INVESTICIJE
Zapadnohercegovačka županija povlači više od deset milijuna nepovratnih sredstava iz EU fondova
Manager.ba/bljesak.info BiH 19 prosinca, 2019
Izvor fotografije:
bljesak.info

Treći razvojni forum Županije Zapadnohercegovačke na temu ''Mediji i razvoj'' održan je u srijedu u Agroturizmu ''Marića Gaj'' u Grudama.

 

''Od samog osnutka razvojne agencije ŽZH imali smo više od deset projekata koji su financirani iz fondova EU i samim tim smo jedni od lidera povlačenju i provedbi projekata, ne samo u Hercegovini, nego u cijeloj državi'', kazao je Radoslav Luburić, ravnatelj Razvojne agencije ŽZH – HERAG prilikom početka trećeg razvojnog foruma Županije Zapadnohercegovačke.

Treći razvojni forum Županije Zapadnohercegovačke na temu ''Mediji i razvoj'' održan je u srijedu u Agroturizmu ''Marića Gaj'' u Grudama.

Događaj je upriličen u suradnji s Predsjednikom Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenkom Ćosićem, a pridružili su se županijski ministri te načelnik Općine Posušje Branko Bago.

Tom prilikom, predsjednik Vlade ŽZH Zdenkom Ćosić posebno je istaknuo zadovoljstvo realizacijom projekata koje je ova županija do sada napravila, što prekograničnim suradnjama što pojedinačnim. 

''Ovo je mala relativno županija, a u realizaciji imamo više od deset projekata, većinom prekogranične suradnje, kroz koje u našu županiju povlačimo više od deset milijuna nepovratnih sredstava'', kazao je dodajući kako namjeravaju u buduće čak i intenzivirati ove aktivnosti.

Ovogodišnji forum zamišljen je kao susret s medijima.

''Uzimajući u obzir kako mediji imaju izuzetno važnu ulogu u društvenim i razvojnim procesima, smatramo potrebnim razvijati blisku suradnju i partnerski odnos s medijima'', kazao je Ivan Jurilj, ravnatelj Ureda Vlade ŽZH za europske integracije.

Ovaj događaj prilika je da se kroz razgovor i druženje s medijima razmijene informacije s posebnim naglaskom na projekte financirane iz EU fondova. 

Povezani članci

1

2

Najnovije vijesti
Video
Željko Kiauta, poduzetnik iz Francuske
Od nogometnih škola Veleža i Lyona do platforme Sportiw
DAVORIN VIDAČKOVIĆ, GUMA M
Izazov je i užitak voditi tvrtku simbol automobilske branše
IVICA SIVRIĆ, REDAH
Javni sektor je često u sukobu umjesto u partnerstvu s privatnim
Savjeti