Hifa Oil

HIFA OIL: Prva domaća kompanija koja je sa maloprodajom izašla na inozemno tržište

Otvaranjem svog prvog maloprodajnog objekta u glavnom gradu Crne Gore – Podgorici, Hifa Oil vodeći distributer nafte i naftnih derivata u Bosni i Hercegovini, postaje prva domaća kompanija koja u ovom segmentu poslovanja izlazi na inozemna tržišta.

Benzinska pumpa sa pratećim sadržajima bit će otvorena krajem ove godine, a nalazi se na izlazu iz Podgorice, tOčnije na putu Petrovac - Bar.

Hrvatski

Gradi se industrijska hala površine 5.500 m2

- Euro – metali, vodeći distributer u oblasti metalurgije u Bosni i Hercegovini, grade novu industrijsku halu u Doboj Jugu ukupne površine 5.500 m2.

Završetak radova je planiran u listopadu ove godine, a vrijednost investicije za sam objekat je oko 2 milijuna KM, priopćeno je iz ove kompanije. 

Kao što je početkom godine i najavljeno, Euro - metali nastavljaju svoj investicijski ciklus i u ovoj godini.

Hrvatski

Hifa Oil uskoro otvara tehnološki najsuvremeniji terminal tečnih goriva na Balkanu

– Realizacijom investicije u ukupnom obimu od više desetina miliona KM Hifa Oil će uskoro u Zenici otvoriti tehnološki najsavremeniji terminal tečnih goriva na Balkanu. Ova kompanija je kao lider u distribuciji nafte i naftnih derivata u našoj zemlji prošle godine kupila Terminale Željezare Zenica, čim je osim jačanja konkurentskih prednosti novim investicijama omogućena još veća sigurnost i stabilnost snabdijevanja tržišta Bosne i Hercegovine naftom na duži rok, navodi se u saopćenju za javnost Hifa Oil.

Hrvatski

Euro Stil plasirao na tržište novi brand "Green Farm"

Euro Stil, kompanija kćerka Hifa Oil, plasirala je na tržište novi brand zdravih snack proizvoda Green Farm. Mjesec dana nakon plasmana novog branda koji se dobrim dijelom proizvodi u saradnji sa domaćim farmerima, reakcije su odlične a potražnja je premašila očekivanja, navodi se u saopćenju za javnost kompanije Euro Stil iz Doboja. 

Hrvatski

Almir Kurt-Kugla i Merima Hodžić u novom TV spotu za brand LB.Profil

LB.Profile njemački brand za PVC vrata i prozore koji je od prošle godine u vlasništvu Hifa Oil, a čiju distribuciju u Jugositčnoj Evropi vrši Euro Roal, promovirao je novi TV spot pod naslovom “Haj’ nam otvori prozor ljubim te”. Novi TV spot komunicira povezanost ovog njemačkog branda sa dugom tradicijom u estrudiranju PVC Profila, ističu iz kompanije Euro Roal koja je vodeći distributer Aluminijskih , PVC LB. Profila, materijala od Inoxa, polikarbonata i pleksiglasa u Bosni i Hercegovini. 

Hrvatski

HIFA OIL uspješno usvojila novu verziju ISO 14001:2015 kojim se definira sistem okolinskog upravljanja

HIFA OIL s uspjehom je provela tranziciju na novu verziju standarda ISO 14001:2015. Recertifikacijski audit obavljen je uspješno nakon višemjesečnih priprema, edukacije članova QA tima i svih uposlenih. 

Na završnom sastanku predstavnik certifikacijske kuće TÜV SÜD gospodin Jozef Varga nije ustanovio odstupanje koje bi spriječilo izdavanje certifikata ISO 14001:2015.

Hrvatski

Euro Roal proširio ponudu na HPL ploče

Euro Roal proširio je svoju ponudu na HPL ploče, novu vrstu materijala koji se koristi u građevinskoj i industriji namještaja. Time je ova kompanija kćerka Hifa Oil i vodeći distributer Aluminijskih , PVC LB. Profila, materijala od Inoxa, polikarbonata i pleksiglasa, upotpunila ponudu na domaćem tržištu trenutno jednim od najtraženijih materijala. 

Hrvatski

Petrohemija: Ulaskom u novi segment poslovanja Hifa Oil za kratko vrijeme otvorila nova tržišta u regiji i EU

Hifa Oil, bosanskohercegovački vodeći domaći distributer nafte i naftnih derivata, ušavši u petrohemiju kao novi sektor poslovanja za samo nekoliko mjeseci otvorila je nova tržišta za svoje proizvode u regiji i EU. Radi se o širokoj paleti polietilenskih granulata koji se koriste u građevinskoj, prehrambenoj, automobilskoj, industriji ekektrotehnike, itd. Hifa Oil plasira ove proizvode za sada pored tržišta Bosne i Hercegovine na tržišta Srbije, Hrvatske, Turske, ali i Njemačke, te Nizozemske. 

Hrvatski

Prošla 2017. do sada najbolja poslovna godina za Hifa Oil i njene članice

– Hifa Oil, bosanskohercegovački vodeći domaći distributer nafte i naftnih derivata, u protekloj 2017. godini ostvarila je najbolju poslovnu godinu od kako postoji sa zabilježenim rastom po svim segmentima poslovanja, kako u investicijama, tako i u broju radnih mjesta, udjelu na tržištu, te količinama distribuiranih roba i prihodima, navodi se u saopćenju ove kompanije sa sjedištem u Tešnju. Ovakvo uspješno poslovanje omogućilo je prilive državi od preko 100 miliona KM koje Hifa Oil i njene kćerke firme godišnje uplate na ime poreza, doprinosa i drugih obaveza.

Hrvatski