13. PO REDU
Otvorena konferencija Sfera 2023: Klimatizacija, grijanje, hlađenje
Manager 21 ožujka, 2023

Ovogodišnja konferencija će ugostiti regionalne stručnjake, te govornike koji će tokom dva dana prezentirati inovacije i trendove.

 

XIII po redu regionalna naučno stručna konferencija iz domene građevinarstva i arhitekture Sfera 2023: Klimatizacija, grijanje, hlađenje počela je danas u Hotelu Hills, u Sarajevu. Konferenciju je svečano otvorio Adnan Delić, ministar gospodarstva KS. Istakao je kako je neophodno da imamo što više ovakvih skupova kako bi naše gospodarstvo učinili konkurentnijom. Naglasio je i važnost interakcije između privatnog i znanstvenog sektora.

Nedžad Memić, izvršni direktor kompanije Sfera d.o.o. pozdravio je sve prisutne i poželio dobrodošlicu. Zahvalio se svim učesnicima, kao i sponzorima, izlagačima i govornicima, te poželio edukativan i inspirativan rad i druženje.

Prisutnima se obratio i prof.dr. Armin Teskeredžić, sa Mašinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, te prof.dr. Nerdina Mehinović sa Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Tuzli, čiji studenti će također posjetiti konferenciju, te su naglasili važnost edukacije mladih snaga, a ovakve konferencije im upravo nude sve na jednom mjestu. 

Pored njih, obratili su se i dipl.ing.maš. Miodrag Macanović, ispred Inženjerske komore Crne Gore, te Mirsad Jašarsahić, predsjednik Privredne komore FBiH.

Nakon uvodnih obraćanja konferencija je nastavljena uz prezentacije. Ovogodišnja konferencija će ugostiti regionalne stručnjake, te govornike koji će tokom dva dana prezentovati inovacije i trendove. Pored naučnog dijela, konferencija se sastoji i od sajamskog u kojem kompanije predstavljaju novitete i inovacije. Sponzori i partneri konferencije su tržišni lideri kada su u pitanju KGH sistemi, te će putem prezentacija i izložbenih štandova ukazati na novitete i sisteme koji doprinose razvoju sektora KGH sistema u građevinarstvu. Izlagače pogledajte na linku https://2023kgh.sfera.ba/

Konferencija se održava danas i sutra, a bit će govora o KGH sistemima, energetski učinkovitim rješenjima za sisteme grijanja, ventilacije i klimatizacije, te obnovljivim izvorima energije. Konferencija se organizuje u saradnji sa Mašinskim fakultetom Sarajevo, Elektrotehničkim fakultetom Tuzla, Privrednom komorom FBiH, Inženjerskom komorom FBiH, te Inženjerskom komorom Crne Gore. 

Ulaz na konferenciju je besplatan.

PR / Manager.ba

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Video
Željko Kiauta, poduzetnik iz Francuske
Od nogometnih škola Veleža i Lyona do platforme Sportiw
DAVORIN VIDAČKOVIĆ, GUMA M
Izazov je i užitak voditi tvrtku simbol automobilske branše
IVICA SIVRIĆ, REDAH
Javni sektor je često u sukobu umjesto u partnerstvu s privatnim