korona virus

SAMO KOJI NISU OTPUŠTALI RADNIKE: Novalić najavio osnivanje dva fonda sa ukupno milijardu KM

“Pravo na subvencije imat će samo oni poslodavci, koji nisu otpuštali radnike”, rekao je Novalić i dodao da će mjere obuhvatiti sve od obrtnika do velikih poduzeća.

 

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić predstavio je danas parlamentarcima plan ekonomskih mjera za suzbijanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusa.

Novalić je najavio osnivanje dva fonda sa ukupno milijardu KM za pomoć privredi.

Hrvatski

Devet godina star start-up sada vrijedi više od tri najveće američke aviokompanije zajedno

Za sada, epidemija koronavirusa pokazuje da uz solidan proizvod i povoljne vjetrove, mala tehnološka kompanija može uspjeti nadmašiti nekoliko desetljeća stare poslovne divove.

 

Svijet poslovanja je nepredvidiv i to postaje očiglednije nego ikad za vrijeme epidemije koronavirusa. Start-up za video razgovore Zoom, koji je osnovan prije samo devet godina, sada vrijedi više nego tri najveće američke aviokompanije zajedno.

Hrvatski

Jedan talijanski grad nema ni jednog zaraženog: Evo kako im je to uspjelo

Ferrera Erbognone ima oko 1100 stanovnika i nalazi se u Lombardiji, epicentru talijanske krize izazvane koronavirusom.

 

U Italiji je dosad koronavirusom zaraženo 105 tisuća ljudi, a umrlo ih je više od 12 tisuća.

I dok u Italiji broj mrtvih od posljedica koronavirusa i dalje raste, jedan tamošnji gradić broji svoje sretne zvijezde jer dosad nema nijednog zaraženog.

Ferrera Erbognone ima oko 1100 stanovnika i nalazi se u Lombardiji, epicentru talijanske krize izazvane koronavirusom.

Hrvatski

Tko će imati pravo na pomoć Vlade FBiH

Zastupnica u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Sanela Prašović-Gadžo obavila je neslaganje sa sadržajem “KORONA ZAKONA” koji je kreirala Vlada FBIH.

 

– Ovo zakonsko rješenje je trebalo olakšati rad realnom sektoru uz vidljive olakšice koje ovih dana sve vlade država regiona pružaju svojim privatnicima. Međutim, nažalost, federalna vlada je “KORONA ZAKON” kreirala površno, nedorečeno, manipulativno – kazala je Prašović-Gadžo.

Hrvatski

Što je koronavirus donio pozitivno bh. ekonomiji?

Uz mnoge negativne efekte u vidu zatvaranja tvornica, otpuštanja radnika, obustavljanja rada cijelih industrija poput ugostiteljstva i turizma i u konačnici ekonomskog usporavanja koje ćemo osjećati i narednih godina, koronavirus ima i svoju pozitivnu stranu, piše Indikator.ba.

 

Evo nekih od pozitivnosti koji su se izrodile iz nevolje koja je zadesila ne samo BiH nego i cijeli svijet.

Kupujmo domaće

Hrvatski

U borbi s koronom hrvatski tim proizveo respirator za medicinsko osoblje

Koliko god nam u izolacijskoj frustraciji bilo teško to vidjeti, virus i kriza rađaju svaki dan i puno pozitive, bilo u smislu da dobri ljudi postaju još bolji, solidarniji, odgovorniji, bilo da u velikoj potrebi brojnim inovatorima i vizionarima mozak proradi 300 na sat.

 

Kao što je već puno puta dosad spomenuto, nijedna kriza ne krije u sebi samo negativne efekte.

Hrvatski

Svijetle točke u crnilu: Što je dobroga donio koronavirus?

Od bolje higijene do dobročinstava prema ljudima u nevolji, evo nekoliko lijepih primjera u crnilu koje nas okružuje.

 

Perite ruke!

Poruka zdravstvenih profesionalaca od prvog je trenutka izbijanja zaraze bila jasna: Perite ruke! Osim što smanjuje rizik od zaraze koronavirusom, pranje ruku djeluje i protiv drugih infektivnih bolesti koje s pojavom koronavirusa nisu nestale.

Hrvatski

Ne zaboravimo ove heroje: Oni su jedini stup obrane ekonomije

Ovaj ogroman problem može se prevazići jedino uključivanjem svih relevantnih donositelja odluka, uzimajući u obzir katastrofalno trenutno stanje, posebno na GP Bosanska Gradiška.

 

Ministar Vojin Mitrović obišao je danas jučer Granični prijelaz Bosanska Gradiška i uvjerio se u katastrofalnu situaciju trenutnog stanja u cestovnom teretnom prijevozu.

Uslijed pojave širenja koronavirusa i obolijevanja od COVID-19, zemlje poduzimaju odgovarajuće jednostrane mjere kako bi se situacija što je moguće više stavila pod kontrolu.

Hrvatski