Mostar

Projekt pročistača voda u Mostaru od 100 mil. tri godine u testnoj fazi

U pročistač je, prema dostupnim informacijama, uloženo 25 milijuna KM, a s kolektorskom mrežom iznos je premašio 130 milijuna KM.

 

Priča o mostarskim kolektorima i pročistaču otpadnih voda je slučaj bez kraja.

S jedne strane, ovo postrojenje otpadnih voda, koje je prije više od tri godine trebalo raditi u punom kapacitetu, i dalje u testnoj fazi, dok lijevoobalni kolektor nije završen.

Tu je i afera "Mostarski mulj" na koju još nije stavljena točka.

Hrvatski

VIDEO Mostar dobiva Kliniku za dječje bolesti

U postupku provođenja natječaja, osim SKB-a Mostar, sudjeluju i predstavnici Saudijskoga fonda koji je odobrio kredit za zdravstveni sustav HNŽ, a koji je u cijelosti preuzela županijska vlada.

 

Napokon je postignut dogovor o izgradnji Klinike za dječje bolesti pri Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar.

O ovom projektu, ali i drugim aktualnim pitanjima za BHRT govorio je premijer Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg.

Objavljen je međunarodni natječaj za prikupljanje ponuda za izgradnju zgrade Klinike za dječje bolesti.

Hrvatski

Grad Mostar u potrazi za restoranom koji ima foajer za premošćivanje čekanja

Grad je raspisao u petak javni poziv za dostavljanje ponuda za restoranske usluge i posluživanje hrane u Mostaru, koje su vrijedne 32 tisuće maraka.

 

''Pored dvorane za ručkovanje treba raspolagati ulaznim prostorom sa garderobom, foajerom sa barom, gdje se aperitivom može premostiti vrijeme čekanja poslije porudžbine menija, uključujući i blagajnu'', stoji u specifikacijama restorana koje traži Grad Mostar.

Hrvatski

Nakon Norvežanina i Šveđanin čistio Mostar

Samo dan prije povratka u Švedsku, Šveđanin, koji je htio ostati anoniman, potaknut prizorima smeća u gradu Mostaru, odlučio je očistiti kvart u ulici Kralja Zvonimira.

Animirao je i platio pripadnike romske zajednice, a u akciju su se uključilo i dvoje naših sugrađana, koji su financirali odvoz otpada.

Svi zajedno su čistili ono što gradske službe neće, ne mogu ili ne znaju, a "građani" također uporno ignoriraju.

Hrvatski

Upoznajte čovjeka koji je odlučio očistiti pluća Mostara!

Proteklih mjesec dana Džemal Kasumović je na Trimuši - trim stazi na mostarskom Bijelom brijegu i samoinicijativno provodi akciju čišćenja. Čovjek je to koji je, kako navode na Mostar Half marathon - polumaraton stranici, usprkos svemu, odlučio očistiti pluća grada Mostara.  

''Mjesec dana Džemo je na Trimuši, kad smo ga prvi put sreli rekao je "Ne idem odavde dok je ne sredim" i jutros je tu radi vrijedno, čisti, sklanja srušena debla, kupi smeće za nama svima (jel nas stid?)...

Hrvatski

Neobično iskustvo Hrvata u Mostaru: “Pitali smo se što se upravo dogodio”

Tomica Kristić je travel bloger, a nakon što je završio svoje putovanje autostopom do Novog Zelanda dugo tri godine i osam mjeseci, posjetio je Mostar.

Na društvenim mrežama opisao je što mu se dogodilo u tom hercegovačkom gradu, a prenosi jabuka.tv.

Kako je napisao, s djevojkom Lucy tražio je punionicu za svoj električni automobil, kad im je prišao jedan muškarac.

Nakon kratkog razgovora, muškarac im je dao ključeve svog automobila da lakše obiđu grad.

Hrvatski

Američki magazin preporučuje Mostar

Mostar, gradić na jugu Bosne i Hercegovine trebao bi se naći na listi mjesta koje svako treba posjetiti, piše američki online magazin BuzzFeed.

– Prelijepo mjesto, popločanih ulica u starom dijelu grada, grad s karakterom i poviješću koja će vas oboriti s nogu – navodi se na početku teksta.

Članak naglašava da je ovo definitivno grad za onu vrstu turista koji uživaju istraživati i lutati ulicama punih kafića i restorana.

Kao najprepoznatljiviji znak Mostara navodi se Stari most.

Hrvatski

REGIJA BRUJI: Prijestolnica Hercegovine nikad u svojoj povijesti nije zabilježila toliko posjetitelja

“Rođen sam 20 metara od židovske sinagoge, sto metara od džamije, 150 od pravoslavne i 300 od franjevačke katoličke crkve. I onda me pitaju što sam? Kažem im da sam Mostarac i građanin Europe”, govori Mili Bijavica, vlasnik najveće turističke agencije u cijeloj Hercegovini, Fortuna Toursa, i dodaje kako je cijeli život proveo u svome gradu i nikada nije pristajao da ga nazivaju podijeljenim.

Hrvatski

Otvara se najmoderniji restoran u BiH

U Bišće Polju u Mostaru na putu M17 u petak od 15 sati McDonald's će otvoriti svoj najmoderniji restoran u BiH, opremljen najnovijim tehnologijama koje predstavljaju budućnost ovog svjetski poznatog lanca za posluživanje hrane.

Investicija iznosi 3,5 milijuna KM, a posao u restoranu koji će imati više od 200 mjesta, dobilo je 40 novih radnika.

 

Hrvatski