posao

Kako iskoristiti interpersonalne vještine u traženju posla?

Interpersonalne vještine su sve one koje omogućuju kvalitetan rad s drugima, bilo da se radi o šefu, suradnicima, klijentima, kupcima ili s bilo kime s kim dolazite u kontakt. Možemo ih nazvati i skupom socijalnih vještina koje će vam omogućiti kvalitetnije i smislenije odnose.  

 

Riječ je vještinama koje uključuju komunikaciju, empatiju i još mnogo toga.

S ciljem što boljeg unaprjeđenja interpersonalnih vještina, možete ih koristiti i za lakše i uspješnije traženje posla.


1. KORISTITE SVOJU MREŽU POZNANSTAVA

Hrvatski

Kako volontiranje pomaže karijeri

Volontiranje je odlična prilika učiniti nešto dobro za potrebite i zajednicu oko sebe. U isto vrijeme volontiranjem izravno utječete na vašu potragu za poslom, poslovnu reputaciju i karijeru u cjelini.

 

Iako puno ulažete u karijeru i profesionalni rast i razvoj, po potrebi ažurirate životopis, svoj LinkedIn profil i radite na usavršavanju, možda vam ipak nedostaje nešto veliko. Nešto što će ostaviti trag i što će biti presudno da upravo vi dobijete posao, napredujete i dalje se profesionalno razvijate. Je li volontiranje čarobna tajna uspjeha?

Hrvatski

Kako povećati zadovoljstvo zaposlenih i njihovu produktivnost?

Želite imati sretne i zadovoljne radnike koji će rado obavljati svoja zaduženja? Zadovoljni i produktivni zaposleni su ključni za uspjeh svake kompanije. Kako biste osigurali da vaši zaposleni budu sretni i motivirani, evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći povećati njihovo zadovoljstvo i produktivnost na radnom mjestu. 

Hrvatski

Što tražiti u potrazi za kreativcima?

Poslodavcima u potrazi za novim članom kreativnog tima za oko zapinju kandidati s impresivnim portfolijom i snažnim preporukama bivših klijenata, kolega ili šefova. Ipak, među kandidatima koji uđu u uži izbor, menadžeri traže osobu koja ima “ono nešto” što će je izdvojiti od ostalih.

 

Forbesov tim izdvojio je kvalitete koje poslodavci rijetko kad svjesno uzimaju u obzir u potrazi za novim radnicima na kreativnim poslovima.

 

Hrvatski

Greške koje izbjeći na razgovoru za posao


Kao da razgovori za posao sami po sebi nisu stresni, svim tražiteljima zaposlenja na kraju razgovora se po glavi vrti isto pitanje: “Što sam krivo napravila?” Možda ste sve odradili besprijekorno i kandidatkinja ste broj 1, ali ta sumnja vas i dalje izjeda. Jednostavno znate da ste pogriješili, znate da je bilo loše, znate da ste propustili ovu šansu. Možda ste prestrogi prema sebi, a možda ste doista počinili krucijalne greške na razgovoru za posao i sabotirali vlastite šanse.

Undefined

Utrka s divovima u potrazi za pravim čovjekom za svoju malu tvrtku

 

Velike tvrtke konkurentne su na tržištu rada jer mogu ponuditi dobre uvjete, mogućnost napredovanja unutar sustava, zacrtanu strukturu i pravila, skupu edukaciju. Male tvrtke mogu konkurirati humanošću, jednostavnošću procesa, zanimljivim poslom, manjom birokracijom, većom autonomijom, fleksibilnim uvjetima i dobrom atmosferom.


Odabir ljudi je važniji što je organizacija manja i pametno je uložiti u upošljavanje osobe koja će dobro raditi svoj posao ali i tvrtki donijeti neku novu vrijednost

Hrvatski

Kako promjeniti svoj pogled na posao i učiniti ga sretnijim

 

Posao vašeg partnera ne čini vas sretnima kod kuće. Isto tako ni posao vašeg šefa ne usrećuje vas na poslu. Ako ste bez ideje kako promijeniti svoj pogled na posao i osjećati se sretnijim, donosimo vam njih pet za početak. 

 

Ne postoji ništa što bi bilo tko mogao poduzeti da riješi tuđe osjećaje. Mijenjanje naših misli i osjećaja unutarnji je posao koji se ne može povjeriti drugima – čak ni onima oko nas kojima se najviše sviđamo, kojima vjerujemo i kojima se najviše divimo.

Undefined

Radite poslove koje niko neće! Najbolji savjet za uspješnu karijeru

Beki Kvik sa CNBC-a danas ima veoma uspješnu karijeru, koju je počela uzimanjem kafe za kolege u kancelariji.

 

Porijeklom  iz Gerija, Indijana, 50-godišnja novinarka i voditeljica „Squawk Box” je prvo ušla na vrata kao saradnica za vijesti za The Wall Street Journal, što je, kako kaže, „u suštini značilo da sa ljudima pije kafu“.

,,Pisala sam kopije i koristila faks mašine“, rekla je ona.

Undefined