ZANIMLJIVOSTI
HRVATSKI GRADIĆ UVEO NOVINU: Plaće gradskim službenicima prema ocjeni građana
Manager.ba/novac.jutarnji.hr Regija 23 veljače, 2020
Izvor fotografije:
novac.jutarnji.hr

Najbolji među svima imat će osjetno povećanje pri ukupnom zbroju primanja.

 

U sklopu digitalizacije grada, hrvatski gradić Sveta Nedelja uvodi nove standarde transparentnosti, te će njegovi stanovnici moći ocjenjivati zaposlene u gradskoj upravi.

Preciznije, kako je objasnio zamjenik gradonačelnika Davor Nađi, zaposleni gradske uprave imat će fiksni i varijabilni dio, smanjit će im se plaća za 10 posto, te će im se, zavisno od ocjena, kvartalno isplaćivati nagrada.

Najlošije ocijenjeni službenici neće dobiti nagradu, a bolji će dobiti veća primanja.

Najbolji među svima imat će osjetno povećanje pri ukupnom zbroju primanja.

Ocjenjivanje će se sprovoditi i međusobno unutar uprave što će se uračunati u ukupnu ocjenu zaposlenih. Ovaj prijedlog smanjenja fiksnih plaća zaposlenih mora još potvrditi Gradsko veće, a ako se donese pozitivna odluka, ocjenjivanje će krenuti od ožujka/marta sljedeće godine, rekao je Nađi.

„Ovo je naš sljedeći korak u dobrom upravljanju gradom“, poručio je on.

Uz to, Nađi je prezentirao i Registar javne nabave dostupan na web stranici Grada koji omogućava potpuni uvid u ugovore, narudžbe i fakture, čak i one do 20.000 kuna koje nisu predmet javne nabavke, a time ni predmet obavezne objave.

Dodatno, u sklopu novog Geografskog informacijskog sistema – GIS dostupne su i sve informacije vezane uz urbanističke i prostorne planove Svete Nedelje, kao i detaljne informacije vezane uz komunalnu infrastrukturu.

Za sistem postoji i besplatna mobilna aplikacija Popravimo.hr kojom se problem prijavljuje anonimno i putem fotografije, istakao je gradonačelnik Dario Zurovec i naglasio da je komunikacija dvosmjerna i da se građani obavještavaju o statusu rješavanja prijavljenog problema.

Na web stranici Grada su dostupne i informacije o količini elektro-magnetnih zračenja i lokacije na kojima se nalaze.

Ovim alatom pioniri smo u državi, prvi smo ga uveli, a mnogi gradovi nas prate, u cilju osvještavanja ljudi i smanjivanja korištenja uređaja, pohvalio se Zurovec.

Inače, ovo nije prvi put da ovo malo mjesto u blizini Zagreba dospjeva u žižu javnosti zahvaljujući ekonomičnim potezima lokalne vlasti.

Naime, početkom prošle godine Sveta Nedelja se našla u samom vrhu po prihodima i suficitu budžeta, a pritom je svrstana među najštedljivije hrvatske gradove.

  • LRC d.o.o. Sarajevo
  • Connect Agencija
  • Connect Agencija
  • LRC d.o.o. Sarajevo
Povezani članci

1

2

Tagovi: