Zeos eko-sistem

Dvije stotine škola sudjeluje u projektu Zelena revolucija

Veliki ekološki nacionalni projekt „Zelena revolucija“ je pokrenut od strane društva ZEOS eko-sistem d.o.o., ovlaštenog operatera za upravljanje električnim i elektronskim otpadom.

 

U periodu od 01. veljače/februara do 31. svibnja/maja 2022. godine, osnovne škole širom Federacije Bosne i Hercegovine će zajedno raditi na području zaštite životne sredine osiguravajući čistu budućnost bez e-otpada za sve generacije naše države.

Hrvatski

Škole širom Gračanice spriječile zagađenje kroz sakupljenu količinu od 950 kilograma elektro otpada

Globalni projekt Međunarodni dan e-otpada obilježen je i u Bosni i Hercegovini 14. listopada/oktobra 2021. godine, tim povodom ovlašteni operater ZEOS eko-sistem, u suradnji s Javnim poduzećem Komus d.o.o. Gračanica organizirao je edukaciju i sakupljanje elektro otpada u 28 osnovnih, područnih i srednje škole u Gradovima Gračanica, Sarajevo i Mostar.

 

Hrvatski

Novi kontejneri za elektro otpad u Tuzli i Živinicama

Sredinom mjeseca studenog/novembra ZEOS eko-sistem d.o.o., u službi ovlaštenog operatera, a u okviru provođenja projekta Ekolucija – Revolucija ekološke svijesti, organizovao je sastanke sa ključnim učesnicima povodom uspostavljanja sistema odlaganja i sakupljanja elektro otpada.

 

Projekat Ekolucija – Revolucija ekološke svijesti je sufinansiran od strane Challenge to Change projekta i Ambasade Švedske u Bosni i Hercegovini.

Hrvatski

Podrška ZEOS-a u Trci za ozdravljenje

Učešćem u utrci "Race for the Cure", građani pomažu oboljelima od karcinoma dojke kroz prikupljanje potrebnih sredstava, ali i ukazuju na postojanost i raširenost ovog oboljenja. Kombinirajući sportske i reciklažne aktivnosti želimo informirati javnost zašto je mjesec oktobar također važan, a to je Međunarodni dan e-otpada, koji nastupa 14.10.2021.

 

Hrvatski

Analiza mišljenja i stavova građana po pitanju upravljanja električnim i elektronskim otpadom

ZEOS eko-sistem d.o.o. u službi ovlaštenog operatera sistema, a sa ciljem unapređenja sistema zbrinjavanja i upravljanja električnim i elektronskim otpadom, je sproveo detaljno istraživanje javnog mišljenja građana, kako bi se utvrdilo trenutno stanje nivoa svijesti, ali i stečene navike koje građani praktikuju prilikom odlaganja ove vrste otpada.

 

Hrvatski