Mostar

Auto Startu iz Mostara koncesija na 12 godina za fotonaponsku elektranu

Odluka o dodjeli koncesije donesena je na sjednici Vlade HNŽ održanoj krajem prošlog mjeseca u Mostaru.

 

Firma Auto Start iz Mostara dodijeljena je koncesija za obavljanje elektroprivredne djelatnosti proizvodnje, prijenosa i distribucije električne energije za elektroenergetski objekt solarna fotonaponska elektrana.

Odluka o dodjeli koncesije donesena je na sjednici Vlade HNŽ održanoj krajem prošlog mjeseca u Mostaru.

Hrvatski

“Staklena banka” Mostar uskoro u novom ruhu

Da u Vladi Federacije BiH nisu “digli ruke” od “Staklene banke” u Mostaru, kako se to posljednjih dana špekuliralo, potvrđeno je iz kabineta sekretara Vlade FBiH.

 

Ovaj objekt je za šest milijuna maraka prije nešto više od dvije godine kupljen od “Gospodarske banke u likvidaciji” za smještaj pet ministarstava FBiH koja imaju sjedište u gradu na Neretvi.

Hrvatski

IZABRAN IZVOĐAČ: Skoro 100 tisuća KM za ceste mostarskoga Jugoistoka

Grad Mostar donio je odluku o izboru izvođača radova za rekonstrukciju više lokalnih prometnica u tom GP-u.

 

Obnova cesta u naseljima Gradskog područja Jugoistok, odnosno u Blagaju, Poveležju i Gnojnicama, uskoro bi trebala započeti.

Grad Mostar donio je odluku o izboru izvođača radova za rekonstrukciju više lokalnih prometnica u tom GP-u, objavljeno je u srijedu na službenim stranicama Grada.

Za nešto manje od 100 tisuća maraka, radove će izvoditi poduzeće HP Investing d.o.o. Mostar.

Hrvatski

Izvještaj: Koliko smo ustvari prljavi i otrovani

Na području Hercegovačko neretvanske županije odlaganje čvrstih i tečnih otpadnih materija predstavlja jedan od glavnih problema javnog zdravstva, navodi se u Ocjeni zdravstvenog stanja stanovništva ove županije za 2018., a kojeg je, nakon nekoliko pokušaja usvojila županijska Skupština.

Kaže se kako se ovom problemu u razvijenim zemljama pažnja posljednjih 4-5 desetljeća, ''dok se u manje razvijenim zemljama, među kojima je i naša, ovaj problem sagledava tek posljednjih par godina''.

Hrvatski

Projekt pročistača voda u Mostaru od 100 mil. tri godine u testnoj fazi

U pročistač je, prema dostupnim informacijama, uloženo 25 milijuna KM, a s kolektorskom mrežom iznos je premašio 130 milijuna KM.

 

Priča o mostarskim kolektorima i pročistaču otpadnih voda je slučaj bez kraja.

S jedne strane, ovo postrojenje otpadnih voda, koje je prije više od tri godine trebalo raditi u punom kapacitetu, i dalje u testnoj fazi, dok lijevoobalni kolektor nije završen.

Tu je i afera "Mostarski mulj" na koju još nije stavljena točka.

Hrvatski

VIDEO Mostar dobiva Kliniku za dječje bolesti

U postupku provođenja natječaja, osim SKB-a Mostar, sudjeluju i predstavnici Saudijskoga fonda koji je odobrio kredit za zdravstveni sustav HNŽ, a koji je u cijelosti preuzela županijska vlada.

 

Napokon je postignut dogovor o izgradnji Klinike za dječje bolesti pri Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar.

O ovom projektu, ali i drugim aktualnim pitanjima za BHRT govorio je premijer Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg.

Objavljen je međunarodni natječaj za prikupljanje ponuda za izgradnju zgrade Klinike za dječje bolesti.

Hrvatski

Grad Mostar u potrazi za restoranom koji ima foajer za premošćivanje čekanja

Grad je raspisao u petak javni poziv za dostavljanje ponuda za restoranske usluge i posluživanje hrane u Mostaru, koje su vrijedne 32 tisuće maraka.

 

''Pored dvorane za ručkovanje treba raspolagati ulaznim prostorom sa garderobom, foajerom sa barom, gdje se aperitivom može premostiti vrijeme čekanja poslije porudžbine menija, uključujući i blagajnu'', stoji u specifikacijama restorana koje traži Grad Mostar.

Hrvatski

Nakon Norvežanina i Šveđanin čistio Mostar

Samo dan prije povratka u Švedsku, Šveđanin, koji je htio ostati anoniman, potaknut prizorima smeća u gradu Mostaru, odlučio je očistiti kvart u ulici Kralja Zvonimira.

Animirao je i platio pripadnike romske zajednice, a u akciju su se uključilo i dvoje naših sugrađana, koji su financirali odvoz otpada.

Svi zajedno su čistili ono što gradske službe neće, ne mogu ili ne znaju, a "građani" također uporno ignoriraju.

Hrvatski