Jeff Bezos

Najbogatiji čovjek na svijetu ima nekoliko savjeta za sve koji žele uspjeti u poslovnom životu

Na internetu možemo pronaći brojne savjete o tome kako uspjeti u životu, bolje živjeti i više zarađivati, no savjeti nekih ljudi sigurno imaju veću težinu i vrijednost u odnosu na brojne life coacheve i druge (često) teoretičare, a to su savjeti osoba poput Jeffa Bezosa, Billa Gatesa, Warrena Buffeta i drugih uspješnih poslovnih ljudi.

Undefined

Najbogatiji čovjek na svijetu savjetuje: Tri pravila za sastanke pune briljantnih ideja

Svi smo sigurno bar nekad iskusili loše sastanke. Bilo da se radi o loše isplaniranom sastanku, previše priče ili nedostatku pripreme, loši sastanci troše dragocjeno vrijeme i novac.

Međutim, osnivač i izvršni direktor Amazona, Jeff Bezos, izgleda da je pronašao ključ koji će sastanke učiniti mnogo produktivnijim.

Svojim godišnjim pismom dioničarima, kao i nedavnim intervjuom, Bezos je dao uvid u to kako izgleda kultura sastanaka u Amazonu, a sve se svodi na tri jednostavna pravila.

 

Undefined

3 razloga zašto je najbogatiji čovjek na Zemlji tako produktivan

Jeff Bezos, najbogatija osoba na svijetu, CEO Amazona, vlasnik Washington Posta i osnivač 2 milijarde $ vrijednog fonda za pomoć obiteljima bez doma i formiranje nove mreže predškolskih ustanova u područjima s niskim prihodima.

Pomislili ste kako Bezos s radom počinje prije zore, dnevno obavi više od 10 sastanaka i svakog tjedna donosi važne odluke.

Istina je zapravo drugačija.

Undefined

POSLODAVCI: Kako zapošljava najbogatiji čovjek na svijetu

Amazon danas ima više od 500 tisuća zaposlenih u cijelom svijetu, međutim, počeci Jeffa Bezosa, danas najbogatijeg čovjeka na svijetu, nisu bili nimalo glamurozni.

U ranim danima, 1995. godine, Amazon je zapravo bio tim od svega desetoro ljudi, a njihovo se sjedište upravo preselilo iz Bezosove garaže u kancelariju u centru Seattlea, i to odmah pokraj okupljališta heroinskih ovisnika i erotske prodavnice, piše CNBC.

Hrvatski