NASTAJE MOĆNA TVRTKA
Nakon Andabakovih hotela, Alabar preuzima i Sunčani Hvar
Manager Regija 21 studenog, 2023

Prema svemu sudeći Sunčani Hvar je prodat kompaniji Eagle Hills iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, iza koje stoji Muhamed Alabar. 

 

Radovan Vitek, vlasnik CPI Property Group, izabrao je Muhameda Alabara kao kupca, iako  se očekivalo kako će to biti moćni američki fond Blackstonea, koji je napravio due diligence Sunčanog Hvara, objavio je jučer Jutarnji list, a danas CPI Property Group potvrdila.

 

Utorak 21.11.23 - 12:00

CPI Property Group potvrdila je u utorak Hini kako je potpisala obvezujući ugovor o prodaji sto posto dionica tvrtki Sunčani Hvar Nekretnine i Sunčani Hvar s kupcem Eagle Hillsom, investitorom i developerom nekretnina i ugostiteljstva iz Abu Dhabija.

“CPI Property Group sa zadovoljstvom objavljuje potpisivanje obvezujućeg ugovora o prodaji 100 posto dionica Sunčani Hvar Nekretnine d.o.o. i Sunčani Hvar d.d., tvrtke koje posjeduju i upravljaju hotelima Sunčani Hvar, jedinstvenim portfeljom resorta na otoku Hvaru u Hrvatskoj. Kupac je Eagle Hills, investitor i developer u oblasti nekretnina i ugostiteljstva sa sjedištem u Abu Dhabiju”, objavili su.

Alabar je u regiji poznat kao investitor u Beograd na vodi, a u Zagrebu je iskazao interes za razvoj projekta zagrebačkog Manhattana. Među zgradama koje je izgradio je i poznati toranj Burj Khalifa u Dubaiju. Ovo mu je druga investicija u hrvatski turizam nakon što su preuzeli od Jake Andabaka Bluesun Hotels&Resorts, odnosno njegovu tvrtku Sunce Hoteli koja upravlja hotelima u Brelima, Tučepima, Bolu na Braču te hotelom Alan u Starigrad Paklenici. 

Sunce hotele, u tadašnjem vlasništvu obitelji Jake Andabaka, tvrtka Eagle Hills Real Estate preuzela je prije dvije godine. Najprije je preuzela 4,1 milijun dionica koje predstavljaju 69.7 posto temeljnog kapitala Sunce hotela. Cijena transakcije bila je nešto veća od 101 milijun eura. 

Eagle Hills Real Estate se bavi ulaganjem u nekretnine i razvojem nekretnina s fokusom na tržišta Europe, Bliskog istoka i Afrike, a na čelu joj je Mohamed Ali Rashed Alabbar koji trenutno na području UAE, Egipta, Srbije i drugih destinacija upravlja razvojem objekata mješovite upotrebe u vrijednosti 50 milijardi eura. Tvrtka je namjeravala graditi zagrebački Manhattan, a u poznata je i kao tvrtka koja je razvila projekt Beograd na vodi.


Manager.ba

 

Video
ANER KRUŠKONJA, OBRTNIČKA KOMORA HNŽ
Koliko se danas isplati biti obrtnik
DAMIR UZUNOVIĆ, BUYBOOK
Mi smo išli naopačke
JASMIN BADŽAK, EUROSJAJ
Moj radni dan traje 24 sata, ali uživam u svom poslu!