Zeos eko-sistem

ZEOS EKO-SISTEM: Tijekom lipnja i srpnja prikupljeno i predato na reciklažu 258 velikih kućanska aparata!

U protekla dva mjeseca u sklopu ekološke akcije „Staro za novo s popustom“ prikupljeno je 258 velika kućanska aparata. Od ove količine izvezeno je 57 komada starih frižidera na sigurno zbrinjavanje u specijaliziranom reciklažnom centru za frižidere u Austriji.

Ukupna količina predate opreme u ova dva mjeseca iznosi 15.638 kg.

Hrvatski

ZEOS eko-sistem - Uspješno završen edukativno - ekološki projekt: „Recikliran uređaj je spašen resurs!“

ZEOS eko-sistem u službi prvog ovlaštenog operatera sistema za upravljanje e-otpadom u FBiH, je u proteklom tjednu organizirao i posljednju aktivnost u okviru projekta Recikliran uređaj je spašen resurs i to Kviz znanja o e-otpadu i reciklaži.

Projekt je završen, učenici su na kvizu pokazali odlične rezultate, a njihovo znanje nagrađeno je nagradama – televizorima.

Hrvatski

ZEOS i KEMIS-BH izvezli 9500 kg opasnih sijalica na reciklažu

Dana 20.05.2019. godine je organiziran izvoz cca 9500 kg otpadnih plinskih sijalica, preko ovlaštenog sakupljača KEMIS - BH d.o.o., firme koja je najveći izvoznik opasnog otpada iz Bosne i Hercegovine, u reciklažno postrojenje LAREC Lampenrecycling GmbH, Njemačka.

Bitno je napomenuti da ZEOS eko-sistem organizira već treći izvoz ove opasne kategorije e-otpada na pravilno zbrinjavanje u skladu sa zakonskim i ekološkim standardima, a sve zbog nedostatka infrastrukture za obradu istog u Bosni i Hercegovini.

Hrvatski

Akcija čišćenja u Općini Novi Grad

Povodom Dana planete Zemlje, 18.04.2019. godine organizirana je akcija čišćenja u Općini Novi Grad, lokalitet Saraj Polje.

Ovoj akciji priključio se ovlašteni operater sistema za upravljanje otpadnom električnom i elektronskom opremom, ZEOS eko-sistem d.o.o., koji je, u suradnji sa Osnovnom školom Aleksa Šantić, Službom za lokalnu samoupravu Općine Novi Grad i predstavnicima mjesne zajednice Saraj Polje, sudjelovao u čišćenju i uređenju mjesne zajednice Saraj Polje.

 

Hrvatski

ZEOS EKO-SISTEM: Izvješće o poslovanju društva za period 2018. godine

U protekloj godini ZEOS eko-sistem sakupio je do sada najveću količinu električnog i elektronskog otpada u iznosu od 2.138.833 kg, što je 19% više nego u prethodnoj godini, a struktura otpada je sljedeća:

Iza njih je ukupno osam projekata završenih i započetih u 2018. godini, kao i 16 aktivnosti podizanja svijesti koje uključuju sakupljanje e-otpada, edukaciju, podjelu letaka, radionice, nagradne kvizove znanja, E-transformer i posjete reciklažnim postrojenjima.

Hrvatski

Super kamion E-transformer u Ilijašu, Konjicu, Jablanici i Mostaru

ZEOS eko-sistem d.o.o. u sklopu projekta "Recikliran uređaj je spašen resurs" organizira posjetu edukativnog super kamiona E-transformer.

Svrha ove posjete je da se građanima približi proces reciklaže kroz interaktivnu prezentaciju i eksponate rastavljenih kategorija e-otpada, kako bi se utjecalo na svijest ljudi o pravilnom odlaganju, kao i na povećanje stope reciklaže u BiH.

 

 

Hrvatski

EDUKATIVNO-EKOLOŠKI PROJEKT: Recikliran uređaj je spašen resurs!

ZEOS eko-sistem d.o.o. pokreće novi edukativno-ekološki projekt "Recikliran uređaj je spašen resurs"!

U periodu od rujna/septembra 2018. do lipnja/juna 2019. školske godine ZEOS eko-sistem d.o.o. pokreće edukativne projekte podizanja svijesti i pravilnog odlaganja e-otpada na nivou petnaest osnovnih škola u općinama Ilijaš, Konjic i Mostar.

 

 

Hrvatski

Širom svijeta obilježen prvi Međunarodni dan e-otpada

Prvi Međunarodni dan e-otpada obilježen je 13. listopada/oktobra s ciljem promocije pravilnog odlaganja i upravljanja električnim i elektronskim otpadom, te je ostvario veliki globalni uspjeh.

U WEEE Forumu, međunarodnoj zajednici najvećih sistema sakupljanja e-otpada, poručili su da je ovaj događaj obilježen u 21 zemlji sa 27 ne-za-profit društava koja su podržala ovu incijativu.

Hrvatski