu, te količinama distribuiranih roba i prihodima, navodi se u saopćenju ove kompanije sa sjedištem u Tešnju. Ovakvo uspješno poslovanje omogućilo je prilive državi od preko 100 miliona KM koje Hifa Oil i njene kćerke firme godišnje uplate na ime poreza, doprinosa i drugih obaveza.

Hrvatski

Naftni derivati, benzin i gorivo od subote skuplji za pet feninga

Naftni derivati, benzin i gorivo, od subote će biti skuplji za pet feninga, na velikom broju benzinskih crpki u Federaciji Bosne i Hercegovine, potvrđeno je za Avaz iz Ministarstva trgovine Federacije BiH.

Šefica Odjela za analizu, cijene i razvoj tržišta u ovom ministarstvu Lela Glibo, potvrdila je da su u protekla dva dana počeli pristizati zahtjevi dobavljača, te da će do kraja tjedna doći do povećanja cijena dizelskih i benzinskih goriva.

Novi zahtjevi

Hrvatski