turizam

BiH od početka godine posjetilo 1,1 milijuna turista, evo tko najduže ostaje

Broj turista u periodu siječanj/januar - kolovoz/august 2019. godine povećan je za 11,5 posto u odnosu na isti period prošle godine

Prema podacima državne Agencije za statistiku, u periodu  siječanj/januar - kolovoz/august 2019. godine u Bosni i Hercegovini je boravilo ukupno 1.112.026 turista, što je više za 11,5 posto i 2.332.753 noćenja, što je više za 9,9 posto u odnosu na isti period 2018. godine, prenosi Anadolu Agency (AA).

Hrvatski

Kako je vila usred ničega postala biznis za cijelu obitelj: Tek što je dovršena, stižu rezervacije za skoro cijelu sezonu

Imoćani se okrenuše turizmu, jednoj od najpotentnijih grana razvoja. I to kako... Praktički preko noći postadoše perjanica razvoja te grane u Dalmatinskoj zagori, sa zapanjujućim rezultatima. Spomenimo samo neke.

Prije desetak godina u Imotskoj krajini zabilježeno je desetak tisuća noćenja, od toga 50 posto stranih gostiju.

Prošle godine 78 tisuća, od toga 95 posto stranih gostiju. Ove godine očekuje ih se do sto tisuća.

Hrvatski

Unatoč primamljivosti sezonskog posla, većina ispitanika radila bi na neodređeno

Zbog sve uspješnijih turističkih sezona u proljeće se naglo povećava potreba za dodatnim djelatnicima, ne samo u kategoriji Turizma već i ostalim kategorijama kao što su Prodaja (Trgovina), Promet, transport, pomorstvo te Zaštita.

U odnosu na 2017. godinu, u 2018. godini broj oglasa za sezonska radna mjesta porastao je za čak 49%.

Hrvatski

Balkanski Schwarzwald i luka mira u srcu Bosne

Bosanska brda, planine i pitome doline, kao uostalom i brojna mjesta na zapadu Balkana, imaju svoje tajne. Možda se o tim ukrasima ponegdje i čulo, ali oni su i dalje ostali uglavnom skriveni i pomalo daleki. Daleki i od elitnih magazina i priloga poznatih TV mreža.

Jedno od takvih mjesta je i Rostovo, između Bugojna i Novog Travnika, u srcu centralne Bosne i Hercegovine, koje se smjestilo na 1.160 metara nadmorske visine.

Hrvatski

Smještajni menadžment - Budućnost turizma

U vremenu kada zbog sveprisutnosti interneta i novih tehnologija iznajmljivanje smještajnih kapaciteta postaje sve lakše, ono upravo zbog toga postaje i sve teže. Sve veći broj iznajmljivača želi "ukrasti" dio kolačića koji se zove gosti, a uz pomoć on-line platformi za iznajmljivanje, svi se nalaze na istoj početnoj poziciji. U takvim situacijama upravljanje objektom, tj. odgovarajući menadžment može biti ključ uspješnog poslovanja.

Hrvatski

Tajna uspjeha prvog čovjeka sportsko-rekreacijskog centra Adria Ski Kupres

Članak preuzet sa ABCportala

Prenosimo razgovor s prvim čovjekom nadaleko poznatog zimskog sportsko-rekreacijskog centra Adria Ski Kupres

Iza, između ostalog, četiri skijaške staze dužine 12,5 kilometara, hotela, motela, restorana, ali i brojnih drugih popratnih sadržaja, jedno je ime, Zvonko Bagarić – Ćagić.

Hrvatski