LJETNO ŠTIVO
Knjige o financijama, novcu i ulaganjima
Manager Svijet 13 srpnja, 2023

 

Ljeto i godišnji odmori dobra su prilika za čitati što nas zanima, što možda nismo stigli, pa tako i na temu novca.

 

Happy Money, preveden kao Sretan Novac – Ken Honda


Ken Honda – japanski broj jedan, najprodavaniji autor u području osobnog razvoja, vrlo dobro zna da je novac prečesto veliki izvor straha, stresa, ljutnje, a često je i uzrok mnogim raspadnutim vezama i brakovima. Mi smo skloni o novcu razmišljati kao o komadu papira ili nekom broju, ali on je daleko više od toga. Važno je i na koji način ga zarađujemo i kako ga trošimo. Kada ga se daje s određenim osjećajem, stanjem svijesti ili raspoloženjem, novac mijenja energiju i ona može stvoriti snažan pozitivan utjecaj, ne samo na nas, nego i na druge ljude.

 

Bogati otac, siromašan otac – serija knjiga – Robert Kiyosaki


Knjiga Bogati otac, siromašni otac je, po mišljenju mnogih, postala broj 1 svih vremena iz područja osobnih financija iako je u prvo vrijeme nakon objavljivanja nailazila na brojne kritike. Neke od autorovih tvrdnji su se u međuvremenu pokazale proročanskim.

Ključna poruka – nemojte raditi za novac, neka novac radi za vas, a Robert nas u ovoj knjizi uči kako.

Ovo izdanje je ažurirano s novim saznanjima o novcu, investicijama i globalnoj ekonomiji.

 

Bogata žena – Kim Kiyosaki


Sigurno se pitate zašto nam je potrebna knjiga o ulaganju samo za žene?

Odgovor je zato što su, kad se radi o novcu muškarci i žene različiti – povijesno, psihološki, mentalno i emocionalno.
Bogata žena je knjiga za žene koje žele biti financijske neovisne kako ne bi ovisile ni o kome.

 

Obilje – Suh Yoon Lee


Knjiga Obilje je svojevrsno filozofsko putovanje od Pariza do Kyota koje traži odgovor na pitanje kako običan čovjek može lakše i bolje postići svoje financijske ciljeve. Rješenje je vrlo jednostavno – zahvalnost na onom što imamo sada i ovdje u ovom trenutku pred nama.

 

Najjači si kad si svoj – Kristina Ercegović


Transformator svijesti poduzetnika jedan je od komentara na knjigu.

Neposredno, odlučno, praktično i duhovito, s puno emocija i primjera iz prakse, Kristina Ercegović razbija mitove i floskule o poduzetništvu i na temelju svog bogatog poduzetničkog i savjetodavnog iskustva nudi vodič za sve poduzetnike koji ne žele biti rob svog posla i pitaju se kako izgraditi biznis bez da putem izgore i kako da njihov biznis funkcionira, ali i raste bez njih i kako da ga prodaju ako to požele.

 

Sam svoj gazda – Kristina Ercegović


U prvom dijelu knjige, autorica daje savjete o stvaranju i održavanju uspješnog posla. Jednostavnim jezikom objašnjava kako osnažiti motivaciju za pokretanje posla i kako se pozicionirati na tržištu. Kako imati dobar PR, kako se gradi dobar odnos s kupcima, kako delegirati posao, kako ovladati financijama i kako stvoriti dobar odnos sa svojim zaposlenicima – knjiga je prava mala riznica korisnih i primjenjivih savjeta o uspješnom poslovanju.

Drugi dio knjige sadrži intervjue s nekim od najuspješnijih hrvatskih malih i srednjih poduzetnika. Njihove nas priče inspiriraju i pružaju odgovore na naše brojne nedoumice o pokretanju i održavanju uspješnog posla. Iako bestseller knjiga više nije u prodaji, možete ju besplatno preuzeti na www.kristinaercegovic.com

 

zeneinovac.com

Tagovi:
Najnovije vijesti
Video
DAMIR UZUNOVIĆ, BUYBOOK
Mi smo išli naopačke
JASMIN BADŽAK, EUROSJAJ
Moj radni dan traje 24 sata, ali uživam u svom poslu!
DIREKTNA SURADNJA
ASA Bolnica i AKH iz Beča donose izvrsnost u zdravstvu
Savjeti