NEW YORK TOY FAIR
Startup CircuitMess osvojio prestižnu nagradu na sajmu igračaka
Manager Regija 04 listopada, 2023Hrvatski edukacijski tehnološki startup CircuitMess osvojio je nagradu "Powerfully Playful Award Winner" na najvećem sajmu igračaka u Sjevernoj Americi, New York Toy Fair

Hrvatski brand CircuitMess još je jednom dokazao svoju izvrsnost na svjetskoj pozornici, osvojivši ovoga tjedna nagradu "Powerfully Playful Award Winner" na New York Toy Fairu, jednom od najprestižnijih sajmova igračaka na svijetu. Ova nagrada potvrđuje CircuitMess kao jednog od inovativnijih aktera u industriji igračaka te ističe njihovu posvećenost kvalitetnom dizajnu edukativnih proizvoda, na čemu rade već godinama.

Podsjetimo, CircuitMess je svoj poslovni put započeo 2017. godine, kada su s proizvodom MAKERbuino odnijeli pobjedu na Bugovom natjecanju poslovnih ideja Idea Knockout i osvojili nastup na CES-u 2018. Tamo je njihova ideja dobila i međunarodni zamah, pa su ubrzo nakon toga postali jedan od najpropulzivnijih startupa s ovih prostora, koji je ostvario suradnju i sa studijem Warner Bros, kao i nedavno s NASA-om.

 

Nagrađeni u ogromnoj konkurenciji

Sajam igračaka Toy Fair u New Yorku svake godine okuplja oko 30.000 posjetitelja, te više tisuća izlagača iz cijelog svijeta koji predstavljaju svoje najnovije igračke. CircuitMess se među ovom ogromnom konkurencijom istaknuo svojim jedinstvenim konceptom proizvoda te osvojio nagradu u kategoriji "Powerfully Playful", koja se dodjeljuje izlagaču s najinteraktivnijim i "najživahnijim" igračkama.

Po primitku ove nagrade izravno iz New Yorka za Bug.hr se javio i osnivač i direktor CircuitMessa, Albert Gajšak: "Izuzetno smo ponosni što smo dobili nagradu na tako renomiranom događaju, najvećem sajmu igračaka u Sjevernoj i Južnoj Americi. To je posebno značajno za nas jer ovdje ima više od 7.000 izlagača, a u našoj kategoriji dodijeljene su samo dvije ovakve nagrade. Izabrani smo među mnogo različitih kompanija, a mi smo tu među najmanjima. K tome dolazimo iz daleke i malene Hrvatske".

 

Novi projekti na vidiku

CircuitMess je posebno poznat po svojim edukativnim elektroničkim igračkama koje potiču razvoj STEM vještina kod djece, a Gajšak je za naše čitatelje otkrio i neke pojedinosti o nadolazećoj Kickstarter kampanji: "Projekt koji nam sada dolazi je replika rovera Perseverance, koji je NASA poslala na Mars. Mi smo od toga napravili novi proizvod, nastao u službenoj suradnji s NASA-om. To je nastavak naše priče o licenciranju brandova, koja je započela Batmobileom. Novi proizvod na Kickstarter stiže za 20-ak dana i vjerujemo da će ponovno biti veliki hit na toj crowdfunding platformi", najavljuje Gajšak pa dodaje: "Mi smo, eto, uspjeli doći od Idea Knockouta do toga da surađujemo s NASA-om na jednom licenciranom proizvodu!".

 

bug.hr / Manager.ba

Najnovije vijesti
Video
IVICA JAKIĆ
Od fotografa glazbenih zvijezda do vizionara goriva budućnosti
JELENA ČAČULOVIĆ, WELTPLAST
Tvrtku tretiramo kao dijete u obitelji
PREDRAG ČOVIĆ, PREMIJER ZHŽ
Vratite se ovdje