Mostar

Vokabula stipendiranjem sudjeluje u razvoju budućih profesora

Dolaziš na prvi sastanak gdje si tek dobio posao i ravnatelj krene govoriti o stvarima koje izgledaju kao imena kineskih sela. Slušaš ga i zapravo ništa ne razumiješ: Što je KTN? Kakve veze nastavni plan i program ima s danima keksa? Ništa ti nije jasno, a glupo ti pitati jer to izgleda svi znaju.

Znamo taj osjećaj.

Jako malo studenata u stvari zna odakle bi htjelo početi nakon završenog fakulteta.

Očekivanja postoje, ali u vidu neke lijepe kancelarije, cifre i dress koda, ali ne konkretnog posla.

Hrvatski

MOSTAR I SPLIT: Tvornica cementa Kakanj otvara nove betonare

Direktor Tvornice cementa Kakanj Branimir Muidža najavio je u intervjuu za Oslobođenje da u ovoj godini planiraju otvoriti dvije nove betonare.

Prema njegovim riječima, TC Kakanj ima mogućnost da godišnje proizvede oko 800.000 tona cementa, ali s obzirom na smanjen intenzitet investiranja, kao i veoma jaku konkurenciju na tržištu, godišnje plasiraju između 470.000 i 500.000 tona cementa, ovisno od potrebe tržišta. 

Hrvatski

Posao u Sarajevu mijenjao za nastavak karijere u kompaniji NSoft u Mostaru

Backend Developer po profesionalnoj vokaciji, Mirza Čehajić odlučio je posao u Sarajevu mijenjati za nastavak karijere u Mostaru. Njegova odluka bila je pomno planirana, a rezultat je Mirzine želje da za obitelj osigura mirnije okruženje, što se poklopilo sa poslovnom prilikom u NSoftu.

Već dvije godine je NSofter.

Odluka je pala.

Supruga i ja smo odlučili da nam je potrebna promjena.

Hrvatski

Nadzorni odbor donio odluku o raspisivanju javnoga natječaja za izbor direktora Aluminija

Članovi Nadzornoga odbora Aluminija d.d. Mostar, pod predsjedanjem dr. sc. Zdenka Klepića, donijeli su Odluku o raspisivanju javnoga natječaja za izbor direktora Aluminija d.d. Mostar na četverogodišnje mandatno razdoblje. Na tomu će tragu, dana 1. veljače tekuće godine, uslijediti propisana objava Javnoga natječaja, s jasno naznačenim uvjetima koje kandidati moraju ispunjavati.

Hrvatski

Hostel iz BiH među top 10 u svijetu

Hostel Majdas iz Mostara našao se na listi 10 najboljih svjetskih hostela za 2019. godinu u izboru kompanije Hostelworld.

Mostarski hostel zauzeo je devetu poziciju.

Riječ je o godišnjim HOSCAR nagradama koje su bazirane na ocjenama čak 1,2 milijuna putnika širom svijeta, piše BiznisInfo.   

Hostelworld je vodeća svjetska platforma za rezerviranje smješaja u hostelima.

Hrvatski

Zdenko Klepić izabran za predsjednika Nadzornoga odbora Aluminija d.d. Mostar

Na današnjoj Konstituirajućoj sjednici novoimenovanoga Nadzornog odbora Aluminija d.d. Mostar, za predsjednika tog tijela izabran je prof. dr. sc. Zdenko Klepić, dok će ulogu njegova zamjenika obnašati Ile Baković.

Podsjećamo, aktualni saziv NO Društva izabran je 11. siječnja 2019. godine na redovitoj Skupštini dioničara Aluminija, a nakon što su članovima iz prethodnoga saziva istekli mandati.

Hrvatski