Tesla

Kompanija Tesla isplatila dug dioničarima u iznosu od 920 milijuna dolara

Kako prenosi američki CNBC kompanija Tesla, koja se bavi proizvodnjom električnih automobila nakon isteka obveznica na burzi 1. ožujka platila je dug dioničarima u iznosu od 920 milijuna dolara.

Dug je, kako prenosi CNBC plaćen u gotovini po cijeni od 359,8 dolara po dionici.

Da se Teslinim dionicama trgovalo po trenutnoj cijeni konverzije od 359,87 dolara, kompanija ne bi svoj dug isplatila u gotovini, već u dionicama.

Hrvatski

Musku prijete nove kazne zbog kršenja sporazuma o objavi povjerljivih podataka tvrtke

Američki financijski regulator zatražio je od njujorškog suca da ponovno kazni Teslinog šefa Elona Muska zbog nepoštivanja sporazuma o objavi neprovjerenih poslovnih podataka kompanije putem društvenih medija.

Ovaj potez američke Komisije za vrijednosne papire (SEC) uslijedio je nakon novog tweeta milijardera, u kojem navodi kako će njegova kompanija u 2019. godini proizvesti 500.000 novih vozila.

Hrvatski

Robyn Denholm imenovana za novu predsjednicu kompanije Tesla

Kompanija za proizvodnju električnih automobila Tesla imenovala je Robyn Denholm za predsjednicu Upravnog odbora, umjesto osnivača firme Elona Muska, koji ostaje na poziciji direktora.

Musk je pristao da odustane od položaja predsjednika prošlog mjeseca da bi se riješio spor povodom navoda da je počinio prevaru.

Optužbe su stigle iz američkih regulatornih tijela.

U skladu sa dogovorom, Tesla dobiva nezavisnog predsjednika Upravnog odbora, uz ostale kazne, prenio je BBC.

Hrvatski

Sa oglašivačkim budžetom od $0, TESLA se upisala u historiju marketinga

 

SpaceX program je ove sedmice lansirao jednu od svojih raketa u svemir, a jedan od putnika bio je i Tesla Roadster, službeno prvi automobil u svemiru.

Elon Musk je ovog utorka uspio ubiti dvije marketinške muhe jednim udarcem, s prvim uspješnim testnim lansiranjem svoje Falcon Heavy rakete, perjanice njegovog privatnog SpaceX svemirskog programa, ali i sa sadržajem koji je raketa odnijela u svemir – Tesla Roadster automobil, kojeg vozi lutka pod nadimkom Starman. Ovo je prvi automobil u svemiru u historiji.

Hrvatski

SpaceX uspješno lansirao Falcon Heavy

Nova jumbo raketa SpaceX-a, najsnažnija na svijetu, u utorak je prvi put uspješno lansirana s Floride, što je prekretnica za kompaniju milijardera Elona Muska. Raketa Falcon Heavy, koja je u svemir u promotivne svrhe ponijela crveni sportski automobil Tesla Roadster, lansirana je u 15.45 sati po mjesnom vremenu s Cape Canaverala.

Lansirana je s istog mjesta kao i NASA-ine rakete Saturn 5 koje su nosile misije Apolla na Mjesec prije više od 40 godina. Lansiranje je bilo odgođeno za više od dva sata zbog jakog vjetra. 

Hrvatski

ELON MUSK: U svom uredu nemam radni stol

Osnivač i direktor kompanija Tesla i SpaceX Elon Musk nema stol u svom uredu, a s obzirom na to da bazu pravi gdje god se pojavio, vjerojatno ne bi ni znao odgovoriti na pitanje gdje je njegov glavni ured, piše magazin Fortune.

"Uvijek premještam svoj stol i zapravo ga trenutno niti nemam. Premještam se gdje god Tesla ima najveći problem. Vjerujem da lideri moraju biti prvi na liniji i zato sam ovdje", rekao je Musk.

Hrvatski

Kompanija Tesla sklopila dogovor o izgradnji tvornice u Kini

Nakon pet mjeseci pregovaranja, kompanija Tesla uspjela je sklopiti dogovor sa šangajskom vladom o izgradnji tvornice u jednom dijelu ovog kineskog grada, prenose strani mediji.

Kako piše The Wall Street Journal, Tesla će radije posjedovati tvornicu u Kini, nego da bude partner s lokalnim proizvođačima, kako to obično rade druge autokompanije. Kineski zvaničnici nedavno su počeli razmišljati o uvođenju strožijih pravila lokalnim partnerima, a s ciljem ohrabrivanja proizvođača električnih automobila.

Hrvatski