konferencija

Registrom stvarnih vlasnika poslovnih subjekata u borbu protiv pranja novca i financiranja terorizma

U organizaciji Vijeća Europe u Tirani je jučer počela Međunarodna konferencija pod nazivom „Transparentnost stvarnog vlasništva“, u okviru napora Vijeća Europe usmjerenih na jačanje kapaciteta za sprječavanje pranja novca i borbe protiv financiranja terorizma (AML/CFT).

Hrvatski

"Sfera" u Mostaru okupila oko 400 sudionika iz Hrvatske, Srbije i BiH

U Mostaru je danas otvorena dvodnevna konferencija "Sfera 2018: Tehnologija, materijalizacija i sistemi za krovove" na kojoj će se govoriti o tehnološkim dostignućima i inovacijama u proizvodnji sustava izrade krovova, suvremenim načinima ugradnje i montaže, osnovnim svojstvima supstanci u sustavima, sigurnosnim sustavima, recikliranim materijalima, održivom gradnjom, obnovljenim izvorima energije, energetskoj efikasnosti, te legislativama i propisima.

Hrvatski

OD ZATVORENICE DO BIZNIS LIDERICE: Životna priča Karin Volo obilježila Drive 2018.

Jučer je u Hotelu Terme na Ilidži održana deveta po redu Drive konferencija koja je ugostila najeminentnije poslovne lidere iz naše zemlje i regije. 

Među njima je Karin Volo, biznis liderica čija je životna priča o zatvoreništvu dirnula mnoge.

Iako je u program konferencije bilo uvršteno gostovanje poznate svjetske biznismenke i biznis liderice Karin Volo, njen govor bio je upitan zbog toga što je uhićena neposredno nakon slijetanja u Sarajevo, jer se nalazi na crvenoj Interpolovoj listi.

Hrvatski

Najinformiraniji su najuspješniji u privlačenju EU projekata

Upoznavanje javnosti s mogućnostima o dostupnim EU programima i otvorenim pozivima za projekte, umrežavanje organizacija međusektorski i stvaranje partnerstava, te konstantan rad na edukaciji i izgradnji ljudskih kapaciteta koji će pripremati i provoditi EU projekte, zaključci su stručne konferencije EU Projekti pod nazivom „Korištenje EU fondova u kontekstu nove strategije EU za Zapadni Balkan“ koja je održana u Mostaru.

Konferenciju su organizirali Apriori BH, Ured Vlade ŽZH za Europske integracije i Vlada HNŽ.

Hrvatski

Predstavljena PZ Ratkovac i konferencija PIT 2018 - Krajina

Cazinski privrednici imali su mogućnost upoznavanja sa projektom “Poslovna zona Ratkovac”. 

Gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević kazao je da ova lokalna zajednica po prvi put investitorima može pružiti konkretnu ponudu u Poslovnoj zoni Ratkovac do čije je uspostave trebalo savladati puno prepreka.

On je dodao da je ekonomski razvoj, uz određene mjere, itekako moguć i da je to put na kojem domaći privrednici i lokalna vlast zajedno mogu učiniti ogromne iskorake.

Hrvatski

Bihać otvorio svoja vrata investitorima iz dijaspore

Ekonomski fakultet Univerziteta u Bihaću i Razvojna agencija Unsko-sanskog kantona, uz podršku USAID Projekta “Diaspora Invest”, organizovali su konferenciju “Bosanskohercegovačka izvrsnost – uloga dijaspore u jačanju ekonomskih kapaciteta Bosne i Hercegovine”, koja je otvorena danas u Bihaću.

Partneri na konferenciji su Privredna komora Unsko-sanskog kantona, BH Futures Fondacija, Turistički klaster „Una“ i WWF Adria „Zaštićena područja za prirodu i ljude“, saopćeno je iz Projekta ‘Diaspora Invest’.

Hrvatski

Nekad loš đak, danas stručnjak za animaciju predstavio nov pristup učenju

Šef odjeljenja animacije sarajevskog Prime Time studija i nekadašnji loš đak, Andrej Jagar, zalaže se za drugačiji pristup nastavi putem učenja kroz igre.

On je na konferenciji Nove tehnologije u obrazovanju, koju je u Beogradu organizovao British Council, predstavio tri obrazovna profila zasnovana na video igrama, smatrajući ovaj metod dobrim načinom primjene novih tehnologija u savremenom školstvu.

Hrvatski