TESLA
Musku prijete nove kazne zbog kršenja sporazuma o objavi povjerljivih podataka tvrtke
Manager.ba/novac.jutarnji.hr Svijet 26 veljače, 2019
Izvor fotografije:
novac.jutarnji.hr

Američki financijski regulator zatražio je od njujorškog suca da ponovno kazni Teslinog šefa Elona Muska zbog nepoštivanja sporazuma o objavi neprovjerenih poslovnih podataka kompanije putem društvenih medija.

Ovaj potez američke Komisije za vrijednosne papire (SEC) uslijedio je nakon novog tweeta milijardera, u kojem navodi kako će njegova kompanija u 2019. godini proizvesti 500.000 novih vozila.

Prema navodima medija, Musk nije dobio odobrenje kompanije za objavu ovakve informacije čime je prekršio sporazum iz rujna prošle godine.
 

 

Naime, izvršni direktor se još prošle godine obvezao da više neće objavljivati povjerljive podatke o poslovanju Tesle bez prvotnog odobrenja tvrtke.

Na ovaj dogovor pristao je nakon što ga je SEC u listopadu prošle godine optužio da je svojim tweetovima u kojima je najavio delistiranje Tesle, po cijeni od 420 dolara za dionicu, obmanjivao javnost i investitore.

Nakon toga, SEC je zatražio da Musk odstupi s pozicije predsjednika Upravnog odbora kompanije i plati kaznu od 20 milijuna dolara regulatoru tržišta.

Nakon reakcije suda na njegovu novu objavu, ekscentrični milijarder opravdavao se kako su podaci o proizvodnji javno dostupni.

Prema njegovim tvrdnjama iz sadašnjeg tempa proizvodnje može se zaključiti kako će kompanija u razdoblju od godine dana dostići brojku 500.000 automobila, te da to nužno

ne mora biti do kraja 2019. godine.
 


Zbog cijelog slučaja dionice Tesle pale su pet posto, a poduzetnik bi se mogao susreti s novom financijskom ili zatvorskom kaznom zbog nepoštivanja vlasti.

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Video
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo
DAN KARIJERA ZŠEM-a
Individualnim pristupom studentima, stvaramo ohrabrene mlade intelektualce