bogatstvo

Lude ili ne, ove ideje su ostvarile milijunsku zaradu

To da ljudska kreativnost i inovativnost u sferi posla ne poznaju granice, najbolje svjedoče oni poduzetnici koji su od naizgled glupih ideja zaradili čitavo bogatstvo.

Neki su im se smijali, neki su ih nazivali luđacima, a oni su svima zatvorili usta prodajući svoje proizvode širom svijeta. 

Donosimo najčudnije ideje za biznis koje su ostvarile neočekivano veliki profit, a vi sami prosudite jesu li glupe ili su ipak brilijantne.

 

Kućni ljubimac kamen

 

Hrvatski

7 koraka do bogatstva najvećeg američkog financijskog gurua

Dave Ramsey je najveći američki guru osobnih financija i bogatstva. Zvijezda je vlastitog radijskog showa, koji se emitira na više od 500 radijskih postaja, gostovao je na svim najgledanijim emisijama, uključujući i The Oprah Show, napisao je desetke knjiga. Njegova se osobna financijska filozofija zasniva na jednoj maksimi – riješite se dugova!

Hrvatski

George Lucas najbogatija slavna osoba u 2018. godini

Tvorac "Zvjezdanih ratova" George Lucas zauzeo je prvo mjesto na Forbesovoj listi najbogatijih američkih zvijezda u 2018. godini s bogatstvom od 5,4 milijarde dolara zahvaljujući najviše prodaji "Lucasfilma" kompaniji Disney za 4,1 milijardu dolara.

Na drugom mjestu je Steven Spielberg s 3,7 milijardi dolara, a slijede Oprah Winfrey s 2,8 milijardi i Michael Jordan s 1,7 milijardi dolara.

Hrvatski

Dvije strane blještavog novčića

Kuvajćani su uljuljkani u bogatstvo stečeno prvenstveno izvozom nafte, a dobro prolaze i strani stručnjaci koje Kuvajt „uvozi“ kako bi realizirao ogromne infrastrukturne projekte i cilj da postane financijski i kulturni centar u regiji.

Istovremeno, svakodnevno srećete ljude iz Indije, Pakistana, Šri Lanke ili Filipina koji se doslovno bore da prežive.

Hrvatski

Ovo je grad s najviše ultra-bogatih

New York više nije grad s najviše ultra-bogatih ljudi.

Njega je pretekao Hong Kong, prema studiji istraživačke firme Wealth-X koja je objavljena ovaj tjedan.

Broj ultra-bogatih ljudi koji žive u azijskoj financijskoj prijestolnici porastao je prošle godine za trećinu, na 10.000.

New York je držao prvo mjesto od kada je Wealth-X počeo objavljivati godišnja istraživanja 2011. godine.

Firma definira ultra-bogate kao ljude koji imaju 30 milijuna dolara ili više.

Hrvatski

Bogataš koji ima 20 milijardi dolara ne može doći do njih

Jedan od najbogatijih Indijaca, Pallonji Mistry najnesretniji je milijarder na svijetu.

Naime, on ne može doći do svog ogromnog bogatstva od 20 milijardi dolara, koje je zarobljeno u dionicama najvećeg indijskog konglomerata “Tata Group”, između ostalog, vlasnika firme “Tata Motors”, najvećeg nacionalnog proizvođača automobila.

Hrvatski

FBIH IMA 3.322 IZVORA PITKE VODE: U HNŽ-u 617, a u ZHŽ-u 185

Federacija BiH bogata je pitkom vodom, čemu svjedoči velik broj izvora i bušotina pitke vode, od čega je njih 3.322 do sada uneseno u Katastar podzemnih voda, piše Večernji list BiH.

Uspostava Katastra podzemnih voda na teritoriju Federacije Bosne i Hercegovine — voda namijenjenih za piće započela je 2012. godine na osnovi zaključka Vlade FBiH.

 

Završeni radovi

 

Hrvatski

Kylie Jenner će postati najmlađi ‘self-made’ milijarder ikada

Kylie Jenner uskoro će prestići osnivača Facebooka Marka Zuckerberga i postati najmlađi ikada „self-made“ milijarder, odnosno milijarder koji je sam stekao svoje bogatstvo, objavio je magazin Forbes.

Forbes navodi da 20-godišnja Jenner trenutno ima bogatstvo od 900 milijuna dolara zahvaljujući svojoj liniji kozmetičkih proizvoda.

Hrvatski

Ovo su najbogatije obitelji na svijetu

Najbogatijih 25 obitelji na svijetu posjeduje bogatstvo od oko 1.100 milijardi dolara, prema podacima američkog Bloomberga, piše BiznisInfo.            

Najbogatija familija na svijetu je američka obitelj Walton, čije ukupno bogatstvo iznosi 152 milijarde dolara.

Oni su vlasnici Walmarta, najvećeg svjetskog maloprodajnog lanca s prihodima od 500 milijardi dolara i skoro 12.000 prodavnica širom svijeta.

Hrvatski