DOBOJINEX
U Doboju raste najveća cinkaona u regiji
Manager BiH 10 veljače, 2023
Izvor fotografije:
Foto: Avaz

Kompanija trenutno zapošljava 70 ljudi, što onih iz okolnih mjesta, što povratnika u Doboj


Mirsad Durmić je davno ostvario svoje snove. Njegov DMDE je postao najveća prevoznička tvrtka u Bosni i Hercegovini, a odlučio je investirati i u novi biznis - DobojInex.

Mirsad Durmić odlučio je podići najveću cinkaonu u regiji. Tvrtka je s nešto više od 30% iskorištenosti kapaciteta prošlu godinu završila pozitivnim poslovanjem. Ono što posebno raduje, piše Ljudski.ba, je vraćanje povjerenja lokalnog stanovništva i nada o mogućnosti da se u BiH živi dobro od svog rada.

DobojInex trenutno zapošljava 70 ljudi, što onih iz okolnih mjesta, što povratnika u Doboj.

- Ja i moja dva brata smo radili u Sloveniji isti posao. Kada se otvorila ova tvrtka i kada se vidjela ozbiljnost vlasnika odlučili smo se vratiti i živjeti sa svojim obiteljima. Naše kuće su desetak kilometara odavde i nismo se pokajali - za Ljudski.ba je ispričao Milan Vasiljević.

Posao u Dobojinexu je dobio i 70-postotni invalid Malić. Kao dijete postao je žrtva mina. Ostao je bez noge. To nije bila prepreka da u ovoj firmi brzo napreduje i zarađuje plaću o kojoj je samo mogao sanjati.

- Ovdje niko ne gleda jesi li invalid, već kako radiš i kakav si čovjek. Vratio sam se u Doboj, mijenjao poslove da preživim i sada sam konačno našao svoj mir. kaže Malić Bradarić.

Ljudski.ba / Manager.ba

Video
ALISA GEKIĆ, LINK
LiNK je kreirao više od 4.000 radnih mjesta
"IMAM IDEJU" - MARIJA ĆEŠKIĆ
Coralov "Marshal plan" i branding Hercegovine mogu biti rješenje
IVICA JAKIĆ
Od fotografa glazbenih zvijezda do vizionara goriva budućnosti
Savjeti