plaće

Potez koji je oduševio mnoge: Prima 37 milijuna eura godišnje, a plaću si je smanjio na nulu

“Nadamo se da će se uvjeti poslovanja poboljšati i omogućiti da se plaće vrate na staru razinu, iako ne znamo kada će to biti moguće”, rekao je Goodell.

 

Najplaćeniji sportski dužnosnik na svijetu, komesar NFL lige Roger Godell zatražio je da mu se plaća smanji na nulu kako bi smanjio troškove lige zbog epidemije koronavirusa.

Goodell je 2017. potpisao petogodišnji ugovor vrijedan 184 milijuna dolara ili 37 milijuna eura godišnje pri čemu su glavnina te brojke dodaci i stimulacije.

Hrvatski

HRVATSKI GRADIĆ UVEO NOVINU: Plaće gradskim službenicima prema ocjeni građana

Najbolji među svima imat će osjetno povećanje pri ukupnom zbroju primanja.

 

U sklopu digitalizacije grada, hrvatski gradić Sveta Nedelja uvodi nove standarde transparentnosti, te će njegovi stanovnici moći ocjenjivati zaposlene u gradskoj upravi.

Preciznije, kako je objasnio zamjenik gradonačelnika Davor Nađi, zaposleni gradske uprave imat će fiksni i varijabilni dio, smanjit će im se plaća za 10 posto, te će im se, zavisno od ocjena, kvartalno isplaćivati nagrada.

Hrvatski

Ovo je pet najvećih plaća u Federaciji

Na isplaćeni iznos plaće su obračunati i uplaćeni porezi i doprinosi.

 

Najviša neto plaća za 2019. godinu koja je prijavljena Poreznoj upravi Federacije BiH iznosila je 363.456,21 KM i isplaćena je u djelatnosti proizvodnje farmaceutskih preparata, potvrđeno je Feni iz Porezne uprave.

Druga i treća najviša isplaćena plaća za 2019. iznosile su 271.509,98 KM, odnosno 239.713,38 KM i obje su isplaćene u djelatnosti bankarstva.

Hrvatski

Najveća prosječna plaća u oblasti financijske djelatnosti

U priopćenju se navodi da su niske prosječne plaće u studenom/novembru primili radnici u djelatnosti umjetnosti, zabave i rekreacije - 653 KM, zaposleni u administrativnim i pomoćnim uslužnim djelatnostima - 699 KM, kao i radnici u djelatnosti pružanja smještaja, pripreme i posluživanja hrane, hotelijerstva i ugostiteljstva - 661 KM.

 

Prosječna neto plaća u Republici Srpskoj isplaćena u studenom/novembru je 917 KM i veća je za sedam KM u odnosu na prosječnu platu isplaćenu u oktobru, priopćeno je iz Saveza sindikata Republike Srpske.

Hrvatski

Republika Srpska najavljuje rast plaća do 20 posto

Naveo je plaće neće biti povećane za one čiji je koeficijent 26,23.

 

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da će od početka sljedeće godine biti povećane plaće radnicima u javnom sektoru u rasponu od pet do 20 posto, piše Srna.

"Vlada Republike Srpske utvrdila je danas set zakona koji se odnose na povećanje plaća, što je od izuzetnog značaja jer se tako nešto nije dogodilo nekoliko godina", rekao je novinarima Višković nakon sastanka s predstavnicima Saveza sindikata Republike Srpske.

Hrvatski

Direktori plaćeni 278 puta više nego zaposleni?

Prosječna zarada generalnih direktora u 350 najvećih američkih firmi u 2018. godini iznosila je 17,2 milijuna dolara godišnje uključujući i opcije – pravo na stjecanje određenog broja dionica kompanije po unaprijed utvrđenoj cijeni, pokazuju rezultati istraživanja Instituta za ekonomsku politiku sa sjedištem u Washingtonu.

 

Hrvatski

28 gradova s najvećim neto plaćama

Svake godine Deutsche Bank objavljuje izvješće “Mapping the world’s prices“, u kojem objave najveće prosječne plaće po gradovima s obzirom na cijene troškova.

Da bi istraživanja bila što točnija, banka uzima u obzir baš sve.

Od cijene kutije cigareta do prosječne cijene najma dvosobnog stana.

Istraživanje nam pokazuje prosjek koliko ljudi u tim gradovima zarađuju svaki mjesec, što je praktičan pokazatelj bogatstva i moći pojedinog grada.

Hrvatski

Prosječna plaća u BiH prvi put iznad 900 KM

Praksa sve više poslodavaca da povećavaju plaće svojim radnicima kako bi ih zadržali u Bosni i Hercegovini rezultirala je i statističkim povećanjem prosječne neto plate u BiH koja je prvi put premašila vrijednost od 900 KM. 

U prosincu prošle godine, prosječna isplaćena neto plaća u BiH, prema podacima Agencije za statistiku BiH, iznosila je 906 KM i nominalno je viša za 5,1 posto u odnosu na isti mjesec prethodne godine, te viša za 0,8 posto u odnosu na studeni 2018. godine. 

Hrvatski

Ovo su zemlje gdje prosječne plaće prelaze 3.000 eura

Najveće prosječne plaće u državama Europske unije imaju radnici u Danskoj i Luksemburgu, dok je najniža plaća u Bugarskoj.

Ovo su rezultati istraživanja koje je uradio istraživač i ekonomist Reinis Fischer, koji često objavljuje ekonomske analize, prenosi balkans.aljazeera.net.

Prema analizi koju je krajem prosinca prošle godine Fischer objavio na svojoj internet stranici, prosječne plaće u Danskoj i Luksemburgu krajem prošle godine iznosile su preko 3.000 eura mjesečno.

Hrvatski