Zapadnohercegovačka županija

Brzorastuće kompanije u ZHŽ po prihodu nadmašile i kompanije iz ZDK-a

Najveći broj brzorastućih kompanija sa područja Zapadnohercegovačke županije (ZHK) dolazi iz Širokog Brijega (26), dok su najveću dobit ostvarile brzorastuće kompanije koje su poslovale u Grudama (51,4 milijuna KM), pokazuju podaci bonitetne agencije LRC.

 

Da Grude budu na prvom mjestu po dobiti koje ostvaruju brzorastuće kompanije u ZHŽ-a u najvećoj mjeri je doprinijelo poslovanje kompanije Putovi d.o.o. Grude koja je u ovoj općini u 2019. godini bila lider s rastom od 46 posto po CAGR-u (složena godišnja stopa rasta).

Hrvatski

ZHŽ: Po dvije minimalne plaće za ugrožene poduzetnike

Gradovi i općine u Zapadnohercegovačkoj županiji usuglasili su mjere za pomoć privrednicima.

 

Ove mjere dalje će biti upućene na odlučivanje u Gradsko vijeće i usvajanje po gradovima i općinama.

Predložene mjere imaju dvije faze.

Prva faza će se primjenjivati od 1. travnja/aprila i odnosi na sljedeće:

Mjere iz područja mjerodavnosti gradova i općina prema fizičkim i pravnim osobama kojima je OBUSTAVLJEN rad za vrijeme trajanje prirodne nesreće prouzročene pojavom koronavirusa, na osnovu naredbe štaba civilne zaštite.

Hrvatski

Zapadnohercegovačka županija povlači više od deset milijuna nepovratnih sredstava iz EU fondova

Treći razvojni forum Županije Zapadnohercegovačke na temu ''Mediji i razvoj'' održan je u srijedu u Agroturizmu ''Marića Gaj'' u Grudama.

 

''Od samog osnutka razvojne agencije ŽZH imali smo više od deset projekata koji su financirani iz fondova EU i samim tim smo jedni od lidera povlačenju i provedbi projekata, ne samo u Hercegovini, nego u cijeloj državi'', kazao je Radoslav Luburić, ravnatelj Razvojne agencije ŽZH – HERAG prilikom početka trećeg razvojnog foruma Županije Zapadnohercegovačke.

Hrvatski