KORONA VIRUS
ISKUSTVO IZ ZAGREBA: Kako izgleda testiranje na koronavirus
Manager.ba/poslovni.hr Regija 16 ožujka, 2020
Izvor fotografije:
poslovni.hr

Čeka se barem sat i pol vremena…

Kako izgleda testiranja na novi koronavirus, ispričao je jedan čitatelj Večernjem listu čiji je nalaz na sreću bio negativan.

On je pozvan na testiranje na COVID-19 jer je bio na bolovanju radi bronhitisa i jer je 1. ožujka/marta bio u Amsterdamu, a o tom putovanju je obavijestio svoju obiteljsku liječnicu.

Ona je pak te podatke proslijedila nadležnima u Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević, otkud je stigao čitatelju poziv na testiranje.

– Dužni ste otići što je prije moguće u Kliniku “Fran Mihaljević” i svakako to učinite autom. Osiguran vam je parking, security vam daje masku i to par metara od zelene zgrade gdje se radi testiranje. U prvom i drugom telefonskom kontaktu, drugi je dok čekate, dajete osnovne podatke plus broj iskaznice dopunskog osiguranja ako ga imate. Problem je što ćete čekati ispred zgrade i u zgradu ne ulazite niti u jednom trenu. Pozvonite i čekate. Čeka se barem sat i pol vremena jer je puno ljudi i procedura kod zdravstvenog osoblja je složena. Postoje vremenske limitacije na njihov rad. Stoga je pod normalno da kažete ime i da ćete čekati u autu, a oni će vas nazvati – priča nam naš čitatelj i nastavlja:

– Uzima se bris grla i nosa i nakon toga ste dužni ići ravno doma. Oni javljaju telefonom rezultat i to najmanje osam sati od uzimanja uzorka. U praksi, bude i duže. Bio sam u 13:30 sati i javljeno mi je negativan rezultat tek idući dan u 12:30 sait. Ukoliko ste pozitivni dolaze vozilom po vas, piše Večernji list.

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Video
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo
DAN KARIJERA ZŠEM-a
Individualnim pristupom studentima, stvaramo ohrabrene mlade intelektualce