New York

MUZEJ MoMA U NEW YORKU: Pogledajte vodič kroz izložbu o jugoslavenskoj arhitekturi

Izložba „Prema betonskoj utopiji: Arhitektura u Jugoslaviji, 1948-1980“ bit će otvorena do 13. siječnja 2019. godine, a ako nemate priliku da je posjetite uživo, onda pogledajte ovaj kratki video u nastavku teksta.

Muzej moderne umjetnosti (MoMA) u New Yorku predstavio je reprezentativnu izložbu jugoslavenske arhitekture iz perioda od 1948. do 1980. godine, koja obuhvaća više od 400 crteža, modela, fotografija i filmskih snimaka iz gradskih arhiva, privatnih i muzejskih kolekcija iz cijele regije.

Hrvatski

Ovo je grad s najviše ultra-bogatih

New York više nije grad s najviše ultra-bogatih ljudi.

Njega je pretekao Hong Kong, prema studiji istraživačke firme Wealth-X koja je objavljena ovaj tjedan.

Broj ultra-bogatih ljudi koji žive u azijskoj financijskoj prijestolnici porastao je prošle godine za trećinu, na 10.000.

New York je držao prvo mjesto od kada je Wealth-X počeo objavljivati godišnja istraživanja 2011. godine.

Firma definira ultra-bogate kao ljude koji imaju 30 milijuna dolara ili više.

Hrvatski

Tokio prvi na listi najinovativnijih gradova na svijet

Tokio je prvi na listi najinovativnijih gradova na svijetu, čime je iza sebe ostavio London i Njujork, objavio je istraživački centar “2thinknow”.
Glavni grad Japana bilježi ubrzane tehnološke promjene od kada je ušao na listu 10 najinovativnijih gradova svijeta prije tri godine. Ove godine Japan je jedan od tri grada u Aziji koji su na ovoj listi.

Hrvatski

Katar kupio jednu od najpoznatijih zgrada u New Yorku

Katarska firma “Katara Holding” kupuje čuveni njujorški hotel Plazu za 600 miliona dolara, objavili su proteklih dana američki mediji. Ovo je jedna od najpoznatijih građevina u Njujorku.

Katar godinama ulaže u hotele na Zapadu i u kompanije, poput “Volkswagena” i multinacionalnog trgovačkog i rudarskog giganta “Glencore”, a sada se domogao i kultne Plaze, zgrade koja je nekada bila u vlasništvu Donalda Trumpa.

Hrvatski