KOMPANIJA KĆERKA HIFA OIL
LB.Profile na tržištu Makedonije
Manager.ba/biznisinfo.ba Regija 21 veljače, 2018

LB.Profile GmbH, njemački proizvođač profila za vrata i prozore sa najdužom tradicijom, ušao je na tržište Makedonije. Generalno zastupništvo u distribuciji i prodaji proizvoda LB.Profile, inače kompanije kćerke HIFA OIL iz Tešnja, povjereno je makedonskoj firmi sa dugogodišnjim iskustvom u prodaji i distribuciji PVC i Aluminijskih Profila Tempo Profili  99.

Zastupništvo branda LB.Profile za makedonsko tržište dogovoreno je nakon prošlogodišnjeg ulaska na tržišta Srbije, Crne Gore i Kosova.

“Zadovoljstvo nam je što smo uspjeli sklopiti ugovor sa jednom od značajnijih firmi u Makedoniji u oblasti Alu i PVC distribucije. Nakon postizanja dogovora sa partnerom Tempo Profili 99 za tržište Makedonije, ostalo je još da u ovoj godini omogućimo ulazak ovog poznatog njemačkog branda koji je u vlasništvu Hifa Oil na tržište Albanije, čime će biti okončan proces plasmana LB.Profila po sistemu zastupništava na tržištima Zapadnog Balkana. Za tržište Hrvatske imamo druge planove”, izjavio je Admir Djedović direktor kompanije EURO ROAL iz Doboj Juga koja je provela cijeli projekat ulaska LB.Profila na regionalna tržišta.

LB.Profile GmbH i EURO ROAL d.o.o. članice su HIFA OIL Grupacije. LB.Profile razvija sisteme za prozore i vrata, sa ogromnom kompetencijom, vrhunskom tehnologijom i akumuliranim znanjem. Od 1960. godine razvijaju sisteme profila široke namjene, prvenstveno za vrata i prozore, kao i industrijske profile. Glavna tržišta LB.Profile su Njemačka, Belgija i Nizozemska, također izvoze na tržišta zemalja Istočne Europe kao što su Litvanija i Rusija.

Godinu dana nakon što je Hifa Oil akvizirala LB.Profile GmbH proizvodi ove kompanije ušli su na nova tržišta, proširen je asortiman i nastaviljeno sa tehnološkim razvojem, uz novu organizaciju, nove kupce i sa dodatnim razvojem tehnologije ekstrudiranja po kojoj je poznata ova njemačka kompanija sa najdužom tradicijom proizvodnje profila za vrata i prozore.

Povezani članci

1

2

Video
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo
DAN KARIJERA ZŠEM-a
Individualnim pristupom studentima, stvaramo ohrabrene mlade intelektualce
IVAN ŠIMIĆ, HERTRONIC
I uspješan poduzetnik i vrstan književnik
Savjeti