TURIZAM
I Forbes piše o najskupljoj hotelskoj investiciji na hrvatskom otoku
manager.ba/poslovni.hr Regija 06 kolovoza, 2020
Izvor fotografije:
poslovni.hr

U eco-friendly hotel od 50-tak smještajnih jedinica najavljeno je ulaganje od 30-tak milijuna eura, odnosno oko 500 tisuća eura po ključu, što je trenutno jedna od najskupljih hotelskih investicija u Hrvatskoj.

 

Hrvatski turizam cvate, a malena republika u jugoistočnoj Europi među nekoliko je EU odredišta koje u doba pandemije omogućuju posjet i Amerikancima.

Tako započinje tekst kojeg je u lifestyle rubrici portala američkog časopisa Forbes objavio Jim Dobson, najavljujući zapravo skorašnje otvaranje Resorta Maslina u Starom Gradu na Hvaru, luksuznog projekta francuskog ulagača i bivšeg bankara Daniela Maxa Trucha. 

U eco-friendly hotel od 50-tak smještajnih jedinica najavljeno je ulaganje od 30-tak milijuna eura, odnosno oko 500 tisuća eura po ključu, što je trenutno jedna od najskupljih hotelskih investicija u Hrvatskoj, te jedna od rijetkih koja je realizirana gotovo u najavljenom roku.

Kako je poznato, a i Dobson podsjeća u svom tekstu, još uvijek se čeka realizacija projekta Four Seasonsa na Hvaru, Kupari kraj Dubrovnika, Aman resort u Cavtatu.

 

 

Projekt Maslinica bay, smješten u atraktivnoj uvali u blizini trajektnog pristaništa koji otok spaja sa Splitom, najavljen je 2018. nakon što je investitor otkupio zemljište i dovršio projektni nacrt, i otvaranje je najavljeno za ovo proljeće.

Kako doznajemo, pandemija je usporila finiš, no uhvatili su ovo ljeto.

Na stranicama Maslina resorta mogu se napraviti rezervacije od 16. kolovoza/augusta, uz cijenu noćenja koja se kreće od 400 do 750 eura po smještajnoj jedinici.

Objektom će upravljati tvrtka Paradox Hospitality iz Splita, na čijem je čelu Zoran Pejović, a objekt je i prije otvaranja primljen u udruženje malih luksuznih obiteljskih hotela “Relais & Chateaux”.

Cilj je cjelogodišnji rad, no u prvim godinama trebao bi raditi od ožujka do listopada.

Resort Maslina s 5 zvjezdica gostima nudi 33 sobe, 17 suitova i tri vile s velikim terasama i vrtovima, a dio smještajnih jedinica ima i privatni bazen s pogledom na uvalu. U vilama su na raspolaganju i privatni sommelieri i kuhari, a jedinice su opremljene u skladu s održivim razvojem i prirodom. Dizajn uključuje prirodne i lokalne materijale, ugrađen je moderan sustav grijanja, zeleni krovovi, ventilacija je osmišljena tako da smanji upotrebu klima uređaja, uključujući senzore za prozore, bazeni se održavaju bez klora, a predmeti za jednokratnu upotrebu (slamke, papuče i donje rublje za spa) su biorazgradivi. U resortu se nalazi i restoran s mediteranskom kuhinjom koju vodi američka chefica Patricia Yeo, beach bar i organski vrt, kao i spa, knjižnicu, Wine & Culture Club i dječju igraonicu.