Ekologija od ponedjeljka
Podrška ZEOS-a u Trci za ozdravljenje
manager.ba/zeos eko sistem Ekologija 04 listopada, 2021
Izvor fotografije:
ZEOS Eko sistem

Učešćem u utrci "Race for the Cure", građani pomažu oboljelima od karcinoma dojke kroz prikupljanje potrebnih sredstava, ali i ukazuju na postojanost i raširenost ovog oboljenja. Kombinirajući sportske i reciklažne aktivnosti želimo informirati javnost zašto je mjesec oktobar također važan, a to je Međunarodni dan e-otpada, koji nastupa 14.10.2021.

 

Ravnopravni član kolektiva društva ZEOS eko-sistem, Mr. Recko, je ove godine trčao 100 metara u okviru Trke za ozdravljenje (Race for the Cure), koja se održala u Sarajevu 03.10.2021. godine.

Noseći stari aparat Mr. Recko je trčao do e-kontejnera kako bi ga pravilno odložio za reciklažu. Učešćem u trci šaljemo poruku ljubavi i podrške u kojoj naglašavamo da je doprinos pojedinca vrlo važan. Ne smijemo ostati nijemi pred ovako teškim životnim bitkama u kojima se bore naše žene!

Učešćem u utrci "Race for the Cure", građani pomažu oboljelima od karcinoma dojke kroz prikupljanje potrebnih sredstava, ali i ukazuju na postojanost i raširenost ovog oboljenja. Kombinirajući sportske i reciklažne aktivnosti želimo informirati javnost zašto je mjesec listopad/oktobar također važan, a to je Međunarodni dan e-otpada, koji nastupa 14.10.2021.

Race for the Cure je najveći Europski sportski događaj za žensko zdravlje, koji pomaže organizacijama koje se bave karcinomom dojke i bolnicama da prikupe sredstva i podignu svijest o ovom oboljenju. Svake godine u Europi, za 500.000 osoba je dijagnosticiran karcinom dojke, a 125.000 izgubi život od ove bolesti, te su prikupljena sredstva od velikog značaja. Sada, više nego ikada.

Donacija ili registracija na platformi www.raceforthecure.eu košta 10 konvertibilnih maraka, a tim simboličnim iznosom postajete dijelom digitalne zajednice, podižete svijest o karcinomu dojke i doprinosite da se i u ovim teškim vremenima održi tradicionalni događaj Race for the Cure u Bosni i Hercegovini te nastave brojne aktivnosti prevencije bolesti i podrške oboljelim ženama.

O nama

ZEOS eko-sistem je, od strane Federalnog ministarstva okoliša i turizma, ovlašteni operater za zbrinjavanje otpadne električne i elektronske opreme u FBiH (e-otpada). Operater sistema je, ne za profit, pravno lice na koje su uvoznici, distributeri i proizvođači električne i elektronske opreme prenijeli obavezu izvještavanja, upravljanja i zbrinjavanja električnog i elektronskog otpada. Operater sistema je osnovan kao servis koji stoji na raspolaganju Obveznicima sistema, koristi svoja znanja i resurse da im na najbolji način olakša izvještavanje i omogući ispunjenje zakonskih obaveza.


 

Tagovi:
O Autoru
manager.ba/zeos eko sistem
Video
Željko Kiauta, poduzetnik iz Francuske
Od nogometnih škola Veleža i Lyona do platforme Sportiw
DAVORIN VIDAČKOVIĆ, GUMA M
Izazov je i užitak voditi tvrtku simbol automobilske branše
IVICA SIVRIĆ, REDAH
Javni sektor je često u sukobu umjesto u partnerstvu s privatnim