Nobel Corporation

BRIGA ZA ČISTU VODU: Kada i kako servisirati filter za vodu?

“Voda je pokretač prirode” rekao je jednom davno Leonardo da Vinci.

Voda je ono od čega se i mi sastojimo i ono bez čega ne možemo preživjeti. Danas je više nego ikad, unatoč brojnim upozorenjima ekologa, voda zagađena.

Intenzivna poljoprivreda i industrija, velike količine otpada koje stvaramo kao i svo zagađenje koje odlazi u zrak - sve se to vraća u tlo, rijeke i jezera i - u nas.

Hrvatski

BEZ KAMENCA, MOLIM: 6 načina kako očistiti WC školjku od kamenca

Kamenac u wc školjci je baš ružna stvar. Čak i kada ste lijepo sve očistili i prebrisali dasku da sjaji, nikako se ne možete riješiti onih žutih naslaga.

Ako vam se kamenac nakuplja na wc školjci kod kuće to ružno izgleda samo vama i ukućanima (i prijateljima koji dođu u posjet). No ako ste vlasnik kafića, restorana ili hotela gosti bi baš zbog ružnih naslaga kamenca mogli dobiti dojam da se baš i ne brinite previše o higijeni u svom lokalu.

Hrvatski

TOPLA I EKONOMIČNA RJEŠENJA IZ FRANCUSKE: Kako najbolje grijati kuhinju?

Kakvo grijanje imate u kuhinji? Grijete li uopće kuhinju?

Mnogi smatraju da im grijanje kuhinje uopće nije potrebno. To opravdavaju time što se kuhinja zagrije tijekom kuhanja i pečenja i paljenja svih onih silnih kućanskih aparata.

Ili imaju peć na drva koja je ujedno i štednjak.

No, grijanje u kuhinji baš zbog čestih promjena u temperaturi uslijed kuhanja i sve one dodatne vlage u prostoriji,

Hrvatski

POUZDANO GRIJANJE, RJEŠENJE ZA ZIMOGROZNE: Zašto mi je uvijek hladno?

Vi ste ona osoba kojoj je uvijek hladno?

Kolege oko vas su tijekom zimskih mjeseci u laganoj odjeći, a vi se uvijek slojevito obučete i dalje drhtite, a grijanje u uredu ni ne osjetite?

Kod kuće je ipak drugačije jer navučete na noge tople papuče te pojačate grijanje i zamotate se u toplu dekicu.

Tada vam je zasigurno toplo, no čim stigne račun za grijanje na plin ili struju stegne vas oko srca zbog velikih brojeva.

Po nepisanom pravilu pretežito su žene te koje su zimogrozne i to zbog fizionomije.

Hrvatski

Najbolji čajevi koje trebamo piti kad smo bolesni

Bole vas čak i kosti, a sinusi i grlo su otečeni… kad vas uhvati gripa ili prehlada ili pak grozni crijevni virusi osjećate se grozno. Najveće razočaranje nastaje kada se odvučete liječniku u potrazi za čarobnim rješenjem koje će ukloniti bolest, a posjet završi dobro poznatom rečenicom: Odmarajte se i pijte puno čaja. 

I doista, nema vam druge. Čaj je doista najbolji lijek kada su u pitanju mnoge bolesti, iako to ne želite čuti.  

Hrvatski

Kako kupati bebu?

Sjećate li se kada ste nekada davno prvi put sjeli na bicikl, prvi put krenuli u školu ili se prvi put zaljubili?

To nitko ne zaboravlja, a vama se upravo dogodio još jedan takav trenutak - prvi put ste postali mama ili tata. Sve vam je novo i trudite se dokazati u svakoj situaciji.

Svaki dan s bebom polažete novi test. Dosad ste naučili promijeniti pelenu, nahraniti bebu i uspavati je. Pred vama je novi izazov - kupanje.

Hrvatski

Zašto je filter za vodu bolja opcija od kupovanja vode?

Fitness i vježbanje ovih su dana in. Kada krenete u teretanu ili započnete novu dijetu najvažniji savjet za uspješno treniranje i mršavljenje je: pijte puno vode.

Kažu da je dnevno potrebno popiti osam čaša vode kako bi naše tijelo bilo hidratizirano. Dovoljna količina vode je posebno bitna za dijabetičare, pretile osobe i oboljele od srčanih bolesti.

Hrvatski

GRIJTE PROSTOR PRAVILNO: Kako se zauvijek riješiti plijesni?

Gljivice na plemenitom siru i grožđu čije vino upravo one čine posebnim jedina su plijesan koju volimo. Na ostalim površinama kao što su zidovi spavaće sobe i pločice u kupatilu, plijesan nije nimalo plemenita pojava.

Gdje i kako nastaje plijesan?

Za stvaranje plijesni zadužene su gljivice - ružne, dlakave naslage koje u vašem domu lako pronađu povoljne uvjete za svoj rast. A ima ih svuda oko nas.

Hrvatski

UREĐUJETE DOM: Donosimo načine na koje će se grijanje savršeno uklopiti u interijer!

Jednom kada dođe vrijeme useljavanja u novi stan ili kuću nakon što ste riješili papire o vlasništvu i prenijeli sve račune na sebe kreće onaj najzabavniji dio - unutarnje uređenje doma.

Već sve imate u glavi: koje boje ćete kombinirati u kuhinji, a koje u dječjoj sobi… znate i kako ćete umjesto starih pločica u kupatilu staviti vodootporni laminat baš kao i što točno znate u kojem će kutu dnevne sobe stajati viseća fotelja.

Hrvatski

Vlasnik ste hotela i želite smanjiti visoke troškove vode i struje?

Djed Mraz otvara sezonu skijanja i sanjkanja, ali i svih onih zimsko-prazničnih putovanja.

Iako je pravo vrijeme za putovanje uvijek proljeće i ljeto, turisti vole iskoristiti onih nekoliko slobodnih dana usred zime pa dodati malo godišnjeg.

Za hotele i apartmane na skijalištima počinje sezona, a onima u gradskim središtima dobro dođe takva zimska infuzija gostiju usred inače mrtve sezone.

Samo, što se događa?

Hrvatski