KOMPANIJE
Firma iz Maglaja izvozi za veliki Aldi, radit će za Nestle, Bosch, Siemens…
Manager.ba BiH 27 siječnja, 2018

Firma ADV PAX Lutec d.o.o., izvozno orijentirani proizvođač limenih kutija i ambalaže sa sjedištem u Maglaju, uspješno je isporučio prvu seriju proizvoda kupcu iz EU, i to njemačkom maloprodajnom gigantu Aldiju.

Kompanija ADV PAX Lutec d.o.o. je u Maglaju započela sa radom 2017. godine uz pomoć Europske unije (EU) i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH.

Ukupna vrijednost investicije iznosila je 800.000 KM, a testna proizvodnja počela u kolovozu 2017. godine.

Kompanija trenutno zapošljava 42 radnika i planira dalje širenje u naredne dvije godine, čime će se kreirati do 150 novih radnih mjesta na području Maglaja.

Osnovna djelatnost poduzeća ADV PAX Lutec d.o.o. je proizvodnja inovativne ambalaže i limenih kutija za klijente iz različitih sektora kao što su prehrambeni, maloprodajni, automobilski i sl.

Zajedno sa svojom matičnom kompanijom ADV PAX Lutec GmbH, čiji su vlasnici Edin i Elzina Kukavica, predstavlja jednog od vodećih njemačkih proizvođača i dobavljača ambalaže i limenih kutija.

Kompanija će raditi sa renomiranim europskim i globalnim kupcima kao što su Nestle, Dr.Oetker, Dallmayr, Lambertz, Lindt, Heilemann Confiserie, Rausch, Bosch i Siemens.

Povezani članci

1