Naklada MATE

ŠTO POKLONITI PODUZETNICIMA OVAJ MJESEC? Možda Naklada Mate ima iznenađujuće dobre odgovore

Naklada MATE je bogatija za dvadesetak novih naslova koje, između ostalih, možete pronaći i na sajmu knjige pod nazivom "Zimski salon knjige".

 

"Zimski salon knjige" se održava u Sarajevu, u Skenderiji u Gradskoj galeriji Collegium Artisticum.

Ako ste u mogućnosti, posjetite sajam knjige i štand Naklade MATE. Sajam je otvoren do 23.12. 2019., a radno vrijeme je 10:00-19:00 sati.

Danas vam preporučujemo dvije nove knjige, koje će sigurno oduševiti poduzetnike (i one koji to tek namjeravaju postati):

 

Undefined

4 naslova po cijeni koju ne želite propustiti - Knjige koje mogu otvoriti nove vidike u poslovanju

Jeste li primjetili osobe u dobi između 11 i 30 godina kako rade više stvari odjednom: gledaju film, preuzimaju glazbu, dijele fotografije, dopisuju se... 

Odrasti digitalno je zapravo vodič za razumijevanje te takozvane "mrežne generacije".

Druga knjiga iz kompleta je Veliki val koja će nam pokazati kako možemo ostati fleksibilni u vrlo promjenjivom digitalnom svijetu.

Undefined

LIDERI ČITAJU: 5 Menadžerskih priručnika po cijeni kakvu ne želite propustiti

Osnovna je ideja knjiga iz serije Briefcase dati praktične informacije pisane jednostavnim osobnim stilom, kao da se jedna osoba izravno obraća drugoj. Poglavlja su kratka, bave se taktičkim pitanjima i sadrže mnogo primjera.

Komplet menadžerskih priručnika BRIEFCASE BOOKS sadrži 5 priručnika:

 

Undefined

HERMINIA IBARRA: Ponašaj se poput vođe, razmišljaj poput vođe

JEDINI NAČIN DA POSTANETE VOĐA JE DA SE POČNETE PONAŠATI POPUT VOĐE. STOGA, ŠTO ČEKATE?


Herminia Ibarra – stručnjakinja za profesionalni razvoj i razvoj vođenja i ugledna profesorica na INSEAD-u, vodećoj međunarodnoj poslovnoj školi – pokazuje kako menadžeri i direktori na svim razinama mogu poboljšati svoje vođenje uvođenjem malih, ali ključnih promjena na svome poslu, u svojim mrežama i osobnom ponašanju.

Undefined

POSLOVNO ODLUČIVANJE: Zašto nas neki ljudi u nekim tvrtkama stalno zapanjuju izvrsnim odlukama?

Naklada  Mate d.o.o. posluje u Bosni i Hercegovini od 2001. godine i jedan je od vodećih izdavača stručne ekonomske literature na ovim prostorima. Cilj im je omogućiti predstavnicima akademskog i poslovnog sektora u Bosni i Hercegovini pristup vrhunskoj stručnoj literaturi iz oblasti poslovanja te time poticati razvoj konkurentnosti privrede.

Undefined

Formule uspjeha za novo desetljeće

Pravila igre u svjetskom gospodarstvu su se promijenila. Organski rast nije više dovoljan za uspješno jačanje u procesu koncentracije.

Svjetska gospodarska kriza je pritisak još zaoštrila i u većini gospodarskih grana pokrenula val aktivnosti preuzimanja.

Autor knjige, dr. Andrej Vizjak u knjizi iznosi statističku analizu financijskih podataka 8000 poduzeća iz najrazličitijih gospodarskih grana i država svijeta u posljednjih deset godina.

Hrvatski

KOMPLET: Krizni menadžment 1 i 2

"…Knjiga koja je pred nama rezultat je cjelovitog pristupa i utemeljenih stavova autora u pokušaju razumijevanja poslovne krize i načina njezina ovladavanja. Pomanjkanje literature iz ove oblasti navelo je autore da ponude knjigu koja će zadovoljiti teoretičare i praktičare menadžmenta koji se svakodnevno suočavaju sa kriznim situacijama koje zahtijevaju valjan i pravovremeni odgovor. Knjiga je prijeko potrebna ponajprije zainteresiranoj znanstvenoj i široj stručnoj javnosti, opredjeljenoj za proučavanje kriznog menadžmenta.

Hrvatski

MODERNA EKONOMSKA NAČELA: "Ekonomija" Samuelsona i Nordhausa nastavlja postavljati standarde

Svaki diplomski i postdiplomski student svoja ekonomska znanja duguje ovom Nobelovcu!

Aktualna i relevantna kao i uvijek, Ekonomija Samuelsona i Nordhausa nastavlja postavljati standarde za uvod u moderna ekonomska načela.

Devetnaesto izdanje ovog bezvremenskog teksta dopunjuje pogled na financijska tržišta i monetarnu politiku te obrađuje sljedeće aktualne teme:

Hrvatski