investicija

Nestle planira uložiti 181 milijun eura u proizvodne kapacitete u Brazilu

 

Švicarski prehrambeni div Nestle planira do 2026. uložiti milijardu reala (181,2 milijuna eura) u proizvodne kapacitete u Brazilu u segmentu napitaka od kave iz linije Nescafea, rekli su direktori za Reuters.  

Hrvatski

Uz ulaganje 25 milijuna eura u novi pogon, uskoro novi projekt obnovljivih izvora energije

Amir Gross Kabiri, vlasnik Aluminij Industrije koja je je pokrenula proizvodnju u pogonu nekadašnjeg Aluminija, govorio je o poslovnim planovima i najavio nova ulaganje i projekte. 

 

Kabiri je u Mostar stigao 2020. godine kada je preuzeo Aluminij. Medijima je ranije rekao da je Mostar njegov dom i kako nema namjeru otići. 

Hrvatski

Baupartner iz Lukavca gradi distrubucijski centar Spara Hrvatska 

Baupartner iz Lukavca realizovala je veliki projekt izgradnje distributivnog centra za kompaniju Spar Hrvatska, koja je dio velikog europskog lanca Spar. Ovo je Sparov najvažniji projekt u Hrvatskoj.

– Zahvaljujemo Sparu na povjerenju i prilici da zajedno stvaramo prostor koji će potaknuti inovacije i potencijal za daljnji razvoj. Gradimo za budućnost! – poručili su iz Baupartnera.

Hrvatski

Bingo gradi novi logističko-distribucijski centarBingo je, naime, počeo s izgradnjom novog logističko-distributivnog centra u Tuzli, u Gospodarskoj zoni Bosanska Poljana.

 

Objekt će se sastojati od dvije lamele koje će se, ukupno gledajući, prostirati na čak 28.080 četvornih metara. Time će domaći gigant drastično povećati svoje distributivne kapacitete koji su mu potrebni kako bi zadovoljio svoju rastuću maloprodajnu mrežu.

Objekat će, kako saznajemo, biti opremljen po najsavremenijim principima.

Hrvatski

U Hrvatskoj se gradi najveća farma pilića


Najmodernija farma za piliće prostirat će se na području od 350 hektara. Riječ je o jednom od najvećih privatnih ulaganja ikada u Hrvatskoj – cijela investicija vrijedna je 572 milijuna eura.

 

Andrii Matiukha ukrajinski je investitor koji će preoblikovati cijelu hrvatsku gospodarsku sliku. Vlasnik i glavni investitor Petrinja Chicken Companya najavljuje početak izgradnje najveće farme pilića na ovim prostorima, te ističe koliko je zadovoljan brzinom napretka projekta nakon početnih teškoća.

Hrvatski

Direktor kompanije Yimor najavio otvaranje tvornice sladoleda

 

Zlatko Oršolić, direktor kompanije Yimor, koja posluje od 1989., najavio je da će uskoro biti otvorena tvornica sladoleda.

On je to kazao danas na otvaranju nove poslovnice maloprodajnog lanca Mega diskont koji posluje u okviru ove kompanije.

Ističe kako će širenje i otvaranje novih maloprodajnih objekata biti nastavljeno u cijeloj Bosni i Hercegovini, uz naglasak na jačanju proizvodnje u BiH.

Hrvatski

LG Energy proširuje tvornicu za proizvodnju baterija za električna vozila


Južnokorejska kompanija LG Energy će uložiti oko tri milijarde dolara u proširenje tvornice za proizvodnju baterija za električna vozila.
U pitanju je tvornica u Michigenu, a kompanija se odlučila na ovaj potez nakon što je potpisala ugovor o snabdijevanju baterijama sa firmom Toyota.

Očekuje se da će radovi na proširenju biti završeni 2025. godine. Kako prenosi Rojters, Toyota će ove baterije kapaciteta 40 gigavat-sati stavljati u svoja električna vozila koja će se proizvoditi u američkoj državi Kentucky..

Hrvatski

Intesa Sanpaolo odlučila investirati u tehnologiju Elona Muska

 

Inovacija će biti glavni stub poslovnog plana za razdoblje od 2022. do 2025., dodaje se u priopćenju najveće talijanske domaće banke objavljenom u petak, no detalji o veličini investicije nisu objavljeni.


Talijanska banka Intesa Sanpaolo objavila je iznenađujuću vijest o investiciji u korporaciju Space Exploration Technologies vlasnika Elona Muska jer se banka nada da će avio industrija biti ključna za globalni rast.

Hrvatski

RALU Logistika ušla je u novi investicijski ciklus vrijedan 15 milijuna eura


RALU Logistika, transportno-logistička kompanija u vlasništvu biznismena Luke Rajića, ušla je u novi investicijski ciklus vrijedan 15 miliona eura. Proširit će skladišne kapacitete u poslovnoj zoni Dragošička u Rugvici (kod Zagreba) te otvoriti 100 novih radnih mjesta.


Luka Rajić je biznismen rođen u Konjicu koji se ubraja u najbogatije stanovnike Hrvatske, ali i Švicarske gdje je također živio i poslovao.
O firmi RALU Logistika i novoj investiciji

Hrvatski