Italija

NOVE PONUDE: Kako kuću u Italiji možete kupiti za jedan dolar?

Cilj je, kao i druge destinacije koje nude slične ponude, prekinuti trend depopulacije jer mlađi stanovnici odlaze u potrazi za poslom.

 

Globalna pandemija zaustavila je putovanja ali i otimačinu za domove u Italiji po povoljnim cijenama. Međutim, trend prodaje “kuća za jedan dolar” vraća se. Čini se da su ponude bolje nego ikad, piše CNN.

Cinquefrondi, zajednica u talijanskoj Kalabriji, naziva sebe “korona free” selom  i nadaju se da taj status zasladiti privlačnost domova koje plasiraju na tržište od jednog eura, ili malo preko te cifre.

Hrvatski

Italija otvara svoje granice 03.06.

Ukidanje zabrane putovanja značajan je korak na putu oporavka ove teško pogođene zemlje, a Vlada se nada da će nekako uspjeti spasiti ljetnu turističku sezonu.

 

Talijanska vlada je u petak navečer donijela odluku kojom od 3. lipnja/juna otvara granice za građane Europske unije i omogućava slobodno kretanje unutar zemlje.

Vlada je odobrila uredbu, koju su predložili premijer Giuseppe Conte i ministar zdravstva Roberto Speranza, a kojom će se od 3. lipnja/juna otvoriti granice za stanovnike EU, San Marina i Vatikana, navodi se u priopćenju.

Hrvatski

VIDEO Talijanski gradić tiska vlastiti novac kako bi pomogao mještanima i poduzetnicima

Novčanice “Ducati” distribuiraju se stanovnicima Castellino del Biferna u skladu s njihovim ekonomskim potrebama.

 

Gradonačelnik Castellina del Biferno, malog talijanskog gradića sa samo 550 stanovnika, više od 12 godina analizira kovanje novca, a pandemija koronavirusa konačno mu je pružila priliku da testira svoje sposobnosti.

Hrvatski

Jedan talijanski grad nema ni jednog zaraženog: Evo kako im je to uspjelo

Ferrera Erbognone ima oko 1100 stanovnika i nalazi se u Lombardiji, epicentru talijanske krize izazvane koronavirusom.

 

U Italiji je dosad koronavirusom zaraženo 105 tisuća ljudi, a umrlo ih je više od 12 tisuća.

I dok u Italiji broj mrtvih od posljedica koronavirusa i dalje raste, jedan tamošnji gradić broji svoje sretne zvijezde jer dosad nema nijednog zaraženog.

Ferrera Erbognone ima oko 1100 stanovnika i nalazi se u Lombardiji, epicentru talijanske krize izazvane koronavirusom.

Hrvatski

Što izvozimo, a što uvozimo iz Italije

Već je pisano da je Italija jedan od glavnih trgovinskih partnera BiH, zbog čega će naša zemlja biti žestoko pogođena događanjima u toj zemlji, a neke naše tvornice već su obustavile proizvodnju zbog pada narudžbi.

 

Talijanska vlada je pozvala jučer Europsku uniju da usvoji paket mjera za suzbijanje utjecaja epidemije korona virusa na ekonomiju tog bloka. Italija je pogođena krizom teže nego bilo koja druga europska zemlja sa 7.375 slučajeva zaraze i 366 umrlih od korona virusa.

Hrvatski

Talijanski gradić nudi: 'Ako se doselite dvije godine niste dužni plaćati najamninu'

Nakon što su mnoge talijanske općine demografsku sliku svojih mjesta pokušale promijeniti prodajom nekretnina za jedan euro, jedan je grad odlučio problemu pristupiti na drugačiji način.

 

Teora, primamljivo odredište na jugu talijanske pokrajine Kampanije, novim stanovnicima odlučila je plaćati najamninu ako se odluče doseliti u njihov grad

Hrvatski

Talijani kazali u što bi željeli ulagati u BiH

Sugovornici su razmijenili mišljenje o dva sporazuma iz oblasti ekonomske i poljoprivredne suradnje BiH i Italije, te izrazili očekivanje da će spomenuti dokumenti biti potpisani tijekom ove godine. 

 

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac primio je u četvrtak u Sarajevu veleposlanika Italije u BiH Nicola Minasija.

Odnosi između BiH i Italije su prijateljski i nema otvorenih pitanja, istaknuto je na sastanku, priopćeno je iz Ministarstva.

Hrvatski

Još jedan grad u Italiji prodaje kuće za 1 €

Ovo nije prvi put da je jedan grad u Italiji preplavio tržište kućama od 1 eura, nadajući se da će oživjeti zajednice u kojima se nalaze.

 

Još jedan bajkoviti talijanski grad prodaje kuće za 1 euro kako bi privukao kupce koji su spremni da zarone duboko u renoviranje.

Gradić Bisaccia, koji se nalazi u južnoj talijanskoj pokrajini Campagni, na oko 130 kilometara od Napulja, na prodaju daje 90 kuća za 1 euro, prenosi BizLife.

Hrvatski

Kako su prošli ljudi koji su u Italiji kupili napuštene kuće za jedan euro?

Među prvima koja je prihvatila ponudu i kupila imanje u sicilijanskom gradu Mussomeli bila je 27-godišnja Francuskinja Morgane Guizot. Ona i suprug izdvojili su jedan euro za 50 kvadratnih metara i obavezali se obnoviti kuću, a radovi na obnovi su sada gotovo završeni.

 

Jug Italije godinama se bori s demografskom krizom, udaljena mjesta su prazna jer se mladi iseljavaju, a kuće ili čitava naselja propadaju.

Hrvatski

Talijanski grad novim građanima nudi potpuno besplatne stanove

Posljednjih godina brojni talijanski gradovi muku muče s iseljavanjem stanovništva, a kako bi tome stali na kraj, pokrenuli su novi trend prodaje kuća za svega nekoliko eura.

 

Nakon Zungolije i Sambuce koji su stare nekretnine davali za jedan euro, jedan sicilijanski grad otišao je korak dalje – novim građanima stanove i kuće dijeli potpuno besplatno.

Hrvatski