KABIRI NAJAVIO ULAGANJA ALUMINIJ INDUSTRIES
Uz ulaganje 25 milijuna eura u novi pogon, uskoro novi projekt obnovljivih izvora energije
Manager BiH 08 siječnja, 2024

Amir Gross Kabiri, vlasnik Aluminij Industrije koja je je pokrenula proizvodnju u pogonu nekadašnjeg Aluminija, govorio je o poslovnim planovima i najavio nova ulaganje i projekte. 

 

Kabiri je u Mostar stigao 2020. godine kada je preuzeo Aluminij. Medijima je ranije rekao da je Mostar njegov dom i kako nema namjeru otići. 

"Kao poduzetnik uvijek sam tražio prilike u zemljama u razvoju s izgledima za rast, pa sam tako, kada se pojavila prilika za oživljavanje diva kao što je Aluminij, jednostavno donio poslovnu odluku preuzeti ga. Bosna i Hercegovina je mjesto ogromnih potencijala, posebno sunčana i prekrasna Hercegovina." rekao je Kabiri. 

Govoreći o stanju u Aluminij Industries napomenuo je kako je Aluminij Industries zakupio proizvodne pogone na 30 godina, osigurao radna mjesta za više od 330 obitelji. "Očekujemo povećanje na 550-600 zaposlenika kad završimo naš plan razvoja, koji uključuje izgradnju vlastitog izvora obnovljive energije, kao i novu liniju finalnih proizvoda" najavio je.

"Od 2020. godine, Aluminij je doživio značajno širenje, povećavajući naš proizvodni kapacitet sa 75.000 MT na 250.000 MT. To je omogućeno kroz značajan investicijski plan. Također ulažemo dodatnih 25 milijuna KM za uspostavu nove proizvodne linije za žičane šipke kako bismo zadovoljili tržišne zahtjeve. Nadalje, imamo više faza investicija usmjerenih na obnovljivu energiju, sa značajnim projektom koji će biti najavljen 2024. godine." najavio je u razgovoru za Index.

 

Manager.ba

Povezani članci

1

2

Video
ALISA GEKIĆ, LINK
LiNK je kreirao više od 4.000 radnih mjesta
"IMAM IDEJU" - MARIJA ĆEŠKIĆ
Coralov "Marshal plan" i branding Hercegovine mogu biti rješenje
IVICA JAKIĆ
Od fotografa glazbenih zvijezda do vizionara goriva budućnosti
Savjeti