MATE RIMAC
VIDEO Mate Rimac: Neću biti zadovoljan dok Livno ne bude grad kakav je nekad bio
manager.ba/akta.ba BiH 27 rujna, 2021
Izvor fotografije:
akta.ba

U Linnovate Tehnološkom parku vjeruju da će se i drugi prepoznati njihova nastojanja i uključiti u ovaj projekt bilo kao financijeri, s poslovnom idejom ili nekim drugim načinom.

 

U livanjskom Gradskom parku održana je četvrta poslovna konferencija u organizaciji lokalnog Tehnološkog parka Linnovate.

Ovogodišnja poslovna konferencija u Livnu doživjela je svojevrsnu premijeru kada se radi o inovacijama, riječ je o proizvodu naziva “x Tend”, simulacijski alat za nekretnine autora Marina Jozića, koji je inače jedan od pokretača samog Parka.

"Sustav je namijenjen investitorima koji planiraju graditi objekte nekad u budućnosti. Mi njima kroz sustav,imamo online aplikaciju koja se zove “x Tend expo” kroz koju njihova prodaja može svojim kupcima nuditi pristup. A ti njihovi kupci mogu kroz našu aplikaciju mogu prošetati,mogu maštati kako će njihov dom izgledati", kaže Marin Jozić, autor inovacije “xTend”

Na jednom od panela se predstavila i treća generacija startup-a stasalih u Linnovate-u posljednjih godinu dana: dvije tvrtke iz sektora turizma i jedna koja proizvodi med.

Miro Galić iz Kupres MTB Trailsa kaže da se radi o biciklizmu koji je orijentiran na spust s biciklima. "Napravio sam posebne staze za tu namjenu s preprekama sa skokovima. Linnovate mi je pomogao da nećemo neku formu,da to bude legalno, u edukaciji i reklami isto."

A da sve što je Tehnološki park napravio u posljednje tri godine nije malo, svjedoče njegovi čelni ljudi.

Ivona Ćorić, direktorica Tehnološkog parka Linnovate navodi da su imali tri uspješne generacije poslovnih startup-ova. "Ukupno prijavljenih 28 ideja od kojih je 13 registriranih poduzeća, firmi,obrta i OPG-ova. Učinkovitost je preko 50 posto. To je iznimno uspješno. Mi smo do sada plasirali 155 000 KM. (…) jedan start up iz turizma je dobio 500 000 KM.", ističe ona.

Mate Rimac, inovator i poduzetnik smatra da su za sada napravili ok stvari.

"Stvorili smo neke temelje. Investirati skoro milijun maraka. Neke korake smo napravili. Ja neću biti zadovoljan dok Livno ne bude grad kakav je nekad bio", poručio je on.

U Linnovate Tehnološkom parku vjeruju da će se i drugi prepoznati njihova nastojanja i uključiti u ovaj projekt bilo kao financijeri, s poslovnom idejom ili nekim drugim načinom.

  • Connect Agencija
  • LRC d.o.o. Sarajevo
  • LRC d.o.o. Sarajevo
  • Connect Agencija
Povezani članci

1

2