turizam

Imate li pravo na povrat novca ako vam je otkazan let ili propao turistički aranžman

Ombudsman za zaštitu potrošača u BiH je, tvrde, zaprimio veliki broj upita, informacija i žalbi potrošača i razmatrao iste sukladno relevantnim propisima, te savjetovao potrošače.

 

Hrvatski

Popis gdje bi građani RS mogli potrošiti svoje vaučere

Kako je najavljeno, svaki punoljetan stanovnik Republike Srpske dobit će po 100 KM koje će moći da potroši na boravak u turističkim destinacijama u ovom entitetu.

 

U Republici Srpskoj 15. lipnja/juna počet će korištenje vaučera čiji je cilj pomoć turističkom sektoru da premaši krizu izazvanu epidemijom virusa korona te da subvencijama bude omogućeno građanima da po povoljnim uvjetima dio odmora provedu na domaćim destinacijama.

Hrvatski

Kompanija Atlantbh projekt izazovom #putuj387 pomaže bh. turizmu

Da biste sudjelovali u izazovu, sve što treba da uradite je da objavite fotošopiranu ili pravu fotografiju, što god vam je zabavnije, na vaš Instagram ili Facebook profil, s neke lokacije u Bosni i Hercegovini koju smatrate da je posebna ili da zaslužuje više pažnje. Nakon toga treba da nominirate i tri vaša prijatelja da učine isto i da koristite hashtag #putuj387.

 

Posljedice globalne pandemije utjecale su na sve sfere života, a posebno na sektor turizma i transporta.

Hrvatski

Za razvoj turizma u FBiH 2,5 milijuna KM

Projekti od posebnog značaja za turistički razvoj FBiH bit će sufinancirani sa 900.000 KM.

 

Vlada Federacije BiH danas je usvojila 2.500.000 KM vrijedan Program utroška s kriterijima raspodjele sredstava utvrđenih ovogodišnjim Budžetom FBiH Federalnom ministarstvu okoliša i turizma i namijenjenog sufinanciranju projekata iz oblasti turizma.

Tako je za projekte bitne za unaprjeđenje turističke ponude FBiH, a odobreni su na međunarodnim programima EU IPA II, kao poticaj planirano 975.000 KM.

Hrvatski

Tko su korisnici 1 milijuna KM za jačanje turističkih kapaciteta u HNŽ? Donosimo pregled

Pravo na sredstva ostvarilo je 138 korisnika u ukupnom iznosu od milijun maraka.

 

Ministarstvo trgovine, turizma i zaštite okoliša HNŽ donijelo je odluku o izboru korisnika sredstava ''Transfer za jačanje turističkih kapaciteta'' utvrđenih Proračunom za 2019. godinu.

Pravo na sredstva ostvarilo je 138 korisnika u ukupnom iznosu od milijun maraka.

Potpisivanje ugovora s izabranim korisnicima obavljeno je prošli utorak u sjedištu Ministarstva u Mostaru.

Povećanje kvalitete

Hrvatski

BiH od početka godine posjetilo 1,1 milijuna turista, evo tko najduže ostaje

Broj turista u periodu siječanj/januar - kolovoz/august 2019. godine povećan je za 11,5 posto u odnosu na isti period prošle godine

Prema podacima državne Agencije za statistiku, u periodu  siječanj/januar - kolovoz/august 2019. godine u Bosni i Hercegovini je boravilo ukupno 1.112.026 turista, što je više za 11,5 posto i 2.332.753 noćenja, što je više za 9,9 posto u odnosu na isti period 2018. godine, prenosi Anadolu Agency (AA).

Hrvatski

Kako je vila usred ničega postala biznis za cijelu obitelj: Tek što je dovršena, stižu rezervacije za skoro cijelu sezonu

Imoćani se okrenuše turizmu, jednoj od najpotentnijih grana razvoja. I to kako... Praktički preko noći postadoše perjanica razvoja te grane u Dalmatinskoj zagori, sa zapanjujućim rezultatima. Spomenimo samo neke.

Prije desetak godina u Imotskoj krajini zabilježeno je desetak tisuća noćenja, od toga 50 posto stranih gostiju.

Prošle godine 78 tisuća, od toga 95 posto stranih gostiju. Ove godine očekuje ih se do sto tisuća.

Hrvatski

Unatoč primamljivosti sezonskog posla, većina ispitanika radila bi na neodređeno

Zbog sve uspješnijih turističkih sezona u proljeće se naglo povećava potreba za dodatnim djelatnicima, ne samo u kategoriji Turizma već i ostalim kategorijama kao što su Prodaja (Trgovina), Promet, transport, pomorstvo te Zaštita.

U odnosu na 2017. godinu, u 2018. godini broj oglasa za sezonska radna mjesta porastao je za čak 49%.

Hrvatski

Balkanski Schwarzwald i luka mira u srcu Bosne

Bosanska brda, planine i pitome doline, kao uostalom i brojna mjesta na zapadu Balkana, imaju svoje tajne. Možda se o tim ukrasima ponegdje i čulo, ali oni su i dalje ostali uglavnom skriveni i pomalo daleki. Daleki i od elitnih magazina i priloga poznatih TV mreža.

Jedno od takvih mjesta je i Rostovo, između Bugojna i Novog Travnika, u srcu centralne Bosne i Hercegovine, koje se smjestilo na 1.160 metara nadmorske visine.

Hrvatski