Hifa Oil

Hifa Oil: Zaposleni su naš najveći resurs, ostajemo jasno opredijeljeni njihovom zadržavanju!

Ovih dana mogu se čuti razne informacije kada su u pitanju otkazi radnicima koji su neminovno uslijedili izazvani pandemijom. Veliki je broj onih koji strahuju za svoj posao.

 

Svakodnevno kontaktiramo privrednike u želji da saznamo trenutnu ekonomsku situaciju. Iz tog razloga smo kontaktirali i vlasnika kompanije Hifa Oil, prenosi ZOS Radio.

Hrvatski

Hifa Petrol o razlozima sniženja cijena goriva na benzinskoj pumpi u Posušju

Povodom odluke Hifa Petrola da se značajno snizi cijena goriva na benzinskoj pumpi u Posušju, a u vezi informacije koju je jučer objavio značajan broj medija, oglasili su se iz spomenute kompanije priopćenjem u kojem objašnjavaju razloge donošenja ovakve odluke i koje prenosimo u cijelosti.

 

Hrvatski

TEŠNJACI U VELIKOM NALETU: Hifa Oil kupila kompleks Energopetrola u Prijedoru

Jedan od glavnih razloga za pokretanje stečaja u Robnim rezervama RS bio je dug prema Upravi za indirektno oporezivanje BiH koji je u to vrijeme iznosio oko 2,5 mil KM, a Uprava je čak i plijenila imovinu tog poduzeća prije nego što je stečaj otvoren.

 

Imovina u Brezičanima prodata je na licitaciji iz četvrtog pokušaja. Na toj lokaciji nalazi se više građevinskih objekata, među kojima su upravna zgrada s restoranom i pratećim sadržajima, administrativni objekt na ulazu u kompleks, skladište ulja i maziva, zgrada pumpe za gorivo i drugi objekti.

Hrvatski

HIFA OIL: Prva domaća kompanija koja je sa maloprodajom izašla na inozemno tržište

Otvaranjem svog prvog maloprodajnog objekta u glavnom gradu Crne Gore – Podgorici, Hifa Oil vodeći distributer nafte i naftnih derivata u Bosni i Hercegovini, postaje prva domaća kompanija koja u ovom segmentu poslovanja izlazi na inozemna tržišta.

Benzinska pumpa sa pratećim sadržajima bit će otvorena krajem ove godine, a nalazi se na izlazu iz Podgorice, tOčnije na putu Petrovac - Bar.

Hrvatski

Gradi se industrijska hala površine 5.500 m2

- Euro – metali, vodeći distributer u oblasti metalurgije u Bosni i Hercegovini, grade novu industrijsku halu u Doboj Jugu ukupne površine 5.500 m2.

Završetak radova je planiran u listopadu ove godine, a vrijednost investicije za sam objekat je oko 2 milijuna KM, priopćeno je iz ove kompanije. 

Kao što je početkom godine i najavljeno, Euro - metali nastavljaju svoj investicijski ciklus i u ovoj godini.

Hrvatski

Hifa Oil uskoro otvara tehnološki najsuvremeniji terminal tečnih goriva na Balkanu

– Realizacijom investicije u ukupnom obimu od više desetina miliona KM Hifa Oil će uskoro u Zenici otvoriti tehnološki najsavremeniji terminal tečnih goriva na Balkanu. Ova kompanija je kao lider u distribuciji nafte i naftnih derivata u našoj zemlji prošle godine kupila Terminale Željezare Zenica, čim je osim jačanja konkurentskih prednosti novim investicijama omogućena još veća sigurnost i stabilnost snabdijevanja tržišta Bosne i Hercegovine naftom na duži rok, navodi se u saopćenju za javnost Hifa Oil.

Hrvatski

Euro Stil plasirao na tržište novi brand "Green Farm"

Euro Stil, kompanija kćerka Hifa Oil, plasirala je na tržište novi brand zdravih snack proizvoda Green Farm. Mjesec dana nakon plasmana novog branda koji se dobrim dijelom proizvodi u saradnji sa domaćim farmerima, reakcije su odlične a potražnja je premašila očekivanja, navodi se u saopćenju za javnost kompanije Euro Stil iz Doboja. 

Hrvatski

Almir Kurt-Kugla i Merima Hodžić u novom TV spotu za brand LB.Profil

LB.Profile njemački brand za PVC vrata i prozore koji je od prošle godine u vlasništvu Hifa Oil, a čiju distribuciju u Jugositčnoj Evropi vrši Euro Roal, promovirao je novi TV spot pod naslovom “Haj’ nam otvori prozor ljubim te”. Novi TV spot komunicira povezanost ovog njemačkog branda sa dugom tradicijom u estrudiranju PVC Profila, ističu iz kompanije Euro Roal koja je vodeći distributer Aluminijskih , PVC LB. Profila, materijala od Inoxa, polikarbonata i pleksiglasa u Bosni i Hercegovini. 

Hrvatski

HIFA OIL uspješno usvojila novu verziju ISO 14001:2015 kojim se definira sistem okolinskog upravljanja

HIFA OIL s uspjehom je provela tranziciju na novu verziju standarda ISO 14001:2015. Recertifikacijski audit obavljen je uspješno nakon višemjesečnih priprema, edukacije članova QA tima i svih uposlenih. 

Na završnom sastanku predstavnik certifikacijske kuće TÜV SÜD gospodin Jozef Varga nije ustanovio odstupanje koje bi spriječilo izdavanje certifikata ISO 14001:2015.

Hrvatski