Tesla

Tesla probio granicu od milijardu dolara dobiti

Kompaniji je u postizanju rekordnih rezultata pomoglo i ulaganje u bitcoin.

 

Američki proizvođač električnih automobila Tesla je u ponedjeljak objavio da je ostvario rekordan profit – treći rekordni kvartal zaredom – prilagođena dobit kompanije prvi put je dosegla granicu od milijardu dolara.

Kompanija je zabilježila 9 milijardi dolara ukupnog prihoda. To je bilo nešto niže od prodaje u četvrtom tromjesečju, ali više čak 75% u odnosu na isti period godinu ranije.

Hrvatski

Tesla profitirala više od bitcoina nego od prodaje vozila

Čak se procjenjuje da bi profit kupovine bitcoina mogao nadmašiti cjelokupni profit Tesle od automobila u proteklom desetljeću.

 

Kompanija Tesla izazvala je ekspanziju na tržištu, kada je objavila kupovinu kriptovalute bitcoina u vrijednosti od 1,5 milijarde dolara.

Tim potezom cijena bitcoina bilježi neslućene visine istovremeno donijevši impresivan profit tom proizvođaču električnih vozila, piše Yahoo Finance.

Hrvatski

Tesla gradi bateriju kolosalnih proporcija u Australiji, triput veću od prijašnje

Teslin softver omogućit će da se u svakom trenutku procjenjuje gdje se pohranjena električna energija može najbolje i najviše iskoristiti.

 

Nakon Južne Australije, još jedna australska savezna država, Victoria, namjerava izgraditi ogromnu bateriju koja bi pridonijela njihovim nastojanjima u prelasku na održive izvore, pohranu i distribuciju električne energije.

Hrvatski

Tesla će preuzeti njemačku kompaniju ATW

ATW je podružnica kanadske firme ATS Automation Tooling Systems.

 

Američka kompanija “Tesla” preuzet će njemački ATW Automation, koji montira akumulatorske module za automobilsku industriju.

ATW je podružnica kanadske firme ATS Automation Tooling Systems, prenosi portal SEEbiz.

Ta kanadska kompanija je već neko vrijeme na rubu bankrota zbog oštrog pada narudžba, a prije tjedan dana je najavila da će prodati dio svoje imovine u Njemačkoj, ne navodeći tko je kupac.

ATW ima 120 zaposlenih.

Hrvatski

Greškom umjesto jedne naručio 27 Tesli, pa dobio račun od 1,4 milijuna eura

Da stvar bude gora, nesretni Nijemac nije mogao otkazati narudžbu jer bi u tom slučaju morao platiti 2600 eura.

 

Kupnja online mogla je skupo stajati Nijemca koji je sanjao postati vlasnikom električnog automobila Tesle, ali je zbog informatičke greške u programu na portalu proizvođača umjesto jednog naručio čak 27 vozila Tesla Model 3.

Hrvatski

VIDEO Pogledajte reakciju Teslina autopilota kojom je spasio patke na cesti

U većini slučajeva autopilot se pokazao odličnim i na mreži su dostupni videozapisi u kojima su, upravo zahvaljujući brzoj reakciji računala, spriječene prometne nesreće.

 

Internetom se proširio još jedan zanimljivi video Teslina automobila, odnosno njihova autopilota u akciji.

Iako bi ime moglo zavarati, autopilot nije napravljen kako bi (barem ne trenutačno) u potpunosti sam upravljao vozilom, već kao asistent koji pomaže u vožnji, a tijekom njegove uporabe vozač uvijek mora imati ruke na volanu.

Hrvatski

VIDEO: Teslin autopilot spasio vozača od medvjeda na cesti

Tijekom noćne vožnje po saveznoj državi Montana u SAD-u aktivirao je autopilot, koji je na vrijeme prepoznao prelazak medvjeda i dva mladunca preko ceste te je zaustavio automobil kako bi spriječio sudar.

 

Autopilot je vjerojatno najzanimljivija opcija Teslinih automobila i dosad smo na internetu vidjeli brojne videozapise u kojima je tehnologija spasila vozače od prometnih nesreća.

Hrvatski

Tesla širi poslovanje u istočnoj Europi

Američki proizvođač električnih automobila „Tesla“ nastavio je širiti svoju prodajnu mrežu u istočnoj Europi.

Vozila tog proizvođača od sada je moguće kupiti u još četiri zemlje tog regije – Mađarskoj, Poljskoj, Rumunjskoj i Sloveniji, prenosi portal Electrek.co.

Kompanija „Tesla“ je još krajem prošlog tjedna potvrdila na Twitteru da otvara mogućnost naručivanja vozila u još četiri zemlje istočne Europe. 

Hrvatski

Kompanija Tesla isplatila dug dioničarima u iznosu od 920 milijuna dolara

Kako prenosi američki CNBC kompanija Tesla, koja se bavi proizvodnjom električnih automobila nakon isteka obveznica na burzi 1. ožujka platila je dug dioničarima u iznosu od 920 milijuna dolara.

Dug je, kako prenosi CNBC plaćen u gotovini po cijeni od 359,8 dolara po dionici.

Da se Teslinim dionicama trgovalo po trenutnoj cijeni konverzije od 359,87 dolara, kompanija ne bi svoj dug isplatila u gotovini, već u dionicama.

Hrvatski

Musku prijete nove kazne zbog kršenja sporazuma o objavi povjerljivih podataka tvrtke

Američki financijski regulator zatražio je od njujorškog suca da ponovno kazni Teslinog šefa Elona Muska zbog nepoštivanja sporazuma o objavi neprovjerenih poslovnih podataka kompanije putem društvenih medija.

Ovaj potez američke Komisije za vrijednosne papire (SEC) uslijedio je nakon novog tweeta milijardera, u kojem navodi kako će njegova kompanija u 2019. godini proizvesti 500.000 novih vozila.

Hrvatski