FIPA
FIPA i ove godine sudjelovala na sajmu Macfrut u Italiji
Manager.ba BiH 12 svibnja, 2018

Agencija za unaprjeđenje stranih investicija u BiH (FIPA), zajedno sa 40 predstavnika iz 22 bh. kompanije, sudjelovala je na međunarodnom sajmu voća i povrća Macfrut 2018, koji je održan od 9. do 11. maja. 2018. godine, u Riminiju, Italija.

Predstavnici FIPA-e i bh. kompanija su ostvarili uspješne kontakte s izlagačima na sajmu iz Italije, Kine, Španjolske, Francuske, Egipta, Kolumbije i drugih zemalja s ciljem predstavljanja mogućnosti BiH u poljoprivrednom sektoru, s fokusom na proizvodnju voća i povrća, te uspostavljanja poslovnih kontakata radi pronalaska novih tržišta za plasman bh. voća i povrća.

FIPA je također prezentirala stranim poslovnim partnerima mogućnosti za proizvodnju voća i povrća u Bosni i Hercegovini, i prednosti bh. poljoprivrednog sektora za strane investitore, kao i usluge koje Agencija nudi stranim investitorima u BiH. 

Ovogodišnjem, 35. Međunarodnom sajmu Macfrut 2018, koji je jedan od najvećih poljoprivrednih sajmova u Italiji, prisustvovali su izlagači iz 40 zemalja svijeta.

Povezani članci

1

2