radno mjesto

7 wellness ideja na radnom mjestu

Prednosti uključivanja wellness ideja u radno okruženje brojne su, od toga da se zaposlenicima povećava produktivnost, angažman, niže su stope izostanaka s posla, smanjena je i razina stresa

 

Wellness i briga o mentalnom i fizičkom zdravlju trebala bi nam biti središnja točka – čak i na radnom mjestu. Kako se linije između posla i života i dalje brišu, organizacije daju prednost wellnessu kako bi privukle i zadržale dobre zaposlenike, ali i povećale produktivnost doprinoseći ukupnoj dobrobiti svojih zaposlenika.

Undefined

Ovih 5 fraza jednostavno morate izbjegavati na radnom mjestu

Počnete li prigovarati novom načinu na koji se nešto radi, ne samo da ćete se doimati lijenima i neprilagodljivima, već vas šef može pitati zašto se niste potrudili savladati novosti.

 

Koristeći riječ "samo" dok tražite dopuštenje, sugovorniku podsvjesno dajete veću kontrolu i autoritet.

1. Nije fer!

Undefined

Ove stvari vaš šef primjećuje u vezi sa vama

Gdje god da radite, neke stvari su jednake, a tu prije svega mislimo na stvari koje vaš šef primjećuje kod zaposlenih, što ne isključuje ni vas.

 

Uostalom, to mu je posao.

Ovo su neke od tih stvari:

  1. Kada dolazite u kancelariju

Svaki poslodavac će cijeniti ako svako jutro dolazite par minuta ranije na posao, ali ako već ne možete da se prisilite na to, onda barem uvjek dođite na vrijeme.

Nitko ne voli ljude koji kasne.

Undefined

4 načina kako se nositi s anksioznošću na radnom mjestu

Kako uz minimalan trud smanjiti stres na radnom mjestu?

Svi smo se ponekad u određenom omjeru susreli sa anksioznošću na radnom mjestu. Osjećaj nervoze koji se javlja nakon neuspješno obavljene obveze ili kašnjenja sa izvršenjem iste, jedan je od najvećih razloga manjka motiviranosti i produktivnosti. I dok neki od nas imaju visok prag tolerancije i lakše se nose sa stresnim situacijama, drugima one stvaraju osjećaj straha, tjeskobe i velike napetosti. Upravo tada, važno je pravilno reagirati i pronaći načine smanjenja napetosti. Ovo su neki od njih. 

Hrvatski