KOMPANIJE
Kompanija Logosoft lokalizirala Microsoft Dynamics 365 Business Central za BiH
Manager.ba/akta.ba BiH 08 siječnja, 2020
Izvor fotografije:
akta.ba

Radi se o četvrtoj po redu Logosoftovoj lokalizaciji ovog sistema, prethodno poznatog pod nazivom Microsoft Dynamics NAV.

 

Microsoft Dynamics 365 Business Central, svjetski poznata poslovna ERP (Enterprise Resource Planning) aplikacija je dobila službenu lokalizaciju za Bosnu i Hercegovinu.

Nakon prethodnih lokalizacija Microsoft Dynamics NAV sistema, Logosoft je krajem 2019. godine završio lokalizaciju Microsoft Dynamics 365 Business Central, čime su dokazali da ostaju jedan od vodećih Microsoft partnera u BiH.

Sama lokalizacija, kao i Modul za kadrovsku evidenciju i obračun plaća, su prošli strogu provjeru prema izuzetno zahtjevnim CfMD (Certified for Microsoft Dynamics) procedurama od strane ovlaštenih testing kuća 1ClickFactory i Lionbridge, nakon čega je Logosoft dobio potvrdu da su sve modifikacije i kreirane funkcionalnosti Cerfitied for Microsoft Dynamics.

Radi se o četvrtoj po redu Logosoftovoj lokalizaciji ovog sistema, prethodno poznatog pod nazivom Microsoft Dynamics NAV.

S novom verzijom Microsoft je donio i niz novina, kako funkcionalno, tako i tehnološki.

Oslobodili su se starog interfejsa aplikacije na koji su korisnici navikli već godinama, odustali su i od starog razvojnog okruženja te je Microsoft Dynamics 365 Business Central sistem koji je spreman, kako za lokalne implementacije na vlastitoj infrastrukturi, tako i za cloud implementacije.

Sam proces lokalizacije, pored prijevoda na bosanski jezik, podrazumijevao je i prilagođavanje sistema BH zakonodavstvu, izradu svih zakonski propisanih izvještaja, integraciju sa sistemima porezne uprave, e-banking sistemima banaka u BiH i drugim institucijama te neizbježnu integraciju sa certificiranim fiskalnim uređajima, kao i lokalizaciju programske pomoći korisnicima što dodatno olakšava korištenje sistema.

Posjedovanje vlastitog data centra, kompaniji Logosoft daje prednost kod implementacija, jer korisnicima može nuditi cloud implementacije na Logosoft infrastrukturi, bilo u subscription načinu licenciranja sistema ili on-premise načinu licenciranja.

Uz usluge iz Logosoft Data Centra korisnik ne mora imati vlastitu infrastrukturu za pokretanje i održavanje svih neophodnih servisa, ne mora razmišljati o dodatnom prostoru za smještaj baze podataka na serveru, a pogotovo ne mora razmišljati o backup rješenju.

Sve što korisnik treba da bi pristupio sistemu je internet konekcija i internet browser.

Pored brojnih uspješno završenih projekata implementacije Dynamics platforme, Logosoft je ovom lokalizacijom jasno dokazao svoju opredijeljenost za dalji razvoj ovog sistema, a sve s ciljem kako bi svojim klijentima mogli nuditi kvalitetnu uslugu.

Više detalja o Microsoft Dynamics 365 Business Central i CfMD lokalizaciji za Bosnu i Hercegovinu možete dobiti na [email protected] ili na broj telefona 033/931-917.

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Video
IVICA JAKIĆ
Od fotografa glazbenih zvijezda do vizionara goriva budućnosti
JELENA ČAČULOVIĆ, WELTPLAST
Tvrtku tretiramo kao dijete u obitelji
PREDRAG ČOVIĆ, PREMIJER ZHŽ
Vratite se ovdje