POZITIVAN PRIMJER
Potez koji je oduševio mnoge: Prima 37 milijuna eura godišnje, a plaću si je smanjio na nulu
Manager.ba/poslovni.hr Svijet 01 svibnja, 2020
Izvor fotografije:
poslovni.hr

“Nadamo se da će se uvjeti poslovanja poboljšati i omogućiti da se plaće vrate na staru razinu, iako ne znamo kada će to biti moguće”, rekao je Goodell.

 

Najplaćeniji sportski dužnosnik na svijetu, komesar NFL lige Roger Godell zatražio je da mu se plaća smanji na nulu kako bi smanjio troškove lige zbog epidemije koronavirusa.

Goodell je 2017. potpisao petogodišnji ugovor vrijedan 184 milijuna dolara ili 37 milijuna eura godišnje pri čemu su glavnina te brojke dodaci i stimulacije.

Zbog krize koja trese svijet sporta, pa tako i NFL, Goodell se odrekao primanja. NFL liga također, od 22. svibnja uvodi smanjenja osnovne plaće i za ostale zaposlenike organizacije. Smanjenje će biti 5% za radnike do razine rukovoditelja, 7% za direktore, 10% za dopredsjednike, 12% za višeg zamjenika predsjednika i 15% za izvršne dopredsjednike. Zaposlenicima koji zarađuju do 100.000 dolara godišnje neće biti dirani prihodi

“Nadamo se da će se uvjeti poslovanja poboljšati i omogućiti da se plaće vrate na staru razinu, iako ne znamo kada će to biti moguće”, rekao je Goodell.

NFL planira odigrati cijelu sezonu koja započinje u rujnu, međutim očito osjeća gospodarski udar kao i ostali sportovi.

“Ekonomske posljedice za našu zemlju bile su velike. Jasno je da će gospodarski učinci biti dublji i dugotrajniji nego što je iko očekivao, a njihovo se trajanje ne može predvidjeti”, dodao je.

NFL je i dalje najpopularnija i najprofitabilnija sportska profesionalna liga u Sjedinjenim Državama, generirajući nevjerojatnih 14,7 milijardi dolara prihoda u 2018. godini.

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Najnovije vijesti
Video
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo
DAN KARIJERA ZŠEM-a
Individualnim pristupom studentima, stvaramo ohrabrene mlade intelektualce