hoteli

Norveški fjord inspiracija za turske arhitekte: Hotel koji visi nad liticom

Norveški fjordovi dobro se slažu s dramatičnom pozadinom bilo koje zgrade, ali sada ih je iskoristio Turski ured za arhitekturu, koji je razvio planove za boutique hotel ugrađen u jednu od najpoznatijih litica u zemlji. 

 

Hrvatski

Ćorluka investira oko 11,5 milijuna KM u hotel

Hercegovački poduzetnik i vlasnik tvornice higijenskih proizvoda Violeta Petar Ćorluka, kupuje hotel Hrvatska u Baškoj Vodi, odlučila je u četvrtak Vlada RH.

Ponuda njegove tvrtke Marea Alta iz Makarske vrijedna 46,13 milijuna kuna (oko 11,5 milijuna KM) izabrana je u konkurenciji koju su činili slatinska tvrtka Maros nekretnine i zagrebački Adria Coast turizam.

Hrvatski

Nova investicija Petra Ćorluke od 12 milijuna KM

Tri ponude pristigle su u hrvatsko Ministarstvo državne imovine za kupovinu bivšeg vojnog hotela Hrvatska u Baškoj Vodi, a najviše je ponudio Petar Ćorluka, vlasnik hrvatske firme Marea Alta i bosanskohercegovačke Violete.

Ministarstvo državne imovine Hrvatske objavilo je u petak da je za kupovinu hotela Hrvatska u Baškoj vodi zaprimilo tri obvezujuće ponude i to slatinske firme Maros nekretnine, zagrebačke Adria Coast turizam i makarske kompanije Marea Alta.

 

Hrvatski

Kako je Robert De Niro izgradio poslovnu imperiju od milijardu dolara

Svi znaju da je Robert De Niro veliki glumac i režiser, ali malo ljudi zna da je on ujedno i uspješan biznismen.

De Niro je suvlasnik kompanije Nobu, koja u svom sastavu ima 39 restorana i osam luksuznih hotela na pet kontinenata.

U pripremi je gradnja još osam hotela a firma je ujedno započela s izgradnjom luksuznih stanova.

Osim toga, pripremaju i svoj prvi resort, piše BiznisInfo. 

Kompanija Nobu Hospitality planira u narednih pet godina dostići prihod od čak milijardu dolara.

Hrvatski

Najavljena gradnja četiri nova hotela

Ako je vjerovati najavama investitora Banjaluka će uskoro dobiti četiri ekskluzivna hotela na lokacijama po cijelom gradu.

Veliki hoteli na atraktivnim lokacijama budućnost su grada na Vrbasu.

Najveća investicija bit će gradnja hotela „Meriot“ najvećeg svjetskog brenda. Kako su najavili, riječ je o hotelu sa četiri zvjezdice sa svim svjetskim standardima.

Najavljena je i gradnja luksuznog hotela u naselju Lazarevo, a spekuliše se da bi hotel mogao da nikne i na parkingu pored „Lesnine“.

Hrvatski

Hard Rock Hoteli uskoro u Hrvatskoj, zanima ih i ostatak regije

Kompanija Hard Rock International, u čijem sastavu uz globalno poznati brend Hard Rock Cafe posluje i lanac hotela Hard Rock Hotel, zainteresirana je za otvaranje hotela u susjednoj Hrvatskoj, a trenutačno intenzivno razmatraju nekoliko destinacija, potvrdio je za Poslovni dnevnik Josh Littman, potpredsjednik razvoja HRI zadužen za tržišta Europe, Bliskog istoka i Afrike. 

Hrvatski