investicije

Saudijci žele graditi naselje u Lukavcu

Na sastanku je razgovarano na temu potencijalne gradnje hotela i apartmanskog naselja na jezeru Bistarac, za što su investitori primarno zainteresirani.

 

U prostorijama Općine Lukavac u utorak je održan sastanak s grupom investitora iz Saudijske Arabije.

Na sastanku je razgovarano na temu potencijalne gradnje hotela i apartmanskog naselja na jezeru Bistarac, za što su investitori primarno zainteresirani.

Dogovoreno je da se u narednom periodu intenziviraju ovakvi sastanci, obzirom da je investiranje obostrani interes.

Hrvatski

Turci traže lokaciju za tvornicu u BiH

Direktor kompanije Alusel Harun Güzel posjetio je Opštinu Istočna Ilidža gdje je s načelnikom Marinkom Božovićem obišao poslovnu zonu Muljište “Od mosta do mosta” na kojoj su pogledali potencijalnu lokaciju izgradnje kapaciteta ove firme.

 

Radi se o turskoj kompaniji koja je osnovana prije 50 godina i jedna je najvećih proizvodnih kompanija rolo programa u jugoistočnoj Europi.

Ima najmoderniju opremu za proizvodnju aluminijskih i čeličnih proizvoda raznih vrsta, limenih kutija, cijevi itd.

Hrvatski

Norvežani u Žepču otvorili tvornicu za proizvodnju specijaliziranih strojeva

Jučer je u Žepču svečano otvorena nova tvornica norveške kompanije "Eagle Technology" koja se bavi proizvodnjom specijaliziranih strojeva za naftnu, pomorsku i drugu industriju.

Tvornica je izgrađena u žepačkim poljima, ukupne površine 2.400 četvornih metara od čega je polovica namijenjena za izravnu proizvodnju.

Ovu značajnu investiciju u žepačko gospodarstvo, vrijednu preko milijun eura, realizirao je uz pomoć svojih partnera iz Norveške mladi i uspješni inženjer Ivo Klarić.

Hrvatski

Za 35 kompanija izdvojeno 879.880 eura

Ambasador Švedske u BiH Anders Hagelberg u petak je uručio u Sarajevu certifikate predstavnicima 35 kompanija koje su ispunile uvjete drugog javnog poziva za dodjelu grant sredstava iz "Challenge to change" projekta. 

Za realizaciju njihovih projekata iz "Challenge to change" fonda bit će izdvojeno 879.880 eura, a ukupna vrijednost projekata je 2,55 milijuna eura.

Ambasador Hagelberg je izjavio da je Ambasada Švedske za četiri godine trajanja projekta izdvojila četiri milijuna eura  podrške za oko 150 kompanija.

 

Hrvatski

Ćorluka investira oko 11,5 milijuna KM u hotel

Hercegovački poduzetnik i vlasnik tvornice higijenskih proizvoda Violeta Petar Ćorluka, kupuje hotel Hrvatska u Baškoj Vodi, odlučila je u četvrtak Vlada RH.

Ponuda njegove tvrtke Marea Alta iz Makarske vrijedna 46,13 milijuna kuna (oko 11,5 milijuna KM) izabrana je u konkurenciji koju su činili slatinska tvrtka Maros nekretnine i zagrebački Adria Coast turizam.

Hrvatski

Sve investicije Eurofarm Centra vezane su za kadrovska pitanja

Eurofarm Centar je privatna zdravstvena ustanova sa dugogodišnjim iskustvom u liječenju pacijenata i pružanju zdravstvenih usluga iz široke palete. Eurofarm - Centar Poliklinika posluje skoro 20 godina i predstavlja vodeću privatnu zdravstvenu ustanovu sa tendencijim rasta i širenja. Okupljaju preko stotinu vrhunskih stručnjaka koji posluju na šest lokacija: Ilidža, Unitic, Visoko, Goražde, IUS i centralni laboratoriji u ulici Kolodvorska 5.

Hrvatski

Kroz investicijsku grupu Kosmos ulaže milijarde u nogomet i tenis

Jedan od velikana Barcelone u zadnjem desetljeću, Gerard Piqué (31), pokazuje zavidan dar za biznis, odnosno u kojem će smjeru ići njegove aktivnosti nakon završetka aktivne nogometne karijere.

Piqué namjerava kupiti amaterski nogometni klub FC Andorra, piše „Diari d' Andorra“, s namjerom da ga pretvori u profesionalno sportsko društvo.

On s Andorrom želi napraviti nešto slično postignućima katalonskog kluba Llagostera, koji se u devet godina čak šest puta uspio popeti u viši rang natjecanja.

Hrvatski

SVJETSKA BANKA: 200 milijardi dolara za borbu protiv klimatskih promjena

Svjetska banka (SB) najavila je u ponedjeljak da će do 2025. godine udvostručiti ulaganja u borbu protiv klimatskih promjena, na nekih 200 milijardi dolara.

“Klimatske promjene predstavljaju egzistencijalnu prijetnju najsiromašnijima i najranjivijima širom svijeta. Naši novi ciljevi pokazuju da taj problem shvaćamo jako ozbiljno”, izjavio je predsjednik Svjetske banke Jim Yong Kim.

Hrvatski