knjige

Pet knjiga koje će svakoj ženi pokazati da je jača nego što misli

Knjige se često smatraju životnim učiteljicama, a da je to uistinu tako, potvrđuju i naslovi sa popisa posebno namijenjene ženama.

 

Svi oni pokazat će svakoj ženi da je jača nego što misli i da iz svake situacije, koliko god bila teška, može izaći kao još bolja i kvalitetnija osoba te tako biti primjer i onima u svojoj okolini, napose djevojčicama i mladim djevojkama.

Cecelia Ahern: P. S. Volim te

Undefined

Knjige koje bi svaki ambiciozan muškarac trebao pročitati

Uspješni ljudi čitaju. Mnogo. Čitaju stručne knjige, priručnike, publicistiku, no i književnost. Čitanje je ono nešto što nas uvijek gradi – emotivno, mentalno i psihički.

Pitanje koje si često sami postavljamo – što bih ja trebao(la) čitati?… zapravo je lagano za odgovoriti.

 Sve ono što nas zanima, a i više.

ŠTO BISTE TREBALI ČITATI?

Ako se želite usavršiti u određenom poslovnom, znanstvenom polju, onda je prilično jasno što ćete čitati.

Undefined

Bolje bez cipela, nego bez knjige

Na Islandu je kultura čitanja toliko razvijena da je nezamislivo da se tijekom božićnih praznika nekome ne daruje knjiga. Više o tome piše Nada Zdravič.

Prosječna temperatura na Islandu zimi je oko nule, i malo ispod. Ostatak godine je između 10 i 15 stupnjeva.

Ovaj maleni i hladni otok usred Sjevernoatlantskog oceana mi je skoro potpuno nepoznat. Ali, zbližili smo se kad sam saznala za Jólabókaflóð.

Kažu da su Islanđani u vrijeme Drugog svjetskog rata stekli naviku da čitaju zimi.

 

Hrvatski

9 razloga zašto je redovno čitanje knjiga ono što vam treba za uspjeh

Sigurno ste se na početku svoje karijere osjećali barem donekle entuzijastično, ponosno jer ste zaposleni, i uvjereni da ćete s vremenom napredovati. Ali kako su godine odmicale, vaša je energija minula, i vi ste kao i većina radnika, zapeli u kolotečinu svakodnevice.

Vjerojatno imate nekoliko kredita iza sebe, i sve vam je teže izgraditi život koji zaslužujete. Trebate pronaći način da izađete iz čemera i dosadne rutine kako bi se istaknuli iz mnoštva. Morate ponovno početi SANJATI.

Hrvatski

Formule uspjeha za novo desetljeće

Pravila igre u svjetskom gospodarstvu su se promijenila. Organski rast nije više dovoljan za uspješno jačanje u procesu koncentracije.

Svjetska gospodarska kriza je pritisak još zaoštrila i u većini gospodarskih grana pokrenula val aktivnosti preuzimanja.

Autor knjige, dr. Andrej Vizjak u knjizi iznosi statističku analizu financijskih podataka 8000 poduzeća iz najrazličitijih gospodarskih grana i država svijeta u posljednjih deset godina.

Hrvatski

Kako mamu učiniti ponosnom?

Definitivno zanimljiv i privlačan naslov knjige, zar ne?

Forbes izdvaja najbolje biznis knjige za ovu godinu i pomaže pri izboru što kupiti, pokloniti ili preporučiti drugima na čitanje.

 

Knjiga “Would You Do That to Your Mother?: The ‘Make Mom Proud’ Standard for How to Treat Your Customers” autorice Jeanne Bliss današnja je preporuka

 

 

Hrvatski

Kako “natjerati” mušterije da vas preporučuju

Godina na izmaku donosi i popis najboljih knjiga iz svijeta biznisa.

Ako razmišljate koji naslov izabrati za sebe i nadogradnju svoje karijere, ili pak želite poklonom oduševiti svoje poslovne partnere, šefove ili kolege, ovo je jedan od prijedloga.

Knjiga “Talk Triggers: The Complete Guide to Creating Customers with Word of Mouth” autora Jaya Baera i Daniela Lemina. 

 

Hrvatski