biznis ideje

10 najvećih poslovnih trendova za 2021. godinu

Iako postoji mnogo onih koji jedva čekaju da prođe 2020. godina, nema sumnje da su pandemija koronavirusa i načini na koje su se kompanije morale prilagoditi kako bi osigurale svoj opstanak promijenili izglede 2021. i načine na koje bi poduzeća mogla da se pripreme za nadolazeću godinu.

 

Bernard Mar za Forbes piše da, kao futurist, pomaže firmama da razumiju najnovije trendove i tehnologije i pruža smjernice kako pripremiti svoje poslovanje u tim novim uvjetima.

Undefined

10 najboljih poduzetničkih ideja za započinjanje svog posla

Put privatnog poduzetništva je bez sumnje znatno rizičniji od sigurne varijante koja znači posao od 9 do 5. Međutim, iako zahtjeva veliku žrtvu, kada jednom iskusite prednosti života u kojem ste sami sebi šefovi i kada preusmjerite svoj put ka zarađivanju znatno više novca na svojim poslovnim idejama nego što ste to ikada mogli na uobičajenom poslu, naporan rad će se isplatiti.

 

Ipak, čak i kada se odlučite na ovaj hrabar korak, potrebno je imati ideju i detaljno razrađen plan.

Undefined

Šest ideja kako zaraditi novac van radnog vremena!

Pomoću novih tehnologija, nikada nije bilo lakše pronaći dodatni posao, a ideja za dodatni posao je mnogo.

 

Kućni budžet promjenljiva je veličina u većini kuća na Balkanu. Upravo zbog toga i postoji dodatna zarada.

Pomoću novih tehnologija, nikada nije bilo lakše pronaći dodatni posao, a ideja za dodatni posao je mnogo, pišu Poslovne.com.

Undefined

VIDEO Kako pronaći ideje za biznis?

Sada ste sigurno u situaciji u kojoj razmišljate što bi to mogao biti vaš poslovni pothvat i kako uopće doći do ideje koja će biti uspješna, a istovremeno vas ispunjavati.

 

Bez brige, svi smo bili u toj poziciji i meni samom je trebalo dosta dok sam došao do prave ideje.

Imajte na umu da ideja koju imate u početku možda neće biti identična ideji nakon što budete neko vrijeme radili na njoj, ali to i je ljepota poduzetništva.

Undefined

44 biznis ideje za koje vam ne treba puno novca

Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo objavila je listu biznis ideja za koje kaže kako ih je relativno jeftino pokrenuti ili su čak besplatne, a mogu vam donijeti dobre prihode. 

 

Konsultantske usluge – Imate li iskustvo i znanje u nekom uskom području, idealan ste kandidat za ovaj posao. Uz znanje koje već imate, najviše ćete morati ulagati u marketing i ostvarivanje kontakata, vlastitu internetsku stranicu i posjetnice. 

Undefined

VIDEO: Posao od kuće - 20 opcija za digitalne nomade

Digitalno doba u potpunosti je promijenilo način na koji poslovni svijet funkcionira. Informacija je postala glavna valuta u poslovnom svijetu, a internet je prerastao u glavni preduvjet uspješnog poslovanja. Jednostavno, danas je nemoguće imati kvalitetan i uspješan biznis, a bez da se u cijelu priču ne upletu računala i internet.

Razvoj digitalnih kanala u posljednjih je 20 godina stvorio mnoštvo novih zanimanja koja prije nisu postojala.

Undefined

15 biznis ideja za spretne ljude

Zanimljivo je vidjeti kako kod upisa tinejdžera u srednjoškolska zanimanja roditelji uglavnom potenciraju upis u gimnazije, zanemarujući pri tome strukovna zanimanja. No, ono što rade spretne ruke stručnih majstora je za svaku pohvalu i divljenje.

Pravi majstori od svojeg zanata mogu napraviti pravu umjetnost i zbog toga su mnogi od njih iznimno cijenjeni.

Mnoge se biznis ideje vežu upravo uz spretan rad rukama i u nastavku ću nabrojiti neke od njih.

Undefined