Doboj

Akvizicijom od 8 milijuna KM nastao novi lider u oblasti trasporta u BiH

Navedenom kupovinom stvorene su pretpostavke za osvajanje novih tržišta i pružanje kvalitetnijih usluga na domaćem i inozemnom tržištu.

 

Kompanija DMDE iz Doboj-Istoka jučer je, nakon potpisivanja ugovora i izvršenog plaćanja, preuzela većinski paket dionica u visini od 55 posto (8 milijuna KM) firme Tuzlatransport i time postala apsolutni lider u oblasti transporta u Bosni i Hercegovini sa 150 vozila.

Navedenom kupovinom stvorene su pretpostavke za osvajanje novih tržišta i pružanje kvalitetnijih usluga na domaćem i inozemnom tržištu.

Hrvatski

Srednjoškolci iz Doboja kreirali aplikaciju koja "liječi" kukuruz i krumpir

U budućnosti, kako kažu, planiraju proširiti na voćarstvo i vinogradarstvo.

 

Kukuruzna hrđa i siva pjegavost kukuruza dvije su bolesti koje može prepoznati aplikacija Leafy, a koju su osmislili Aleksandar Dolić i Bojan Dolić, đaci Prometne i elektro škole u Doboju, dok su rana i kasna plamenjača krumpira još dvije bolesti koje detektira ista aplikacija.

Hrvatski

Uručena građevinska dozvola za novu dobojsku bolnicu, počinje izgradnja

Nova bolnica koncipirana je u jednom monolitnom objektu, podijeljenom u četiri cjeline – centralni blok, sjeverno, istočno i zapadno krilo, jasno funkcionalnom i podijeljenom po etažama. Objekt ima prizemlje i šest etaža.

 

Počela je izgradnja novog objekta bolnice u dobojskom naselju Usora, nakon što je dobojskoj Bolnici "Sveti apostol Luka" uručen glavni projekt dobivena građevinska dozvola.

Projekt ima tri faze, prva je projektiranje, drugi izgradnja i treća opremanje, a nositelj izrade glavnog projekta je dobojski projektni biro "Atrij".

Hrvatski

Uručen glavni projekt novog objekta bolnice u Doboju

Glavni projekt uručio je kineski izvođač radova China Sinopharm International Corporation iz Pekinga i Shanxi Construction Investment Group Co. Ltd.

 

Bolnici Sveti apostol Luka u Doboju u petak, 13. studenog/novembra, je uručen glavni projekta za izgradnju novog objekta bolnice u dobojskom naselju Usora, objavljeno je na Facebook stranici ove bolnice.

Glavni projekt uručio je kineski izvođač radova China Sinopharm International Corporation iz Pekinga i Shanxi Construction Investment Group Co. Ltd.

Hrvatski

Usvojen dokument u Doboju: 65 milijuna KM za projekte do 2030. godine

Uređenje korita rijeke Bosne je najambiciozniji od svih projekata i prema ranijim procjenama koštat će oko 24 milijuna KM, a postavljanjem video-nadzora lokalna vlast želi da stane na kraj divljim deponijama.

 

Šest godina nakon što su Dobojlije na svojoj koži osjetile posljedice klimatskih promjena kada je vodeni talas potopio Doboj, Gradska skupština usvojila je dokument kojim se lokalna vlast obavezala da će do 2030. godine smanjiti njihov utjecaj na život običnih građana.

Hrvatski

100 NOVIH RADNIH MJESTA: Investicija u Doboju ujedinila dva entiteta

Radi se o 100% domaćoj investiciji koja je ujedinila privrednike iz Federacije BiH i Republike Srpske.

 

Novih stotinu radnih mjesta trebalo bi da bude otvoreno u sljedeća dva mjeseca u cinkaonici u Doboju, najvećoj tvornici ove vrste u našoj zemlji.

Radi se o 100% domaćoj investiciji koja je ujedinila privrednike iz Federacije BiH i Republike Srpske, javlja BHRT.

Hrvatski

Firma iz Doboja proizvodi vakuumske prese s membranom za željeznice, tramvaje i metroe

Ući u obitelj češko-austrijsko-njemačkog konzorcija, koji zapošljava oko 23.000 radnika, proizvodeći ulazne sisteme, odnosno nove modele vakuum prese s membranom, za dobojski “Višt” bila bi velika stvar i uspjeh za dugoročan posao.

 

Nakon što se poznati inovator iz Doboja Zvjezdan WISCHT prije nekoliko godina dokazao u proizvodnji vakuum prese koja se koristi u drvnoj, auto, avio i grafičkoj industriji, plasirajući ovaj proizvod širom svijeta, izrađen u firmi “WISCHT”, dvije godine se radi na usavršavanju novog izuma.

Hrvatski

Potpisan ugovor od 88,5 milijuna KM: Kinezi grade novu bolnicu u Doboju

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić i direktor kompanije “China Sinofarm International Corporation” Li Kan potpisali su danas ugovor o izgradnji i opremanju nove zgrade bolnice u Doboju ukupne vrijednosti 88.568.717 KM bez PDV-a.


Rok izgradnje bolnice prema principu “Ključ u ruke” je 36 mjeseci.

Hrvatski