ZA JEDANAEST DANA
Venecija naplaćivanjem ulaza u grad zaradila blizu milijun eura
Manager Svijet 07 svibnja, 2024

Novouvedena pristojba za turiste na jednodnevnom izletu u Veneciju, gradu je donijela 975.000 eura prihoda u prvih 11 dana pokusnog razdoblja. Pristojba se naplaćuje od 25. travnja po standardnoj cijeni od 5 eura.  

 

Gradske vlasti Venecije jučer su izvjestile kako je za jedanaest dana od uvođenja, ukupno naplaćeno više od 195.000 ulaznica.

Pristojba će se naplaćivati ​​gotovo sve subote i nedjelje do sredine srpnja, kada će grad preispitati cijenu, prenosi Hina.

Kao opće pravilo, cjelodnevni posjetitelji između 8.30 i 16 sati obvezni su platiti pristojbu i dobiti QR kod, koji služi kao dokaz plaćanja. Ogluše li se, mogu dobiti kaznu do 300 eura.

Domaće stanovništvo, gosti s noćenjem, studenti i djeca do 14 godina oslobođeni su plaćanja pristojbe.

S oko 15 milijuna posjetitelja godišnje, Venecija je jedna je od najposjećenijih turističkih destinacija na svijetu. Masovni turizam gradu donosi velike prihode, ali gužve stvaraju gradu i velike probleme. 

Ne zna se hoće li Venecija zadržati naknadu i nakon pokusnog razdoblja. Odluče li gradski čelnici zadržati tu politiku, prihod od naknada koristit će se za održavanje cesta, kanala i zgrada.


Manager.ba
 

Povezani članci

1

2

Najnovije vijesti
Video
DAMIR UZUNOVIĆ, BUYBOOK
Mi smo išli naopačke
JASMIN BADŽAK, EUROSJAJ
Moj radni dan traje 24 sata, ali uživam u svom poslu!
DIREKTNA SURADNJA
ASA Bolnica i AKH iz Beča donose izvrsnost u zdravstvu