kompanije

Sedam veličanstvenih vrijedi 7,7 bilijuna dolara

Svih sedam lidera “Nasdaqa” cvjetaju ove godine usprkos usporavanju globalne ekonomije uslijed pandemije.

 

Tehnološki giganti dominiraju američkim tržištem kapitala.

Apple sada vrijedi više od 2 tisuće milijardi dolara. Kompanije u grupi “Fab 5” – Apple, Amazon, Microsoft, Alphabet (Google) i Facebook – ukupno vrijede više od 7 tisuća milijardi (bilijuna) dolara.

Hrvatski

10 novih bh. kompanija koje poštuju ljudska prava u poslovanju

Povelja se sastoji od 15 točaka koje se tiču sprječavanja narušavanja ljudskih prava, uključivanja zainteresiranih strana radi uvažavanja njihovog glasa i potreba, opredijeljenosti za jednak odnos prema svima, očuvanja radnog okruženja, zabrane prinudnog rada i zabrane umiješanosti u trgovinu ljudima, prava na sistem komunikacije koji maksimalno štiti povjerljivost za sve prijave zaposlenih.

 

Hrvatski

‘Vi ste to zaradili’: Direktor radnicima podijelio više od 2.5 milijuna KM koje je uprihodio na burzi

Novac će zaposlenicima podijeliti u obliku bonusa u iznosima od 2000 do 9000 dolara, ovisno o njihovoj poziciji u kompaniji.

 

Kompanija koja se bavi nekretninama, bazirana u Ohiu, ima oko 400 zaposlenika, a većina njih je nastavila raditi tijekom pandemije. 

Hrvatski

Kako je Talijan u garaži napravio imperiju vrijednu 2,2 milijarde eura

Možda nikad niste čuli za čovjeka koji se zove Nerio Alessandri, ali ste možda koristili opremu za teretane koju je on dizajnirao.

 

Alessandri je osnivač kompanije Technogym, jedne od najpopularnijih marki opreme za teretane, s 50 milijuna korisnika širom svijeta u 100 zemalja. Osnovana 1983. godine, firma se bavi proizvodima u rasponu od tegova do raznih sprava za vježbanje.

Isporučili su bicikle za vježbanje, trkačke staze i druge proizvode za nekoliko olimpijskih igara, a ove će godine osigurati opremu za Olimpijadu u Tokiju.

Hrvatski

Ovo je 26 najboljih sarajevskih kompanija

Na projektu ”Pouzdanost” izlistane su kompanije koje, između ostalog, posluju transparentno i odgovorno, nemaju blokadu računa čak ni u periodu jednog dana, bilježe rast, ali imaju odličnu likvidnost, solventnost…

 

Analizirajući stanje bosanskohercegovačke privrede Poslovne novine tri puta na godišnjem nivou informiraju javnost o rezultatima koje su kompanije ostvarile prema posljednjim predanim završnim financijskim izvještajima.

Hrvatski

Ovo su kompanije koje su dobile tendere sa najvećom vrijednošću u 2019.

Proma d.o.o. Sarajevo pobjednik je tendera s najvećom vrijednošću koji je realiziran tijekom 2019. godine, pokazuje analiza rubrike Dodjele ugovora portala Akta.ba.

 

Radi se o dodjeli ugovora za potrošni materijal za Getinge autoklave u vrijednosti od 621.011.050,00 KM za naručioca ZZFMR Dr Miroslav Zotović Banja Luka.

Kako navode iz Prome, oko 70% kliničkih centara i bolnica u Bosni i Hercegovini ima instaliranu Getinge opremu.

U farmaceutskoj industriji Bosne i Hercegovine, učešće Getinge opreme u programima sterilizacije je oko 80%.

Hrvatski

Kompaniju vrijednu 143 milijardi dolara vodi samo s – mobitela

Jedini alat koji mu treba za vođenje tako velike kompanije jest njegov telefon te čak više ne koristi ni računalo: Više i ne posjedujem računalo. Telefon je zaista postao ekstenzija mog ureda.  Gdje god da se nalazim, ako imam telefon, mogu raditi.

 

Mlađe generacije koje su odrasle s pametnim telefonima u ruci nisu ni svjesne da su ranije za sve mogućnosti koje danas nude mobiteli, postojali posebni uređaji.

Hrvatski