MOSTAR
Frizerskim salonima i ugostiteljima jeftinije cijene električne energije
Manager.ba/indikator.ba BiH 28 veljače, 2018

Regulatorna komisija za energiju u FBiH (FERK) dala je u utorak u Mostaru saglasnost na prijedlog cijena usluga javnog opskrbljivača za pružanje univerzalne usluge JP Elektroprivreda BiH d. o. o. Sarajevo, prema kojoj cijena električne energije za kategoriju kućanstva ostaje ista, dok će doći do poskupljenja od 3,6 posto za kupce I. tarifne grupe s priključnom snagom većom od 23 kilovata. 

Na konferenciji za novinare predsjednik FERK-a Jasmin Bešo pojasnio je kako se poskupljenje odnosi na industrijske objekte kod kojih je priključna snaga iznad 23 kW. 

“Za domaćinstva nema povećanja cijene električne energije, dok je u kategoriji ostala potrošnja I. tarifna grupa prosječna tarifna cijena povećana je za 3,6 posto. Što se tiče potrošnje II. tarifna grupa prosječna cijena električne energije smanjena je za 0,71 posto, a u V. tarifnoj grupi došlo je do smanjenja cijena za 0,56 posto”, kazao je Bešo. 

Dodao je kako to u praksi znači da će doći do pojeftinjenja za kupce s priključnom snagom manjom od 23 kW, poput frizerskih salona, piljara, kafića i drugih malih potrošača koji imaju malu instaliranu snagu. 

Kada se u obzir uzmu sve promjene cijene po pojedinim kategorijama došlo je do prosječnog poskupljenja električna energija od 1,14 posto. 

Cijene će se početi primjenjivati od 1. aprila ove godine.

Povezani članci

1

2

Video
VIDEO
Kako izgraditi osobni brend - 5 ključnih elemenata
VIDEO
Hrvatska pjevačica otkriva tajnu rasta La Piela za 500 posto u godinu dana
VIDEO
Mate Rimac: Poznat mi je osjećaj kad puno radiš, a ne znaš hoće li firma preživjeti do idućeg tjedna