PROJEKTI
Vjetroelektrana kod Mostara: Hrvatski ogranak Siemensa i Wind Power udružuju snage
Manager.ba/seebiz.eu BiH 11 svibnja, 2020
Izvor fotografije:
seebiz.eu

Predviđeno je da vjetroagregati budu pušteni u rad u proljeće sljedeće godine.

 

Započeli su radovi na izgradnji vjetroelektrane s 15 agregata nedaleko Mostara, na kojoj su glavni izvođači konzorcij “Siemens Gamesa Renewable Energy” Hrvatska i “Wind Power A/S” Danska.

Pozivajući se na Elektroprivredu BiH, mediji u Mostaru pišu da prve radove na pripremi terena, izgradnji temelja i miniranju kamenitog tla izvode kompanije “HP Investing” iz Mostara i “Minersko” iz Sarajeva.

Konzorcij “Siemens Gamesa Renewable Energy” Hrvatska i “Wind Power A/S” Danska dobio je prošle godine posao izrade ugovora o projektiranju, isporuci opreme, građevinskim radovima, montaži, ispitivanju i puštanju u pogon 15 vjetroagregata Vjetroelektrane (VE) "Podveležje", ukupne instalirane snage 48 MW.

Taj konzorcij obvezao se i na petogodišnje održavanje vjetroagregata nakon puštanja u rad vjetroelektrane.

Predviđeno je da vjetroagregati budu pušteni u rad u proljeće sljedeće godine. Očekivana godišnja proizvodnja trebala bi iznositi oko 130 GWh električne energije.

Vjetroelektrana Podveležje snage financira se kreditnim sredstvima Njemačke razvojne banke - KfW i vlastitim sredstvima Elektroprivreda Bosne i Hercegovine.

Povezani članci

1

2

Video
PREDRAG ČOVIĆ, PREMIJER ZHŽ
Vratite se ovdje
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo